Μηδαμινή απειλή το ΠΑΣΟΚ γιά τόν Καραμανλή. Πραγματική απειλή οι εσωκομματικοί του εχθροί. Αλλά καί αυτούς τούς περιμένουν εκπλήξεις...


Οσοι πιστεύουν ότι το πασόκ αποτελεί απειλή γιά τον Καραμανλή και ότι οι σημερινές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το πασόκ θα κάνει περίπατο είναι μακριά νυχτωμένοι.
Είναι κουραστικό να βάλει κανείς τα νούμερα αλλά μιά προσεκτική παρατήρηση μάς λέει ότι ο πολίτης είναι καρα-οργισμένος μέ την κυβέρνηση αλλά τό πασόκ δέν το εμπιστεύεται.
Το πραγματικό πολιτικό πρόβλημα τού Καραμανλή είναι οι εσωκομματικοί εχθροί του.
Αλλά καί αυτούς τούς περιμένουν εκπλήξεις..
Ας βάλουμε καί τα νούμερα χωρίς σχόλια νομίζω ότι δέν χρειάζονται.

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του «κανένα» στην καταλληλότητα για πρωθυπουργία, καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC, που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αν γίνονταν εκλογές σήμερα, το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε 37%, η ΝΔ 32,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13%, το ΚΚΕ 8%, οι Οικολόγοι πράσινοι 4,5% και το ΛΑΟΣ 4%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, οι πολίτες απαντούν «κανένας», σε ποσοστό 35% και ακολουθούν Κώστας Καραμανλής με 32% και Γιώργος Παπανδρέου με 30%.

Το 87% δηλώνει δυσαρεστημένο για την κυβερνητική πολιτική και το 84% δυσαρεστημένο από το ΠΑΣΟΚ.

Σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News και πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Focus, στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 28,7% και ακολουθούν η ΝΔ με 25%, το ΚΚΕ με 6%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%, ο ΛΑΟΣ με 3,5% ενώ στο 28% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυππουργός, το 37,3% απαντά ο Κώστας Καραμανλής, το 33,6% κανένας και το 27,1% ο Γιώργος Παπανδρέου.


Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και το 1990-1993 η απειλή για τον Μητσοτάκη ήταν οι εσωκομματικοί εχθροί. Και τότε στον πόλεμο πρωτοστάτησαν ΜΜΕ που κανονικά επρόσκειντο στη ΝΔ (Αλαφούζοι, Τράγκας, κλπ) Όμως το αποτέλεσμα υπήρξε καταστροφικό. Σημασία δεν έχει να θριαμβολογούμε ότι το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη δεν απειλή τον Καραμανλή. Αξία έχει -εάν είναι πλέον εφικτό- να αποσοβηθεί η επανάληψη του 1993 που στοιχειώνει αυτή την Παράταξη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
kalhnyxta

http://pressmme.blogspot.com/2008/11/blog-post_6715.html