Τα γεράκια των Bush και Cheney παίζουν την τελευταία τους παράσταση.


Λουτρό αίματος στη Γάζα, ένταση στις σχέσεις Ινδίας-Πακιστάν. Οι απερχόμενοι πλανητάρχες ακόμη και στις τελευταίες στιγμές υλοποίησης της θεωρίας της νέας τάξης πραγμάτων* και στο παραπέντε της ιστορικής τους λήθης, δημιουργούν πολεμικές/πολιτικές καταστάσεις που πιστεύουν/ευελπιστούν να οδηγήσουν στη δημιουργία τετελεσμένων για τη επερχόμενη ηγεσία της νέας χώρας (συνειδητά αρνούμαι ακόμη και να την κατονομάσω).

Το μόνο που μένει στους σημερινούς ηγέτες απανταχού της γης αν και εφόσον υπάρχουν, να τους παραπέμψουν στο Ειδικό Δικαστήριο της Χάγης.

* Θέλω να πιστεύω ότι τα γεγονότα στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα δε σχετίζονται σε αυτά.
gtsom@yahoo.com
Σ.Σ. Χωρίς να είμαστε ειδικοί να δώσουμε μιά πρώτη γνώμη στόν φίλο Γιώργο. Υπάρχει ένα σίγουρο δεδομένο. Ειδικοί (δικοί μας) λένε ότι στο μεσοδιάστημα της αλλαγής προέδρων στις ΗΠΑ διάφορες υπηρεσίες αυτονομούνται και κάνουν τού κεφαλιού τους. Αυτό γίνεται διότι αφενός δέν υπάρχει έλεγχος και αφετέρου δέν υπάρχει πολιτικό κόστος για τον πρόεδρο τών ΗΠΑ αφού ο καινούργιος δέν έχει αναλάβει ακόμα ενώ ο παλιός δέν ενδιαφέρεται (γιά το πολιτικό κόστος). Αυτό είναι σίγουρα ένα κοινό σημείο τών δύο γεγονότων. Ενέργειες δηλαδή πού κανονικά το βαθύ κράτος τών ΗΠΑ δύσκολα θα έπαιρνε το οκ γιά να τις πραγματοποιήσει τώρα τις κάνει άφοβα....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδώ και τρία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος της εκλεγμένης από 4.000.000 Έλληνες κυβέρνησης και της αμερικανικής κυβέρνησης.
Τα λεφτά που ξοδεύονται είναι όσα και τα αμερικανικά συμφέροντα, πολλά, πάρα πολλά.
Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα.
Το διακύβευμα είναι το όνομα των Σκοπίων, η Κύπρος και οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.
1. Η αμερικανική βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά και γιαυτό συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό.
Τα κτυπήματά τους όμως είναι κάτω από τη μέση και συνεχή. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Για να ελέγξουν την κατάσταση πρέπει να τοποθετήσουν ένα πρωθυπουργό που λέει ναι.
Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.
Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τρία αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.