Κρατάει τό κόμμα καί την επικοινωνία.


Θά κρατήσει τό κόμμα (Ζαγορίτης) καί την επικοινωνία (Παυλόπουλος) ο Καραμανλής.
Επίσης θα παραμείνουν στήν κυβέρνηση Στυλιανίδης , Χατζηδάκης (έτσι εξηγούνται οι λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον τους τελευταία).
Νά σημειώσουμε ότι ο Χατζηδάκης ποτέ δέν δήλωσε καραμανλικός.
Επιδεικνύοντας αίσθηση χιούμορ (ειρωνεύονται κάποιοι) ικανοποιεί την επιθυμία τής Ντόρας να παραμείνει στό υπουργείο εξωτερικών.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι φήμες γιά τον Αρη (κυβερνητικός εκπρόσωπος) είναι χιούμορ.
ΥΓ Να σημειώσουμε επίσης ότι τα Νέα έχουν τελείως διαφορετικές πληροφορίες.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Γράφει και σβήνει ονόματα, προσθαφαιρεί υπουργικές αρμοδιότητες, μελετά προτάσεις και, εσχάτως, δείχνει να βιάζεται. Τα πιο δύσκολα Χριστούγεννα της πολιτικής του καριέρας πέρασε φέτος ο Κώστας Καραμανλής. Στη Ραφήνα, αντί κάποιου βορειοελλαδίτικου χωριού όπως συνήθιζε, και συνομιλώντας με ελάχιστους συνεργάτες, τοποθέτησε τα πρώτα κομμάτια του παζλ που λέγεται «κυβερνητικός ανασχηματισμός». Πότε θα μπει το τελευταίο; «Το αργότερο μέχρι τα Φώτα», λένε οι συνεργάτες του, χωρίς να αποκλείουν και τις πρώτες ημέρες του 2009. «Νέο έτος – νέο σχήμα», δηλαδή, για να ταιριάζει στη σημειολογία των ημερών. Αποφορτισμένος από το βαρύ πολιτικό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων ο πρωθυπουργός βρίσκεται κοντά στις οριστικές αποφάσεις. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αφήνει έξω από τις αλλαγές τη Ρηγίλλης, κλίνοντας υπέρ της παραμονής του Λευτέρη Ζαγορίτη στη θέση του γραμματέα του κόμματος. Η δύσκολη (και εκλογικά) χρονιά που ανατέλλει και οι αναταράξεις που θα φέρει η «οικονομική καταιγίδα», όπως αποκαλεί ο ίδιος την επερχόμενη κρίση, «δεν επιτρέπουν πειράματα με τον κομματικό μηχανισμό» – κατά την έκφραση συνομιλητή του.

Ο ίδιος επισημαίνει και τον κίνδυνο νέων εσωκομματικών αναταράξεων εάν στηθούν κάλπες για εκλογή νέου γραμματέα, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους «καμένους» του ανασχηματισμού.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει το τοπίο σε ό,τι αφορά το σημερινό υπερ-υπουργείο Εσωτερικών. Ο τομέας της Επικοινωνίας και κάποιες από τις αρμοδιότητες που αφορούν στη δημόσια διοίκηση περνούν στον έναν από τους δύο υπουργούς Επικρατείας που συζητείται να οριστούν – εν προκειμένω στον Προκόπη Παυλόπουλο. Αυτό το σενάριο προβλέπει άλλο πρόσωπο για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για την οποία ακούγονται τα ονόματα του Πάνου Παναγιωτόπουλου και του Χρήστου Ζώη – ενώ, εσχάτως, «έπαιξε» και το όνομα του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Το δίχτυ που θα ενώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Τάξη ακόμη πλέκεται, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις να συμπεριλάβει και την ευθύνη του Λιμενικού Σώματος, που σήμερα ανήκει στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Εάν υιοθετηθούν, το πειραιώτικο υπουργείο δεν έχει λόγο ύπαρξης και οι εναπομείνασες υπηρεσίες του θα μεταφερθούν στο Οικονομίας.

Οι προτάσεις για «σπάσιμο» του υπουργείου Οικονομίας δεν φαίνεται να βρίσκουν απήχηση, ενώ η μετακίνηση του Γιώργου Αλογοσκούφη εκτιμάται ως «πολύ δύσκολη» λόγω της επερχόμενης οικονομικής καταιγίδας και της στήριξης που απολαμβάνει από τον τραπεζικό χώρο. Ως εκ τούτου, θα εκπληρωθεί η επιθυμία της Ντόρας Μπακογιάννη να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εκτιμάται ως δύσκολη η μετακίνηση από το «καυτό» Εθνικής Αμυνας, αν και οι επιχειρούμενες αναδιατάξεις στο σημερινό Εσωτερικών αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Εκτός υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης οδεύουν ο Χρήστος Φώλιας και ο Αλέκος Κοντός, αντίστοιχα. Ως διάδοχοι προβάλλουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος – αν και κάποιες φήμες θέλουν τον κ. Καραμανλή να διστάζει να μετακινήσει τον πρώτο από το υπουργείο Υγείας. Για τον κ. Σαμαρά υπήρξαν και προτάσεις να αξιοποιηθεί στο Οικονομίας, εξαιτίας του ήπιου προφίλ που έχει καλλιεργήσει και των σημαντικών (και χρήσιμων, σ’ αυτή τη συγκυρία) προσβάσεων που διαθέτει στο οικονομικό ευρωπαϊκό λόμπι.

Θετικά αξιολογείται από τον κ. Καραμανλή η «μετατροπή» του ΥΠΕΧΩΔΕ σε υπ. Περιβάλλοντος. Σ’ αυτή την περίπτωση ή θα δημιουργηθεί ξεχωριστό υπουργείο Μεγάλων Εργων ή αυτός ο τομέας θα περάσει στην ευθύνη του δεύτερου υπ. Επικρατείας, που θα είναι ο Γιώργος Σουφλιάς.

Η υπουργοποίηση του Χρήστου Μαρκογιαννάκη θεωρείται σίγουρη, με τις πληροφορίες να τον θέλουν είτε να κατευθύνεται στο υπ. Δικαιοσύνης είτε να αναλαμβάνει τον αναμορφωμένο τομέα Δημόσιας Τάξης. Αμετακίνητος θεωρείται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης («έπαιζε» για διάδοχος του Λευτέρη Ζαγορίτη στο κόμμα) και ο Κωστής Χατζηδάκης αφού η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής δεν επιτρέπει υπουργικές αναταράξεις. Θολό παραμένει το τοπίο για τον Μιχάλη Λιάπη, ενώ η Φάνη Πάλλη Πετραλιά (που στον προηγούμενο ανασχηματισμό «κάηκε στο χυλό») δεν έχει ενδείξεις μετακίνησης.


Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΝΗ

Ελεύθερος Τύπος http://www.e-tipos.com/newsitem?id=67521
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
μπαχαλο ερε γλεντια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kala ti kratane kai to paizoune edo kai 5 xronia to xerei kai i mikri loulou