ΗΠΑ - Ισραήλ - Τουρκία κάνουν όλο το παιγνίδι στήν ευρύτερη περιοχή.

απο ελευθερο τύπο (ΑΠΕ-ΜΠΕ).
Οι ισραηλινές επιθέσεις εναντίον της Λωρίδας της Γάζας καθιστούν «αδύνατες» τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Συρίας, με την Τουρκία ως διαμεσολαβητή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαμπατζάν, ύστερα από τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Άχμεντ Αμπού Γάιτ.
«Δεν είναι δυνατόν να γίνεται πόλεμος στην ισραηλινο-παλαιστινιακή πλευρά και την ίδια στιγμή να επιδιώκουμε ειρήνη στην ισραηλινο-συριακή πλευρά -αυτά τα δύο πράγματα δεν πάνε μαζί», διευκρίνισε προσθέτοντας ότι «Είναι φυσικά αδύνατον να συνεχιστούν οι συνομιλίες υπό τις συνθήκες αυτές».
Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Τουρκία, με αντικείμενο τις ισραηλινές επιθέσεις, έχοντας ανακοινώσει ήδη από την Κυριακή ότι η χώρα του θα επιδιώξει τη διαπραγμάτευση κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Η Τουρκία, είναι η βασική σύμμαχος του Ισραήλ στην περιοχή, αλλά έχει επίσης και ισχυρούς δεσμούς με τους Παλαιστινίους και τα τελευταία χρόνια έχει εντείνει τις προσπάθειές της για την επίτευξη της ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
Σ.Σ. Προσέξτε πώς όλοι οι βασικοί παίκτες της περιοχής (Ισραήλ, Συρία, Αίγυπτος, Ιράκ κλπ) συνδέονται μέ τον ένα ή τον άλλο τρόπο και αναφέρονται στην Τουρκία.

Σχόλια