Δείτε αυτό το αμερικάνικο έγγραφο. Είναι πολύ ενδιαφέρον.

Αν ειχαμε ποτε εξωτερικη Πολιτικη... Οχι αυτοσχεδιασμους του καθε κομματος. Αλλα συνεπη και Εθνικη

Αναφέρομαι στη γνωστή δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, επί κυβερνήσεως Ρούσβελτ,  Ed. Stetinius, όταν  ο Τίτο μετονόμαζε τη νοτια Σερβία ή VARDARSKA σε «Μακεδονία». Ο τότε Υπουργός Εξωτερικών της Αμερικής Stetinius, με έγγραφό του (868.014) της 26/12/1944, προς τους διπλωματικούς υπαλλήλους των ΗΠΑ, προσδιόριζε την εξωτερική πολιτική και  επίσημη θέσι  των ΗΠΑ σχετικώς προς την λεγομένη «Μακεδονική Εθνότητα» και το όνομα Μακεδονία:

«Η κυβέρνηση αυτή (των ΗΠΑ), θεωρεί ότι οποιαδήποτε αναφορά σε "Μακεδονικό Έθνος", "Μακεδονική Πατρώα Γη" ή "Μακεδονική Εθνική Συνείδηση" είναι αδικαιολόγητη και δημαγωγική, δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, ενώ διαβλέπει, στην παρούσα αναβίωσή της, πιθανό μανδύα για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδος. Η επίσημη πολιτική αυτής της Κυβέρνησης  (των ΗΠΑ) είναι να λάβει τα αναγκαία μέτρα εναντίον εκείνων που θα βοηθήσουν την Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία στη δημιουργία "Μακεδονικού Ζητήματος" σε βάρος της Ελλάδος».

Η ανυπαρξια συνεπους Εθνικης εξωτερικης πολιτικης ολων των κυβερνησεων από την μεταπολιτευσι εως σημερα, επετρεψαν με την αδιαφορια και την αναισθησια τους, να  χασουμε και αυτους που μας υπεστηριζαν…

 [Stettimus+Circular.bmp]

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να μην τσιμπάμε, ούτε οι Αμερικανοί είναι βλάκες ούτε οι Σκοπιανοί τόσο τυχοδιώκτες, απλά προσπαθούν να τεστάρουν τα όρια ανοχής της Ελλάδας για να αποκομίσουν πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση.
Το όνομα να περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά όχι Βόρεια Μακεδονία ή Ανω Μακεδονία, διότι, αργά ή γρήγορα, θα επικρατήσει το Μακεδονία (ιδιαίτερα στις εμπορικές συναλλαγές).
Η μόνη σύνθετη ονομασία που μπορεί να αποδεχθεί ο Ελληνικός λαός (ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ) είναι το Gornamakedonija (Βόρεια στα σλάβικα).
Αλλιώς σκέτο Vardarska.
Άστους να περιμένουν για δεκαετίες, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ.
Είναι ποτέ δυνατόν να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος να αγοράζονται όπλα από όσους ξεδιάντροπα υποστηρίζουν τους γυφτoσκοπιανούς;
Ας τα αγοράσουν οι πειναλέοι αγαπημένοι των Αμερικανών, ο Καραμανλής δεν είναι Σημίτης.
Ούστ παλιάνθρωποι!
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ ΒΑΡΔΑΡΙΑ, ΧΕΡΙ ΜΕ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ.
Θα μπορούσα να γράψω και τραγουδάκι τώρα που το σκέπτομαι!