Ο Σίκατσεκ θα πει ότι έδινε τα χρήματα στους Μαυρίδη, Χριστοφοράκο και Δενδρινό. Μέχρι εκεί. Φοβάται να πει παραπάνω...


απο ελεύθερο τύπο.
.....«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να προσφέρει ασυλία σε κάποιον ο οποίος αν “μιλήσει” δεν θα μετατραπεί σε κατηγορούμενο. Γιατί να το κάνει; Εξάλλου φοβάται… Είχε συμβεί κάτι ανάλογο με το δικτάτορα της Νιγηρίας και του την “έστησαν” έξω από το σπίτι του Νιγηριανοί», λένε χαρακτηριστικά.
Αυτό που περιμένουν οι Ελληνες δικαστές από την αυριανή μέρα, κατά την οποία θα δοθεί η κατάθεση του 58χρονου Γερμανού, είναι να κατονομάσει εκείνους που εισέπραξαν ποσά από τα «μαύρα ταμεία». Ενδεχομένως να πει και τα ονόματα των ελληνικών κομμάτων και των πολιτικών που δέχτηκαν μίζες από τη Siemens. «Ο Σίκατσεκ θα πει ότι έδινε τα χρήματα στους Μαυρίδη, Χριστοφοράκο και Δενδρινό. Μέχρι εκεί. Το ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες, σε ποιους τα διοχέτευαν εκείνοι με τη σειρά τους, θα υποστηρίξει ότι δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει ο ίδιος», επιμένουν οι ίδιες πηγές.........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Ο Σίκατσεκ δεν θα πει τίποτε»!
Τρίτη, 07.10.
Αυτές οι έξι λέξεις βγαίνουν κατηγορηματικά από τα χείλη νομικών κύκλων της Γερμανίας που… μετατρέπουν σε άνθρακα το πρόσωπο- θησαυρό για τις ελληνικές αρχές.

Την ώρα που ο εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Αθανασίου και ο 4ος ειδικός ανακριτής κ. Νίκος Ζαγοριανός από χθες το βράδυ βρίσκονται στο Μόναχο για το πολύκροτο «ραντεβού» με τον άλλοτε αρχιταμία των «μαύρων ταμείων», πληροφορίες που προέρχονται από τη Γερμανία επιμένουν ότι ο Ράινχαρτ Σίκατσεκ δεν θα λύσει τη σιωπή του.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει σχετικός νόμος που να προσφέρει ασυλία σε κάποιον ο οποίος αν “μιλήσει” δεν θα μετατραπεί σε κατηγορούμενο. Γιατί να το κάνει; Εξάλλου φοβάται… Είχε συμβεί κάτι ανάλογο με το δικτάτορα της Νιγηρίας και του την “έστησαν” έξω από το σπίτι του Νιγηριανοί», λένε χαρακτηριστικά.

Αυτό που περιμένουν οι Ελληνες δικαστές από την αυριανή μέρα, κατά την οποία θα δοθεί η κατάθεση του 58χρονου Γερμανού, είναι να κατονομάσει εκείνους που εισέπραξαν ποσά από τα «μαύρα ταμεία». Ενδεχομένως να πει και τα ονόματα των ελληνικών κομμάτων και των πολιτικών που δέχτηκαν μίζες από τη Siemens. «Ο Σίκατσεκ θα πει ότι έδινε τα χρήματα στους Μαυρίδη, Χριστοφοράκο και Δενδρινό. Μέχρι εκεί. Το ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες, σε ποιους τα διοχέτευαν εκείνοι με τη σειρά τους, θα υποστηρίξει ότι δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει ο ίδιος», επιμένουν οι ίδιες πηγές.

Στο πολυσέλιδο ερωτηματολόγιο που έχει στα χέρια του εδώ και ημέρες καλείται να απαντήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, σε πολλά ζητήματα γύρω από το ποια ήταν τα εταιρικά οχήματα -οι υπεράκτιες εταιρίες- μέσω των οποίων γινόταν η διακίνηση ποσών για μίζες από τη μητρική εταιρία του Μονάχου προς αξιωματούχους του ΟΤΕ και της ελληνικής κυβέρνησης, ποιοι ήταν οι τελικοί αποδέκτες, για το σύστημα ασφαλείας C4Ι και τους πυραύλους Patriot. Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν υπάρχει καμία ερώτηση για τον ΟΣΕ.

Πάντως ο κ. Σίκατσεκ, σε μια από τις επισκέψεις του στην Εισαγγελία του Μονάχου, είχε προσκομίσει ένα ντοσιέ με αποδείξεις για «λαδώματα» στην Ελλάδα. «Τώρα θα τηρήσει σιγήν ιχθύος; Ο ίδιος έχει πει ότι θα μιλήσει. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε», ανταπαντούν δικαστικοί κύκλοι της χώρας μας. Οι Ελληνες δικαστές, μετά το τετ α τετ με τον Σίκατσεκ, έχουν ζητήσει να βρεθούν «ενώπιος ενωπίω» και με άλλους Γερμανούς εμπλεκόμενους, όπως τα μέλη της ηγεσίας της εταιρίας, κ. Γκάσβιντ, Γιουνγκ και Κουτσενρόιτερ.

Ο κ. Αθανασίου είχε στείλει γραπτές ερωτήσεις, μέσω δικαστικής συνδρομής από την Εισαγγελία Μονάχου, προς τον Μ. Κουτσενρόιτερ, στέλεχος της μητρικής Siemens. Από τις απαντήσεις του είχε προκύψει -ανάμεσα στα άλλα- ότι στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας, Εσωτερικών και στο υφυπουργείο Αθλητισμού δόθηκαν 10 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιλεγεί η Siemens (ήταν στην κοινοπραξία της αμερικανικής SAIC) για το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, το C4I.

Οι δικαστές θα παραλάβουν και τα πρακτικά της δίκης Σίκατσεκ στο Μόναχο, ενώ τη σχετική δικογραφία συνθέτουν και έγγραφα από την «ανοιχτή» προκαταρκτική εξέταση που διενεργεί ο ομοσπονδιακός Ελβετός εισαγγελέας.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, όπως εκτιμούν νομικοί κύκλοι, αφού μετά την αποκάλυψη του κωδικού «ΜΑΤΙ», σύντομα θα έρθει στο φως και το πρόσωπο που είχε την ονομασία «Ρόζος».
Από την Εισαγγελία της Βέρνης και τη Schroders Βank της Ζυρίχης, ως πραγματικός δικαιούχος του λογαριασμού 600721 με τον κωδικό «ΜΑΤΙ» υποδεικνύεται ο επιχειρηματίας Εμμανουήλ Παπαδογιαννάκης.


Μόναχο, του απεσταλμένου μας ΚΩΣΤΑ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

Ελεύθερος Τύπος