15 χρονών, παιδί ακόμα. Αδικα έχασε τη ζωή του. Οι αστυνομικοί νά γίνουν επαγγελματίες.


Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ όταν περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Εξαρχείων ανέβαινε τη Χαριλάου Τρικούπη με κατεύθυνση τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας για να επιληφθεί άλλου περιστατικού.
Όπως καταθέτουν οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ναυαρίνου το όχημα δέχθηκε επίθεση από περίπου 30 άτομα που πέταξαν εναντίον του διάφορα αντικείμενα.
Οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως λένε οι ίδιοι, απομακρύνθηκαν προς στιγμήν, αλλά σε μικρή απόσταση επί της Χαριλάου Τρικούπη σταμάτησαν το όχημα, βγήκαν έξω και γύρισαν πίσω για να καταδιώξουν τους δράστες.
Εκείνοι όμως όταν είδαν τους ειδικούς φρουρούς να τρέχουν προς το μέρος τους επέστρεψαν και κινήθηκαν πάλι εναντίον τους.
Τότε ο οδηγός του περιπολικού πέταξε προς το μέρος των νεαρών μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης, ενώ ο συνοδηγός πυροβόλησε τρεις φορές με το υπηρεσιακό του όπλο. Στην κατάθεσή του ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε δυο φορές στον αέρα και μια στο έδαφος.
Οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή και τότε διαπιστώθηκε ότι ένας ήταν πεσμένος αιμόφυρτος στο δρόμο.
Ο 15χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου άφησε την τελευταία του πνοή από σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.
Ο Αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός διέταξε να συλληφθούν οι δύο ειδικοί φρουροί και επικοινώνησε με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας ζητώντας να οριστούν τρεις εισαγγελείς προκειμένου να εποπτεύσουν τις έρευνες.
Παράλληλα διέταξε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου υπάρχουν.
Οι δυο ειδικοί φρουροί οδηγήθηκαν στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση.
Σ.Σ. Παραιτήθηκαν οι Παυλόπουλος -Χηνοφώτης αλλά δέν έκανε δεκτές τις παραιτήσεις ο Καραμανλής....
Δυστυχώς όμως φαίνεται ότι θα γίνει προσπάθεια πολιτικής εκμετάλευσης ενός πολύ άτυχου περιστατικού.
Ας ελπίσουμε ότι δέν θα φτάσουμε εκεί.
Πρέπει να υπάρχουν και κάποια όρια. 
Δέν είναι ολα τα θέματα ίδια....
Ας ελπίσουμε ότι τα κόμματα μπροστά στό θάνατο ενός παιδιού θα δείξουν σεβασμό καί δεν θα ψηφοθηρίσουν....

Σχόλια

Ο χρήστης Anilikos είπε…
Εδώ ψηφοθήρισαν στο θάνατο τόσων ανθρώπων στις πυρκαγιές... στον ένα θα κάνουν πίσω;...