Γιά πρώτη φορά τό ίντερνετ ξεπέρασε τίς εφημερίδες ώς πηγή ενημέρωσης στίς ΗΠΑ.

απο ελευθεροτυπία.
Για πρώτη φορά στην ιστορία των μετρήσεων το Ιντερνετ ξεπέρασε τις εφημερίδες ως πηγή ενημέρωσης στις ΗΠΑ, ενώ σταθερά διαβρώνεται και η τηλεόραση -κυρίως στα νεανικά κοινά- που πάντως παραμένει πρώτη.
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Κέντρου Ερευνας Pew, το 40% του κοινού των ΗΠΑ προτιμά το Διαδίκτυο για την ενημέρωσή του σε σχέση με εσωτερικά και διεθνή θέματα και μόνο το 35% τις εφημερίδες. Αδιαμφισβήτητος νικητής για την ενημέρωση παραμένει η τηλεόραση με 70%, αν και ελαφρώς πιο αδύναμος έναντι των προηγούμενων ετών. Η ισχυρή αυξητική τάση αφορά μόνο το Ιντερνετ, που έναντι του Σεπτεμβρίου του 2007 σημείωσε αύξηση κατά 24%. Κατά την εκτίμηση ειδικών, ούτε η τηλεόραση πια μπορεί... να κοιμάται ήσυχη. Γι' αυτήν ιδιαίτερα ανησυχητικό θα πρέπει να είναι ότι, βάσει της έρευνας, έξι στους δέκα νέους κάτω των 30 ετών προτιμούν να ενημερώνονται από το Ιντερνετ και όχι από τα κανάλια. Από την έρευνα προκύπτει ακόμα ότι στην κορυφή του κατάλογου επιλογών των αναγνωστών και χρηστών του Ιντερνετ πρωτιά στα θέματα παίρνει η ενημέρωση για την οικονομία σε σχέση με την πρόσφατη κρίση. Ακολουθεί αρκετά μακριά η ενημέρωση για πολιτικά θέματα, κυρίως χάρη στο φαινόμενο Ομπάμα. Εκτός λίστας ήταν φέτος το Ιράκ και ο Τζορτζ Μπους.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

Ανοχή τέλος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ne file mou kai meta.....xipnises distixos gia na allaxei i katastasi prepei na xipnisoun akoma alla 3.000.000 toulaxiston atoma...eh statistika vale kana dekaraki xronakia ase pou to 2012 tha afanistoume......