Αν. Κουτσούκος (υπ. βουλευτής ΠΑΣΟΚ): Με 7% προηγείται ο Ομπάμα και το Πασοκ...Πολλοί οπαδοί τού ΠΑΣΟΚ πιστεύουν τέτοιες απόψεις.


Σαρωτική νίκη Ομπάμα και Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές

Η Αμερικανική Επανάσταση του 1776 ήταν η πρώτη δημοκρατική επανάσταση

Με 7% προηγείται ο Ομπάμα και το Πασοκ... με ορμητική ανοδική τάση

Πασοκ: Ελπίδα, αξιοπιστία, σιγουριά, αξιοπρέπεια.

Ερχεται η Αλλαγή....από την ...Αμερική!!!.....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η διαφθορά είναι και ο θάνατος της δημοκρατίας» Αρχαιοελληνική ρήση

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξια-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!



Σαρωτική νίκη Ομπάμα και Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές

Η Αμερικανική Επανάσταση του 1776 ήταν η πρώτη δημοκρατική επανάσταση

Με 7% προηγείται ο Ομπάμα και το Πασοκ... με ορμητική ανοδική τάση

Πασοκ: Ελπίδα, αξιοπιστία, σιγουριά, αξιοπρέπεια.

Ερχεται η Αλλαγή....από την ...Αμερική!!!

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, διατύπωσε τις θέσεις του για την διαφάνεια, στο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα: «Η πρόσφατη παγκόσμια κρίση είναι αποτέλεσμα διαφθοράς, αλλά και ουσιαστικής έλλειψης δημοκρατικών κανόνων ή υπονόμευσης της δημοκρατίας. Και πιστεύω ότι, με την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, υπάρχει ουσιαστική αιχμαλωσία των δημοκρατικών θεσμών από τη συγκέντρωση εξουσίας, από τη συγκέντρωση κεφαλαίου και πολιτικής εξουσίας, σε χέρια λίγων. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πολ Κρούγκμαν, που μόλις πήρε το Νόμπελ για την οικονομία, κάνοντας μια ανάλυση της κατάστασης στην Αμερική, λέει ότι η ανισότητα που υπάρχει σήμερα στην Αμερική, η ψαλίδα της οικονομικής ανισότητας, είναι παρόμοια με την ψαλίδα της ανισότητας στο κραχ του 1929.

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν, λέει ότι: «η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων στην Αμερική επέτρεψε την αιχμαλωσία της πολιτικής. Επέτρεψε να μην υπάρχουν οι νόμοι, η εποπτεία, οι ρυθμίσεις για τον έλεγχο της οικονομίας, τον απαραίτητο έλεγχο των οικονομικών πράξεων και των πολιτικών πράξεων, κι αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα, κατά βάθος, δημοκρατίας. Βεβαίως, η διεθνοποίηση της οικονομίας δημιουργεί μια ακόμα μεγάλη πρόκληση, διότι οι έλεγχοι γίνονται όλο και λιγότεροι. Και το ζητούμενο σε διεθνές επίπεδο είναι ο εκδημοκρατισμός της παγκόσμιας διακυβέρνησης». Μεθαύριο, στην Ουάσιγκτον, όπου οι 15 μεγάλες οικονομικά χώρες θα συζητήσουν με τον απερχόμενο Πρόεδρο, τον κ. Μπους, είναι απαραίτητο το μήνυμα να είναι ότι δεν μπορεί να ληφθούν αποφάσεις εν κρυπτώ. Πρέπει να υπάρξει πια μία δημοκρατική λειτουργία του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Ο κ. Γιώργος Α. Παπανδρέου, δήλωσε: Έχω ζητήσει από τον Τζορτζ Στίγκλιτς, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, και έχει δεχθεί, να είναι επικεφαλής μιας Επιτροπής, ακριβώς για να προτείνει σε μας - 160 κόμματα είμαστε στην οργάνωσή μας - τις δικές του σκέψεις, και με άλλους πολιτικούς, οικονομολόγους και ακαδημαϊκούς βεβαίως, για το πώς θα ήταν ένα τέτοιο οικονομικό σύστημα πιο ανοιχτό, πιο διαφανές, πιο δημοκρατικό, για να λειτουργήσει προς όφελος των πολιτών του πλανήτη μας.»

Ο αυριανός πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι «η διαφθορά υπονομεύει και τους δημοκρατικούς θεσμούς με πολλούς τρόπους. Πρώτα απ? όλα, υπονομεύει την ίδια την πολιτική ψυχολογία. Υπονομεύει το αίσθημα εμπιστοσύνης που πρέπει να έχουμε μέσα σε μια κοινωνία, την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Δημιουργεί την αίσθηση ότι επικρατεί το δίκιο του ισχυρού, και όχι η ισχύς του Δικαίου. Αυτό προκαλεί κυνισμό και, τελικά, απάθεια ή ακόμα και ακραίες συμπεριφορές».



Ο Ομπάμα προηγείται με 51% μεταξύ των δυνητικών ψηφοφόρων Είναι πλέον βέβαιο ότι Στις 7 Νοεμβρίου η Αμερική αλλά και όλος ο πλανήτης αλλάζει σελίδα!! Οι αμερικανοί πολίτες συναισθανόμενοι τα τραγικά αδιέξοδα που έχει οδηγηθεί η χώρα τους και ο πλανήτης, αλλάζουν, επιτέλους, πλανητάρχη!! Ταυτόχρονα με τις προεδρικές εκλογές επανεκλέγεται το ένα τρίτο της Γερουσίας και ολόκληρη η Βουλή των Αντιπροσώπων. Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών δεσμεύτηκε, να κλείσει την φυλακή στη βάση του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στην Ακτή Γκουαντάναμο. Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμερικανική Επανάσταση του 1776 ήταν η πρώτη δημοκρατική (δεκατρία χρόνια πριν από τη Γαλλική) εξέγερση και η μόνη επιτυχημένη και είχε ως στόχο την εγκαθίδρυση μιας νέας μορφής διακυβέρνησης με προϋπόθεση τη συμμετοχή των πολιτών στον δημόσιο βίο. Εμπνευσμένη από την διακήρυξη της αμερικανικής επανάστασης του 1776 και του φιλοσοφικού πνεύματος του 18ου αιώνα, η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη του 1789 σημειώνει το τέλος του Παλαιού Καθεστώτος και την αρχή μιας νέας περιόδου. Η Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Πολίτη αποτελεί, μαζί με τα διατάγματα της 4ης και 11ης Αυγούστου 1789 περί κατάργησης των φεουδαρχικών δικαιωμάτων... Υπό την πίεση της Εθνοσυνέλευσης και του λαού ο οποίος έχει καταλάβει τις Βερσαλλίες, ο Λουδοβίκος ΙΣΤ’ - έντρομος - επικυρώνει τη Διακήρυξη μόλις στις 5 Οκτωβρίου. Η Διακήρυξη αποτέλεσε και το προοίμιο του πρώτου Συντάγματος της Γαλλικής Επανάστασης που υιοθετήθηκε το 1791 και επηρέασε ιδεολογικά και την ελληνική επανάσταση του 1821 και τις μετέπειτα επαναστάσεις.

Σήμερα όποια και να είναι η κυβέρνηση σε κάθε χώρα (δεξια-αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!!

Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ, που είναι η μοναδική πλέον ελπίδα των εργατών, αγροτών, φοιτητών, δασκάλων, καθηγητών, υπαλλήλων, ανέργων, υπερδανεισμένων…Ο νεοφιλελευθερισμός καταρρέει παρά τα πρόσκαιρα «υποστυλώματα». Καμιά λύπηση στους ληστρικούς τραπεζίτες που κατάσχουν τα σπιτάκια του κοσμάκη. Να πληρώσουν οι ίδιοι την κατάρρευση τωνβ τραπεζών τους και όχι ο λός (το κράτος). Περίπου 7.000.000 έλληνες είναι υπερδανεισμένοι, 350.000 σπίτια κατάσχονται ακόμα και από άτομα με ειδικές ανάγκες ακόμα και για το ευτελές χρέος των 100 ευρώ!!! Οι «υπάλληλοι» των ληστρικών τραπεζών είναι συνυπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση!!! Τα κρατικά-λαϊκά χρήματα να πάνε στην στήριξη των υπερδανεισμένων και όχι των τραπεζιτών.!! Όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες!!!

Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 7% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των ελλήνων, χωρίς διακρίσεις!! Αγέρωχα νειάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας πανίσχυρος Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον με αξιοπρέπεια, αξιοπιστία, σιγουριά, πίστη και ενθουσιασμό!!

Σαρωτική νίκη Ομπάμα και Παπανδρέου στις επικείμενες εκλογές

Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο δημοκρατικό τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα και ο πλανήτης άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!
Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ Ο ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ
ΜΕΓΙΣΤΗ ΑΜΑΡΤΙΑΝ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
KYRIE kOUTSOUKO LETE TIN ALI8EIA!!
ASE TOYS ALLOUS NA AYNAN...KAI TRAVA MPROSTA!!
BRAVO!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παίρνε πολλές βιταμίνες δόκτωρα της μπαρούφας Κουτσούκο, γιατί θα σου μείνει κουσούρι μόνιμα μεγάλε!
Μία διέξοδος είναι να ρίξεις και καμιά γρήγορη μπάς και ξελαμπικάρεις από το παραλήρημα!
Περαστικά δικέ μου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ωχριά ο Νίκος Κατέλης της Ανίτας Πάνια μπροστά στο άτομο, πως τόπαμε ντόκτορ μπουζούκος;
Είσαι ΠΟΛΥ βλαμμένο παιδάκι μου.
Δεν ξέρω εάν έπεσες μικρός από τον κούνια, ή το έπαθες στην εφηβεία από το πολύ το τάκα-τάκα, αλλά είσαι σίγουρα για ψυχιατρείο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2008 ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ``ΑΛΕΞH``ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..koutsoukos the best!

Οι έλληνες δημοκρατικοί πολίτες οφείλουν ευλαβικά «να τιμήσουν τον Αλέξη» το νεαρότερο αγωνιστή της δημοκρατίας που «έπεσε» από τις σφαίρες του παρακράτους.



Η δημοκρατία και τα ΜΜΕ: Η δημοκρατία είναι το καλύτερο έως σήμερα Πολίτευμα και οι δημοσιογράφοι οφείλουν να είναι οι «υπηρέτες» της δημοκρατίας. Η συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΝΕΤ την ώρα του δελτίου ειδήσεων στις 16 Δεκεμβρίου 2008 στις 15.00 μμ είναι ενθαρρυντικό μήνυμα ότι οι πολίτες αντιστέκονται!!

Η δολοφονία του Αλέξη: Η δολοφονία του Αλέξανδρου - Ανδρέα Γρηγορόπουλου άναψε την σπίθα στην κοινωνική πυριτιδαποθήκη που ήταν ήδη έτοιμη να εκραγεί. Ο άδικος χαμός του Αλέξανδρου πυροδοτεί και την εξέγερση της νεολαίας σε όλη την Ευρώπη που βρίσκεται κάτω από φεουδαρχικές κυβερνήσεις.

Οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις: Ήδη ο φεουδάρχης πρόεδρος της Γαλλίας με νωπές τις μνήμες των ταραχών που συντάραξαν τη Γαλλία το 2005, με πρωταγωνιστές μαύρους μετανάστες, αντιλήφθηκε αμέσως το «βαθύτερο μήνυμα» των επαναστατημένων της «Βαστίλης» και τον εαυτό του ως ένα νέο Λουδοβίκο και δήλωσε: «Οι Γάλλοι λατρεύουν να με βλέπουν στην άμαξα με την Κάρλα, όμως είναι οι Γάλλοι που αποκεφάλισαν τον βασιλιά τους Λουδοβίκο»



Η συμπάθειά προς τον ελληνικό λαό και τη νεολαία: Ο σοσιαλιστής κ. Ζακ Λανγκ, πρώην υπουργός Πολιτισμού και Παιδείας επί Φρανσουά Μιτεράν, εξέφρασε χθες τη συμπάθειά του προς τον ελληνικό λαό και τη νεολαία, κρούοντας ταυτόχρονα τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές παρόμοιες αναταραχές στη Γαλλία. «Ως εξωτερικός παρατηρητής, ξέρω ότι θα πρέπει να μιλήσω πολύ προσεκτικά, αφού με κανέναν τρόπο δεν υποστηρίζω τις βιαιότητες. Θέλω όμως να εκφράσω την αγάπη μου και τη συμπάθειά μου προς τον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, που είναι γεμάτη ενέργεια, ταλέντο και θέληση....Αυτό που ο ελληνικός λαός εκφράζει σήμερα μπορεί να το νιώσουν και άλλοι λαοί και ιδιαίτερα στη Γαλλία, όπου κινδυνεύουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες δυσκολίες τον ερχόμενο Ιανουάριο».

Η ανάληψη ευθυνών: Η ανάληψη ευθυνών για το τέλμα του κοινωνικού και πολιτικού μας βίου δεν πρέπει να είναι μόνο φραστική αλλά να συνοδεύεται και από τις παραιτήσεις όλων των υπευθύνων.

Οι δημοκρατικοί πολίτες πιστεύουν ότι όσοι προβαίνουν σε κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος θα έχουν την τύχη των Απριλιανών και οι ηγεσίες των "υπηρεσιών ασφαλείας" που δολοφονούν ανήλικους και χτυπάνε-βασανίζουν αδιάκριτα τους πολίτες θα δικαστούν με τον "νόμο περί βασανιστηρίων" όπως τα "πρότυπά τους οι Χουντικοί Απριλιανοί".

Οι δημοκρατικοί πολίτες καλούνται να υπερασπίσουν την Δημοκρατία από κάθε εκτροπή της εμφανή ή "αφανή".

Αγέρωχα νιάτα περήφανα γηρατειά κρατάτε ψηλά τη σημαία της δημοκρατικής παράταξης. Η νίκη είναι δική σας!!!

Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.

Δρ Κουτσούκος Αναστάσιος

Υποψήφιος Βουλευτής Πασοκ Β΄ Αθήνας

www.koutsoukos-anastasios.gr