Καί ενώ οι Αμερικανοί προσπαθούν να ρίξουν τον Καραμανλή, ο Καραμανλής πήγε το σκοπιανό στην προεδρία Ομπάμα. Τεράστια νίκη ....

Γράφει ο ελεύθερος τύπος.
Στoν «πάγο» ως το νέο έτος το Σκοπιανό
Το παρασκήνιο για την αποδοχή της πρότασης Νίμιτς «τραυμάτισε» τη διαπραγματευτική διαδικασία
Στον γκρεμό οδηγούνται οι διαπραγματεύσεις για το πρόβλημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να αναπροσαρμόζουν την τακτική τους. Οπως τονίζουν αρμόδιες διπλωματικές πηγές, ούτε η Αθήνα ούτε τα Σκόπια
μπορούν πλέον να αποδεχθούν μια πρόταση που αποδεδειγμένα συντάχθηκε από την αμερικανική διπλωματία μετά από παρασκηνιακή συνεννόηση με την κυβέρνηση Γκρούεφσκι, ενώ η αξιοπιστία του ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς έχει τραυματιστεί βαριά......
Σ.Σ. Η αποκάλυψη του εγγράφου απο το Εθνος οδήγησε τή διαπραγμάτευση για το σκοπιανό στο νέο έτος.
Δηλαδή επί προεδρίας Ομπάμα.
Θυμίζουμε ότι αυτός ήταν ο στόχος της ελληνικής πλευράς.....
Μπράβο σε αυτούς που αποκάλυψαν το έγγραφο (να τούς αφιερώσουμε τα παιδιά της Σαμαρίνας) καί έστειλαν αδιάβαστο τον Μπούς και τους σκοπιανούς.....
Θα τά πούμε επί Ομπάμα.....
Διαβάστε πχ τι έχει πεί ο Ομπάμα για το Κυπριακό...(ελεύθερος τύπος)
.......Στη δήλωση του προεδρικού υποψηφίου των Δημοκρατικών που προσυπογράφει ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του κόμματος -με την οποία το δίδυμο ζητεί την ψήφο και των ομογενών στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου- υπογραμμίζεται: «Η διευθέτηση του Κυπριακού μέσα από διαπραγματεύσεις θα τερματίσει την τουρκική κατοχή της Βόρειας Κύπρου και την τραγική διαίρεση του νησιού, ανοίγοντας το δρόμο προς την ευημερία και την ειρήνη σε ολόκληρη την περιοχή».......
Οι τούρκοι τί λένε γιά όλα αυτά?
Διαβάστε πάλι απο τον ελεύθερο τύπο.
.......Προεκλογικές υποσχέσεις θεωρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του υποψηφίου του για την αντιπροεδρία Τζο Μπάιντεν για το Κυπριακό.

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της κοινής δήλωσης των κ.κ. Ομπάμα - Μπάιντεν περί τουρκικής κατοχής της Βόρειας Κύπρου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι «εν μέσω μιας προεκλογικής περιόδου οι υποψήφιοι έχουν την τάση να λαμβάνουν υπόψη τους τις θέσεις κάποιων ομάδων. Αλλάζουν όμως άρδην στάση αφού εκλεγούν»............
Θά τά καταφέρουν άραγε οι εδώ κότες να ρίξουν τον Καραμανλή?
Πάντως στα εθνικά θέματα η μάχη τού Καραμανλή με τούς Αμερικανούς (του Μπους) είναι λυσσαλέα.
Και τούς έχουμε πάρει τα σώβρακα....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτός είναι Καραμανλής όχι κομπλεξικός Αμερικανός που δηλώνει ότι αγαπά την Ελλάδα ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Το ντουβάρι που έχoυν οι πρασινοφρουροί σαν Πρόεδρο όχι να γράψει τους λόγους του δεν μπορεί αλλά ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ αυτούς που του ετοιμάζουν οι Αμερικανοί σύμβουλοί του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O Καραμανλής τελικά είναι και συντάκτης στο ΈΘΝΟΣ του Μπόμπολα;

Αυτή η ΤΕΡΑΣΤΙΑ νίκη έχει νονό τον εργολάβο της διαπλοκής και προτεργάτη τον εργαζόμενο(!) Κωστάκη Καραμανλή, τον πολύ πολύ μικρό...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώνυμε 2:00 από άλλο πλανήτη ήρθες μικρούλη;
Δεν παρακολουθείς τα κανάλια και τις εφημερίδες του Μπόμπολα, χρόνια τώρα αλλά και το τελευταίο δίμηνο ακόμη περισσότερο;
Αλλά ξέχασα αφού είσαι στον καμματικό στρατό αυτά δεν έχουν και πολύ σημασία.
Όσο και να προσπαθήσεις στη ζωή σου πρασινοφρουρός θα μείνεις!
Άει σιχτίρ βλαμμένε, εκεί που μας χρωστούσανε ζητάνε και το βόδι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η δεξιά σε ΠΑΝΙΚΟ!


Χα χα χα!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεράστια νίκη!!!!

Ο Κωστάκης αποκάλυψε στο Έθνος τα παιγνίδια των Αμερικάνων και έστειλε αδιάβαστο το θέιο Μπους!

Πώς θα την αντέξουμε τόση εθνική υπερηφάνεια;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Προθυπουργάρα ο δικός μας!

Σιγά μην του ξέφευγε ο Μπους!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δύο ερωτήσεις ΜΟΝΟ για το Γιωργάκη:
1. Εάν επανέλθει το σχέδιο Ανάν θα το ψηφίσεις (όπως το 2005) ή όχι;
2. Συμφωνείς για τις συμφωνίας Ελλάδας-Ρωσίας ή όχι;
ΕAN ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΗΛΕ-ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΛΑΚΕΣ θα ρωτούσε αυτές τις δύο ΑΠΛΕΣ ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν το τολμάει να το κάνει ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΞΕΦΥΓΕΙ ΤΟΥ ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Βλέπεις τα υπερατλαντικά αφεντικά παρακολουθούν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, τόσα λεφτά δίνουν για τη σκηνοθεσία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ότι και να κάνουν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Κοντομηνάς και ο Κυριακού δεν τραβάει το ψοφίμι τους.
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ο "φιλέλληνας" Γιωργάκης φαίνεται πολιτικό μυρμύγκι! Άντε πίσω στην πατρίδα σου άνθρωπέ μου, δεν είμαστε πιά προτεκτοράτο των Αμερικανών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
5 χρόνια ΕΚΛΟΓΕΣ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΑΝΕΙ ο Μπόμπ Σφουγγαράκης.
Εάν η απόλυτη βλακεία του φιλέλληνα Γιωργάκη δεν ήταν επικίνδυνη λόγω των χορηγών του καναλαρχών και των αμερικάνων αφεντικών του, θα είχε πλάκα να τον αφήσουμε για ένα μήνα πρωθυπουργό να γελάσει κάθε πικραμένος!
Εκεί να δείς ριζοσπαστική οικονομική πολιτική, να δείς λύση του προβλήματος με τα Σκόπια, να δείς αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, να δείς σχέδιο Ανάν-Κυπριακό, να δείς πάταξη των ολιγοπωλίων, να δείς, να δείς, ....
Χριστέ μου, δεν το αντέχω ούτε σαν θεατρική επιθεώρηση με τον Τσάκωνα
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έξυπνος, ηγέτης, σταθερός και αξιόπιστος ο Γιωργάκης! Πριν από ένα μήνα έλεγε καθημερινά ότι θέλει άμεσες εκλογές, πριν 2 εβδομάδες άλλαξε γνώμη (ήθελε να διερευνηθεί το Βατοπέδι πρώτα), τώρα άλλαξε πάλι γνώμη, θέλει πάλι εκλογές, τώρα!
Ο άνθρωπος είναι για δέσιμο.
Για τους ψηφοφόρους του τί να πεί κανείς, η ψυχιατριατρική έχει σηκώσει τα χέρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΑΝ ΕΝΔΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΚΑΙ ΔΩΣΗ ΤΑ 13ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

22 Οκτώβριος 2008 4:01 μμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...
Στροφή των ταμείων σε προθεσμιακές καταθέσεις

22/10/2008
08:28


Της Ρούλας Σαλούρου

Ένεση ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες αναμένεται να αποτελέσει μέρος ή ακόμη και το σύνολο των περίπου τα 13,5 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών, που βρίσκονται σήμερα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ήδη, η αρμόδια Επιτροπή που συνέταξε την υπουργική απόφαση για τη νέα επενδυτική πολιτική των ταμείων, εισηγείται στο αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να αυξηθεί σημαντικά ή ακόμη και να γίνει απεριόριστο το όριο των αποθεματικών που μπορούν να επενδύονται σε προθεσμιακές καταθέσεις. Η στροφή αυτή, περιγράφεται άλλωστε και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, η οποία ωθεί τα ταμεία σε επενδύσεις με μεγάλη εμπορευσιμότητα και άμεση δυνατότητα ρευστοποίησης.

Υπό το βάρος των εξελίξεων όχι μόνο στο παγκόσμιο, αλλά πρωτίστως στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και με το βλέμμα στις... αυξανόμενες, ταμειακές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων η νέα επενδυτική πολιτική των ταμείων θα στηρίζεται στο τρίπτυχο, ασφάλεια, ρευστότητα, αποδοτικότητα.

Η μεγάλη... «μάχη» αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η αρμόδια Επιτροπή στην οποία μετέχουν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναμένεται να εισηγηθεί στην αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά να απελευθερωθεί ή τουλάχιστον να αυξηθεί κατά πολύ το ποσοστό των αποθεματικών που θα μπορούν τα ταμεία να επενδύουν σε προθεσμιακές καταθέσεις των εμπορικών τραπεζών. Με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, τα ταμεία έχουν δυνατότητα να επενδύσουν σε προθεσμιακές καταθέσεις μόλις το 1% των αποθεματικών τους, όταν η αντίστοιχη δυνατότητα για σύνθετα «τοξικά» ομόλογα έχει οριστεί στο 2%.

Έτσι, διαθέσιμα ύψους 13,5 δισ. ευρώ βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία παρά το θεσμικό της ρόλο ως κεντρική τράπεζα διαχειρίζεται τα κεφάλαια αυτά, μαζί με κεφάλαια άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων (κοινός λογαριασμός ΔΟΕΑΦ). Η πρόταση για απελευθέρωση του ποσοστού επενδύσεων σε προθεσμιακές καταθέσεις, υπό το πρίσμα των νέων αναγκών που δημιουργεί στις εμπορικές τράπεζες η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, εφόσον περάσει από το υπουργείο, αναμένεται να δώσει «ανάσα» ρευστότητας ενώ «βολεύει» και τα ταμεία που αντιμετωπίζουν ταμειακά ελλείμματα, καθώς η δυνατότητα ρευστοποίησης θα είναι άμεση και χωρίς απώλειες.

capital.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
ΨΗΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.

22 Οκτώβριος 2008 4:06 μμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣΕΞΕ
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΕΑΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ,ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λαμόγιαααα τελειώσαν τα ψωμιά σας!
Αρχιλαμόγιο Κωστάκη σταμάτα να κρύβεσαι. Έφτασε η ώρα σου!
Ο χρήστης AsUsual είπε…
Γ.Α.Π

Δεν τον βοηθάει τίποτε. Ούτε η φάτσα του, όπως τη Ντόρα, ούτε ο λόγος του, όπως τον Καραμανλή. Βγαίνει στην τηλεόραση και τον λυπούνται κι οι εχθροί του. Ό,τι και να κάνει, του βγαίνει εις βάρος του.
Πάει στα καμένα και μοιάζει πιο "καμένος" από τα δένδρα. Σκουπίζει τα συνεδριακά κέντρα και τον λυπούνται ακόμα και οι καθαρίστριες. Πάει σε νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης και το κάνει τραυματισμένος, δείχνοντας χειρότερος ακόμα και από τους τραυματίες.
Δεν μπορεί να κάνει ούτε καν αυτά που του επιβάλει η αμερικανική του παιδεία περί πολιτικού μάρκετινγκ. Κάνει ποδήλατο, για να αναδείξει ένα πιο "physic" προφίλ και πάει και τσακίζεται.

www.eamb.gr
www.eamb-ydrohoos.blogspot.com
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά τα αυγά!Ο Καραμανλής περιμένει τον Ομπάμα για να του λύσει το Σκοπιανό! ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΜΈΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΌ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ?
Μήπως έχει μανία καταδίωξης? Δε μασάμε μπαρούφες.Να τα λέει της Νατάσσας αυτά, για να δικαιολογει τα...άλλα που δεν κάνει.