Θυμάσθε τον ιό SARS; Οι μυστικές υπηρεσίες της Ταιβάν λένε οτι ήταν βιολογικός πόλεμος της Κίνας....

απο ελεύθερο τύπο.
Την άποψη ότι το Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) ήταν μία κινεζική πολεμική συνωμοσία, εξέφρασε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ταϊβάν, μιλώντας σε επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας.
Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Ασφαλείας της Ταϊβάν, Τσάι Τσάο- μινγκ ενημέρωσε την επιτροπή ότι πηγές της υπηρεσίας του στην Κίνα, εκφράζουν υποψίες πως το Πεκίνο ξεκίνησε την επιδημία πριν από έξι χρόνια στο πλαίσιο μιας εκστρατείας βιολογικού πολέμου, χωρίς όμως να παραθέσουν ολοκληρωμένες αποδείξεις.........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Βιολογικό όπλο των κινέζων ο ιός Sars»
Τρίτη, 07.10.08
Την άποψη ότι το Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) ήταν μία κινεζική πολεμική συνωμοσία, εξέφρασε ο επικεφαλής των υπηρεσιών ασφαλείας της Ταϊβάν, μιλώντας σε επιτροπή του κοινοβουλίου της χώρας.

Ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Γραφείου Ασφαλείας της Ταϊβάν, Τσάι Τσάο- μινγκ ενημέρωσε την επιτροπή ότι πηγές της υπηρεσίας του στην Κίνα, εκφράζουν υποψίες πως το Πεκίνο ξεκίνησε την επιδημία πριν από έξι χρόνια στο πλαίσιο μιας εκστρατείας βιολογικού πολέμου, χωρίς όμως να παραθέσουν ολοκληρωμένες αποδείξεις.

Ο Τσάι είπε στην επιτροπή ότι στην Κίνα το SARS είχε γίνει μία συνταγή βιολογικού όπλου και διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση ενώ σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Ασφαλείας της Ταϊβάν αναφέρεται ότι «το 2003, στην περίοδο του SARS υπήρξαν θάνατοι και η Κίνα απέκρυψε τον αριθμό των ασθενών, προκαλώντας πανικό» και προστίθεται ότι «τότε, εμπιστευτικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το SARS ήταν ένα βιολογικό όπλο».

Η κατάθεση του Τσάι έγινε κεντρικό θέμα στα έντυπα και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, και σήμερα το πρωί βουλευτές που φορούσαν ιατρικές μάσκες και κρατούσαν πανό με νεκροκεφαλές, κατέλαβαν την αίθουσα των συνεδριάσεων.

Άλλοι βουλευτές όμως δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν γιατί η υπηρεσία ασφαλείας έφερε στην επικαιρότητα το θέμα του SARS σε μία στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη για τις σχέσεις ανάμεσα στην Ταϊβάν και την Κίνα, οι οποίες έχουν βελτιωθεί μετά από την εκλογή του υποψηφίου του Εθνικιστικού Κόμματος, Κουομιτάνγκ Μα Γινγκ- τζέου στην προεδρία της χώρας ενώ η εφημερίδα United Daily News γράφει ότι το σχόλιο περί SARS και Κίνας «θέτει ερωτήματα για το κατά πόσο ο πρόεδρος Μα και η κυβέρνηση του μπορούν να οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην διαχειριστική τους ικανότητα».

Το Σύνδρομο εμφανίστηκε στην νότια Κίνα το 2002 και προκάλεσε σε όλο τον κόσμο το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, από τους οποίους οι 350 ήταν στην ίδια την χώρα, ενώ επέφερε σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό των ασιατικών χωρών.

Η αρχική απόπειρα της Κίνας για συγκάλυψη της επιδημίας είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του δημάρχου του Πεκίνου και του Υπουργού Υγείας και οδήγησε σε σωρεία θεωριών συνωμοσίας για την προέλευση του ιού.

Το Κουμιτανγκ είναι το κόμμα το οποίο ίδρυσαν οι εθνικιστές κινέζοι που μετά από την ήττα τους από τους κομμουνιστές στον εμφύλιο πόλεμο το 1949, κατέφυγαν στο νησί και επιδιώκει την επανασύνδεση με το Πεκίνο, το οποίο εξακολουθεί να θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία του που έχει αποσχισθεί και δηλώνει έτοιμο να την επαναφέρει στον εθνικό κορμό ακόμη και δια της βίας.