Αυστραλοί αστυνομικοί σκότωσαν 15χρονο. Η Αυστραλιανή κοινή γνώμη σέ σόκ, συγκρίνει με τό δικό μας παιδί.


Σοκ προκάλεσε στην αυστραλιανή κοινή γνώμη ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 15χρονου από τρεις αστυνομικούς! Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συγκρίνουν το συμβάν με τον θάνατο του, επίσης, 15χρονου μαθητή στην Αθήνα........
Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) φέρεται να έκλεψε δυο μαχαίρια.........
Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί........
Σ.Σ. Είδηση αφιερωμένη στούς υποκριτές τού κερατά πού εκμεταλεύονται μιά ελληνική τραγωδία πού πάει να γίνει παγκόσμιο σύμβολο για να κερδίσουν λίγες ψήφους ή να κάνουν τα άθλια εσωκομματικά παιγνίδια τους....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σοκ προκάλεσε στην αυστραλιανή κοινή γνώμη ο θανάσιμος πυροβολισμός ενός 15χρονου από τρεις αστυνομικούς! Πολλοί μάλιστα έσπευσαν να συγκρίνουν το συμβάν με τον θάνατο του, επίσης, 15χρονου μαθητή στην Αθήνα.

Το επεισόδιο έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο All Nations, πίσω από την κεντρική αγορά του Νόρθκοτ.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο νεαρός (του οποίου η ταυτότητα δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα) φέρεται να έκλεψε δυο μαχαίρια από το κατάστημα K-mart και να απείλησε μέλη του προσωπικού.

Περιπολικό με αστυνομικούς έφτασε στην περιοχή και όπως ισχυρίζονται οι άντρες προσπάθησαν να ηρεμήσουν το παιδί, αλλά μάταια.

Ο 15χρονος έτρεξε προς το διπλανό πάρκο και απειλούσε ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς με τα μαχαίρια που κρατούσε.

Οι αστυνομικοί, ανάμεσά τους δυο γυναίκες, φέρονται να έριξαν μια προειδοποιητική βολή και στη συνέχεια «φοβούμενοι ότι απειλείται η ζωή τους» από απόσταση περίπου 14 μέτρων πυροβόλησαν και σκότωσαν το παιδί.

Ήδη ξεκίνησε ιατροδικαστική έρευνα για να εξακριβωθούν οι πραγματικές συνθήκες του θανάτου του 15χρονου.

Ο αξιωματούχος της αστυνομίας της Βικτόριας, Τιμ Κάρτραϊτ, έκανε λόγο για «απίστευτη τραγωδία», αλλά υπερασπίστηκε τις ενέργειες των αστυνομικών.

«Κανείς δεν χαίρεται να πυροβολεί έναν πολίτη. Δεν είχαν άλλη επιλογή από το να αμυνθούν αφού οι προσπάθειες να τον ακινητοποιήσουν με σπρέι πιπεριάς απέτυχαν» είπε και συνέχισε: «Ένας αστυνομικός πραγματικά κινδύνευε και πυροβόλησε για να αμυνθεί και οι άλλοι έριξαν για να τον βοηθήσουν. Δεν είχαν άλλη επιλογή».

«Εξάλλου θα αποφανθεί και ο ιατροδικαστής αν ενήργησαν σωστά» κατέληξε.

Ο διακεκριμένος νομικός Τζούλιαν Μπέρνσαϊντ, πρώην πρόεδρος της οργάνωσης δικαιωμάτων του πολίτη Liberty Victoria επέκρινε τους χειρισμούς της αστυνομίας.

«Από την μια έχουμε ένα νέο με μαχαίρια που απειλεί και από την άλλη τρεις αστυνομικούς με πιστόλια που τον γαζώνουν. Νομίζω πως ήταν μια άνιση μάχη και η αντίδραση της αστυνομίας υπερβολική» είπε και πρόσθεσε: «Στη χειρότερη περίπτωση ένας αστυνομικός θα μπορούσε να τραυματίσει το 15χρονο στο πόδι ή στο χέρι. Τρεις αστυνομικοί να ανοίξουν πυρ σε έναν 15χρονο είναι υπερβολικό».

Ορισμένοι μάρτυρες υποστήριξαν ότι το παιδί ήταν σε έξαλλη κατάσταση και έδειχνε σαν να είχε πάρει το ναρκωτικό ice. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είχε σώας τας φρένας ή ότι είχε πάρει ναρκωτικά.

Αυστραλοί κληρικοί, νομικοί , ακαδημαϊκοί και φιλανθρωπικές οργανώσεις απαιτούν να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=65420
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ήταν και μέλος μιας οργάνωσης. Δεν το γράψατε όμως. ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ???????
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
και εσύ το ξέρεις ως ο διάσημος αυστραλός ρεπόρτερ Anonymous που είσαι ε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψάξε και βρές το άρθρο φίλε.
Αν θες να μάθεις περισσότερα. Αν πάλι σου αρκούν αυτά, για τόσα είσαι μάλλον