Ερευνα τής Kapa Research στό Βήμα. Τό ΠΑΣΟΚ.... δέν μπορεί, καί δέν θέλουμε εκλογές (αλλαγή κυβέρνησης).


Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, το 61,9% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που έρχεται.
Οι πολίτες δεν φαίνεται να επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές, αφού το 53,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, ενώ το 38% εκτιμά ότι θα δώσουν λύση.
Σ.Σ. Τό πραγματικό νόημα τής ερώτησης άν θέλετε εκλογές είναι άν θέλετε να αλλάξει η κυβένρηση και να έρθει το ΠΑΣΟΚ. 53,3% λένε όχι....ενώ το πραγματικό νόημα της ερώτησης αν το πασόκ μπορεί δέν είναι ........καμουφλαρισμένο. Ο κόσμος νέτα σκέτα (και οι πασόκοι) λέει ότι το πασόκ δέν μπορεί.
 Τόν μπαγάσα τον Γιώργο!!!!! 
Εγγύηση είναι....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Την απαισιοδοξία τους εκφράζουν οι πολίτες, τόσο για την οικονομική κρίση όσο και τη δυνατότητα του πολιτικού συστήματος να την αντιμετωπίσει αποτελεσματικά. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research, την οποία παρουσιάζει Tο Βήμα της Κυριακής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το σχεδόν το 70% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το 2009 θα ενταθεί η οικονομική κρίση, έναντι μόλις 11,1% που δηλώνει ότι η χρονιά θα είναι σαν όλες τις άλλες.

Παράλληλα, σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (49,4%) θεωρούν -σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό- ότι το 2009 θα είναι έτος εθνικής κρίσης αντίστοιχης με εκείνης του 1974 και της Μεταπολίτευσης. Στον αντίποδα, σχεδόν το 43% των ερωτηθέντων απαντά αρνητικά σε αυτή την τοποθέτηση.

Οι πολίτες σε συντριπτικό ποσοστό που αγγίζει το 70% εκτιμούν ότι το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση, ενώ το 75,8% εκτιμά ότι τα δύο μεγάλα κόμματα συναγωνίζονται σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα.

Σχετικά με το ΠΑΣΟΚ, το 61,9% των ερωτηθέντων σημειώνει ότι δεν είναι σε θέση να ανταπεξέλθει στη δύσκολη περίοδο που έρχεται.

Οι πολίτες δεν φαίνεται να επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές, αφού το 53,3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες η χώρα θα μπει σε περιπέτειες, ενώ το 38% εκτιμά ότι θα δώσουν λύση.

Σχετικά με τους θεσμούς που οι πολίτες εμπιστεύονται, μόνο ο πνευματικός κόσμος συγκεντρώνει θετικό ποσοστό πάνω από 50%.

Αντίθετα, το 93,9% των πολιτών δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται καθόλου (ή εμπιστεύεται λίγο) τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ακολουθούν με υψηλά αρνητικά ποσοστά η δημόσια διοίκηση (91,7%), τα συνδικάτα (86%), το εκπαιδευτικό σύστημα (84,5%), η Αστυνομία (80,5%), ο επιχειρηματικός κόσμος (76,7%), η Εκκλησία (76,5%), η κυβέρνηση (75,8%) και η Δικαιοσύνη (72,9%).

Τέλος, σχετικά με τις αντιδράσεις των μαθητών μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, το 55,4% θεωρεί ότι ήταν μια ουσιαστικότερη διαμαρτυρία για την οικονομική και πολιτική κρίση, ενώ για τα βίαια επεισόδια το 63,3% των ερωτηθέντων τα θεωρεί απαρχή μιας βίαιης περιόδου που συνδέεται με την είσοδο της Ελλάδας σε ύφεση.

Σημειώνεται επίσης ότι το 55% των ερωτηθέτων θεωρεί ελάχιστα ή καθόλου πιθανό να συμμετάσχει σε κινητοποιήσεις.

Η πανελλαδική έρευνα της εταιρείας διεξήχθη το διάστημα 17-23 Δεκεμβρίου 2008 σε δείγμα 2.123 ατόμων άνω των 18 ετών.

Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ενώ το μέγιστο στατιστικό σφάλμα ανέρχεται σε 2,09% με διάστημα εμπιστοσύνης 95%http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=972469&lngDtrID=244
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Eγγύηση είναι μόνο το kostaki!!!ΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΠΑΛΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΕΝΑ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΝ KOSTAKI ΚΑΝΕΙ ΠΕΡΑ!!!!!!!!!ΚΛΩΣΑΕΙ ΑΚΟΜΑ???
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φέρτε το GIORGO τώρα
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
Να ανοίξει το στόμα του και να παγώσει ο πλανήτης.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;

πχ. Οι θέσεις του στην οικονομία είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΛΕΣ, δεν ξέρει που πατάει και που βρίσκεται.

Να μην αποκρατικοποιηθεί η Ολυμπιακή, τα ΕΛΤΑ και ο ΟΣΕ, να μην ενοποιηθούν τα 133 ταμεία σε 13, η κατώτατη σύνταξη να πάει 850 ευρώ, να αυξηθούν οι μισθοί και να γίνουν και άλλες προσλήψεις στο δημόσιο, bla bla bla.

Και πώς θα χρηματοδοτηθούν αυτά;

Πρώτον ΛΕΕΙ θα κτυπήσει τη φοροδιαφυγή (προφανώς όπως και παλιά) και δεύτερον ΛΕΕΙ θα τα πάρει από τους πλούσιους και θα τα δώσει στους φτωχούς.

Πολύ πρωτότυπο, πώς το σκέφτηκες ρε γίγαντα;

Φαίνεται μάλιστα ότι το ΠΗΓΑΔΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ.

Άκου μπαρούφα, λέει πχ. ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ τις επενδύσεις από το εξωτερικό αλλά λίγο μετά ξεχνιέται και λέει ότι θα ΑΥΞΗΣΕΙ και τη φορολογία των μεγάλων επιχειρήσεων για να χρηματοδοτήσει τα δημόσια ελλείματα.

Πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο ρε μεγάλε, πές το μυστικό και σε μας τους άσχετους να δούμε το φώς μας.

ΟΧΙ ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ να τον κάνεις πρωθυπουργό θα διαλύσει το σύμπαν.

Ο απόλυτος στόκος.