Τό ΠΑΣΟΚ έρχεται να κυβερνήσει καί να σώσει τή χώρα. Ομως θά κυβερνήσει καλύτερα μέ 165 έδρες παρά μέ 152.


Ξεκινώντας από τον ίδιο τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και φθάνοντας ως και το τελευταίο στην ιεραρχία στέλεχος, το ΠαΣοΚ μας βεβαιώνει ότι θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές. Ιδίως αφότου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται καθαρά στις δημοσκοπήσεις, η βεβαιότητα της επερχόμενης νίκης έγινε παντιέρα. Εχω άδικο μήπως; Μάλλον όχι. Το λένε ευθέως λοιπόν. Το πιστεύουν όμως; Ως άνθρωπος καλής πίστεως, θεωρώ ότι το πιστεύουν. Εξάλλου, το δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις.
Το ΠαΣοΚ, επομένως, έρχεται να κυβερνήσει και να σώσει τη χώρα από τη θλιβερή διακυβέρνηση της ΝΔ. Με ποιες προϋποθέσεις όμως θα κυβερνήσει αποτελεσματικότερα το ΠαΣοΚ, με κοινοβουλευτική πλειοψηφία 152 εδρών (όπως τώρα η ΝΔ) ή, λ.χ., με πλειοψηφία 165 εδρών; Προφανώς, όσο πιο άνετη είναι η πλειοψηφία στη Βουλή, τόσο ευχερέστερα προχωρεί το έργο της οποιασδήποτε κυβέρνησης. Σωστά;
Σωστά...
Ζητώ την κατανόησή σας αν αισθάνεσθε ότι η απλοϊκότητα των παραπάνω συλλογισμών σάς υποτιμά, αγαπητοί αναγνώστες. Ηταν απαραίτητο όμως, για να καταλήξω στο ερώτημα, για το οποίο απάντηση δεν έχω: Και τότε γιατί το ΠαΣοΚ απέρριψε την πρόταση της ΝΔ να εφαρμοσθεί από τις επόμενες εκλογές ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου, που δίνει μπόνους 50 εδρών στο πρώτο κόμμα;
Το ΠαΣοΚ επαγγέλλεται την αναγέννηση της ελπίδας για τη μελλοντική προοπτική της χώρας. Η ελπίδα όμως δεν γεννιέται από τον φόβο και τον κυνισμό. Κρίμα που δεν καταλαβαίνει το ΠαΣοΚ ότι, για να τους πιστέψει ο κόσμος, προϋπόθεση είναι να δείξουν λίγη- όχι πολλή- γενναιότητα. Πράγματι, είναι κρίμα, διότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ένας αναχρονισμός, που ζημίωσε τη χώρα. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=59&artId=245919
Σ.Σ. Μερικές φορές η αλήθεια είναι τραγικά απλή. Ομως είναι τόσο συγκλονιστική πού δέν μπορούμε να την δεχτούμε. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και στην ίδια την ηγεσία του το ΠΑΣΟΚ δέν πιστεύει ότι θα κερδίσει τίς εκλογές.

Σχόλια

Ο χρήστης F5PILOT είπε…
BEBAIA AYTH KAΘAYTH ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΎΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ; ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΟΥΝ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΧΤΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΙΑ ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΤΑΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΗΛ. ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ; ΟΙ ΔΕΚΑ Η ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΔΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ; ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ 200 ΕΔΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΜΑΔΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αφήσετε τις κουτοπονηριές...
Το πράγμα είναι απλό:
1η εκλογή πρώτο κόμμα χωρίς αυτοδυναμία, αλλά,
2η εκλογή με μεγάλη διαφορά και αυτοδυναμία!

-Γκέκε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε πιλότε, δηλαδή θέλεις να πείς ότι στις επόμενες εκλογές το πασόκ μαζί με το σύριζα θα πάρουν 200 έδρες;
Εάν δεν κατάλαβα καλά τί εννοείς σε παρακαλώ να με διορθώσεις γιατί, όπως καταλαβαίνεις είμαι με τη ΝΔ, άρα δεν είμαι και πολύ έξυπνος.
Εάν κατάλαβα καλά και πραγματικά υπονοείς ότι το πασόκ και ο σύριζα θα πάρουν 200 έδρες σου συνιστώ πολύ πολύ φιλικά, να επισκεφθείς κάποιον ειδικό.
Στο λέω ειλικρινά.
Ο χρήστης Ermis είπε…
2007 1.590.305 Ελληνες κατω απο το οριο της φτώχειας!
2008 2.120.406 Ελληνες κατω απο το οριο της φτώχειας!
Tragasnet-VPRC!
Δηλαδή περίπου 600.000 περισσότεροι!!
Το καταλαβαίνουμε αυτό;
Να σας χαιρόμαστε παλιουκ(άρ)ια μου!
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
@ Στέλιος
ΕΝΝΟΩ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕΙΣ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΟΥ) ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΝΔ ΝΑ ΠΑΡΕΙ 200 ΕΔΡΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΑΞΕΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ "ΕΝ ΤΗ ΠΡΑΞΕΙ" ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΕΣ ΤΩΡΑ!!!