Τό ΠΑΣΟΚ μιλάει γιά μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης θέτει γενικότερο πολιτικό θέμα.

ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του καταδικάζει τη στάση της αστυνομίας για τα επεισόδια και επισημαίνει ότι οι ευθύνες της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της αστυνομίας είναι μεγάλες και πρέπει να τις αναλάβουν στο ακέραιο. Το ΠΑΣΟΚ παρακολουθεί τις εξελίξεις και τα επεισόδια στα Εξάρχεια και μόλις έχει στοιχεία στη διάθεσή του θα προχωρήσει στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης.
ΣΥΡΙΖΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του κάνει λόγο για «δολοφονία» ενός ανηλίκου από τις αστυνομικές δυνάμεις και προσθέτει «χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν νέα παιδιά λες και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Η δολοφονία αυτή αποτελεί ένα άγριο, απαράδεκτο και αφάνταστο γεγονός που αναδεικνύει το πού έχουμε φτάσει και θέτει γενικότερο πολιτικό πρόβλημα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί με σαφήνεια την Κυριακή όταν «και θα έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία αυτής της αδιανόητης και φρικτής δολοφονίας».

Δήλωση Πρ. Παυλόπουλου

«Εκ μέρους της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού και εμου προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η έρευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός, η έρευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριότερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα. Η αστυνομία έχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα έχει αυτή την κατάληξη όχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και έξω από τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της» ήταν η δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου από τις Σέρρες όπου βρισκόταν σε εκδήλωση της τοπικής ΝΟΔΕ, από την οποία αποχώρησε όταν πληροφορήθηκε το περιστατικό.

Σ.Σ. Εμείς δέν συμφωνούμε μέ τήν κατεύθυνση στην οποία ωθούν το θέμα ΠΑΣΟΚ καί ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το εννοούμε ειλικρινά ...Νομίζουμε ότι τα δύο κόμματα αδικούν τήν τραγικότητα τού γεγονότος καί το βάθος πού κρύβει η τραγωδία αυτή. Επιμένουμε ότι είναι γενικότερο θέμα της ελληνικής κοινωνίας. Στήν προηγούμενη ανάρτηση μπορείτε αν θέλετε να δείτε κάποιες πρωτες σκέψεις μας. Τό θέμα έχει βάθος και είναι δύσκολο....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ...
ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ.
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΩ ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ,ΑΛΛΑ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ...
ΦΟΒΗΘΗΚΕ?
Η
ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ?
ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να σου πει κάποιος δεξιό κατακάθι 3:23 είναι λίγο, πολύ λίγο.

Λίγο σεβασμό σε έναν παιδί που το κατέστρεψαν οι κωλόμπατσοι ρε γαμώτο. Όπως τον Κύπριο στη Θεσσαλονίκη, όπως το Σερβάκι πριν από χρονια στη Θεσσαλονίκη πάλι.

Είστε πραγματικά αηδιαστικοί! Και το γεγονός οτί ψηφίζουμε στις ίδιες εκλογές με τρομάζει.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άσε μωρέ ξεφτύλα τα δύο κόμματα και τις παπαριές...
Ένα κόμμα κυβερνά κάθε φορά και τώρα αυτό είναι το δικό σου! Έχεις να πεις τίποτα γι αυτό; Πες το. Αλλοιως σκάσε και παρακολούθα!