Οι ήττες ΠΑΣΟΚ και τό νέο σουξέ της Αντζυς Σαμίου (ΛΑΟΣ)είναι το στοιχείο που ενοχοποιεί τον Ρουσόπουλο στή δικογραφία. Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει παραπομπή.

Εχουμε την δικογραφία στα χέρια μας. Την ανοίξαμε και το μόνο που βρήκαμε είναι τα αποτελέσματα τών παλιότερων εκλογικών αναμετρήσεων (που τις είχε χάσει όλες το ΠΑΣΟΚ). Το μόνο νέο στοιχείο που βρήκαμε είναι το σουξέ ασπιρίνη της Αντζυς Σαμίου (ΛΑΟΣ). Επειδή είμαστε σίγουροι ότι αυτό είναι αρκετό στον κο Καρχιμάκη και τους υπόλοιπους ΠΑΣΟΚους πιστεύουμε οτι θα ψηφίσουν ναι στην παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο του Ρουσόπουλου. Ας ακούσουμε το νέο αυτό στοιχείο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Στροφή των ταμείων σε προθεσμιακές καταθέσεις

22/10/2008
08:28


Της Ρούλας Σαλούρου

Ένεση ρευστότητας προς τις εμπορικές τράπεζες αναμένεται να αποτελέσει μέρος ή ακόμη και το σύνολο των περίπου τα 13,5 δισ. ευρώ από τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών οργανισμών, που βρίσκονται σήμερα κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ήδη, η αρμόδια Επιτροπή που συνέταξε την υπουργική απόφαση για τη νέα επενδυτική πολιτική των ταμείων, εισηγείται στο αρμόδιο υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας να αυξηθεί σημαντικά ή ακόμη και να γίνει απεριόριστο το όριο των αποθεματικών που μπορούν να επενδύονται σε προθεσμιακές καταθέσεις. Η στροφή αυτή, περιγράφεται άλλωστε και στην πρόσφατη υπουργική απόφαση, η οποία ωθεί τα ταμεία σε επενδύσεις με μεγάλη εμπορευσιμότητα και άμεση δυνατότητα ρευστοποίησης.

Υπό το βάρος των εξελίξεων όχι μόνο στο παγκόσμιο, αλλά πρωτίστως στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά και με το βλέμμα στις... αυξανόμενες, ταμειακές ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων η νέα επενδυτική πολιτική των ταμείων θα στηρίζεται στο τρίπτυχο, ασφάλεια, ρευστότητα, αποδοτικότητα.

Η μεγάλη... «μάχη» αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η αρμόδια Επιτροπή στην οποία μετέχουν και στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναμένεται να εισηγηθεί στην αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά να απελευθερωθεί ή τουλάχιστον να αυξηθεί κατά πολύ το ποσοστό των αποθεματικών που θα μπορούν τα ταμεία να επενδύουν σε προθεσμιακές καταθέσεις των εμπορικών τραπεζών. Με το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου των δομημένων ομολόγων, τα ταμεία έχουν δυνατότητα να επενδύσουν σε προθεσμιακές καταθέσεις μόλις το 1% των αποθεματικών τους, όταν η αντίστοιχη δυνατότητα για σύνθετα «τοξικά» ομόλογα έχει οριστεί στο 2%.

Έτσι, διαθέσιμα ύψους 13,5 δισ. ευρώ βρίσκονται κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία παρά το θεσμικό της ρόλο ως κεντρική τράπεζα διαχειρίζεται τα κεφάλαια αυτά, μαζί με κεφάλαια άλλων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων (κοινός λογαριασμός ΔΟΕΑΦ). Η πρόταση για απελευθέρωση του ποσοστού επενδύσεων σε προθεσμιακές καταθέσεις, υπό το πρίσμα των νέων αναγκών που δημιουργεί στις εμπορικές τράπεζες η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, εφόσον περάσει από το υπουργείο, αναμένεται να δώσει «ανάσα» ρευστότητας ενώ «βολεύει» και τα ταμεία που αντιμετωπίζουν ταμειακά ελλείμματα, καθώς η δυνατότητα ρευστοποίησης θα είναι άμεση και χωρίς απώλειες.

capital.gr

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ
ΨΗΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΑΝ ΕΝΔΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ,ΚΑΙ ΔΩΣΗ ΤΑ 13ΔΙΣ ΕΥΡΩ,ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.
ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

ΘΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.


ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΡΟΣΕΞΕ
Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

ΕΑΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ,ΘΑ ΠΑΤΕ ΦΥΛΑΚΗ.