Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται...

Γνωριζοντας καποιος,   τις καταστροφες του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου απο τους θρησκοληπτους ανθελληνες του Βυζαντιου, το μισος του Θεοδοσιου του Α' κατα των Ελληνων (  Ες Έδαφος Φέρειν ηταν η αυτοκρατορικη εντολη του Μοναρχη Φλαβιου Αρκαδιου γιου του Θεοδοσιου του Α', με την οποιαν,  οσοι Ελληνικοι Ναοι ειχαν διασωθει απο την μανια των  στοιχειων της φυσεως, του πανδαματωρος  χρονου και των Βαρβαρων, εμελλε να κατεδαφισθουν απο τους αγραμματους μελανοχιτωνες ιεραποστολους  και τους φανατικους οπαδους τους) και αργοτερα το κλεισιμο της Φιλοσοφικης Σχολης των Αθηνων το 529 μχ. απο τον αλλο μεγαλο  ανθελληνα τον Ιουστινιανο, εχω την δειλη βεβαιοτητα οτι, αν ζουσα την εποχη του Ιουλιανου, θα ημουν υπερ  των Εθνικων χωρις την παραμικρη αμφιβολια, ή  ενδυασμω...Ενω σημερα Αμφισβητω τα παντα........

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Δρυος πεσουσης πας ανηρ ξυλευεται...

Γνωριζοντας καποιος, τις καταστροφες του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου απο τους θρησκοληπτους ανθελληνες του Βυζαντιου, το μισος του Θεοδοσιου του Α' κατα των Ελληνων ( Ες Έδαφος Φέρειν ηταν η αυτοκρατορικη εντολη του Μοναρχη Φλαβιου Αρκαδιου γιου του Θεοδοσιου του Α', με την οποιαν, οσοι Ελληνικοι Ναοι ειχαν διασωθει απο την μανια των στοιχειων της φυσεως, του πανδαματωρος χρονου και των Βαρβαρων, εμελλε να κατεδαφισθουν απο τους αγραμματους μελανοχιτωνες ιεραποστολους και τους φανατικους οπαδους τους) και αργοτερα το κλεισιμο της Φιλοσοφικης Σχολης των Αθηνων το 529 μχ. απο τον αλλο μεγαλο ανθελληνα τον Ιουστινιανο, εχω την δειλη βεβαιοτητα οτι, αν ζουσα την εποχη του Ιουλιανου, θα ημουν υπερ των Εθνικων χωρις την παραμικρη αμφιβολια, ή ενδυασμω...Ενω σημερα Αμφισβητω τα παντα..

Αλλα περαν αυτων ουτε βεβαιως η σημερινη Εκκλησια θα αποκτουσε ποτε αυτη την τεραστια περιουσια, αν δεν την απαλλοτριωνε κυριολεκτικως απο τους Ελληνες «εθνικους» οι οποιοι δεν ειχαν το δικαιωμα να διατηρησουν την περιουσια των ή να την μεταβιβασουν αν προηγουμενως δεν «μετανοουσαν» και δεν βαπτιζοντο χριστιανοι.Αυτα ειναι γνωστα, εχουν καταγραφει.Απλως επειδη η αληθεια ενιοτε ενοχλει, πολλες φορες παρεξηγειται και αλλες φοβιζει, αποσιωπωνται.

Ετσι ενω θα δεχομουν καθε επικρισι για την συμπεριφορα του ιερατειου κατα της ανεξικακης Αρχαιος Ελλαδος , ανεξαρτητως της μετεπειτα και εκ των υστερων, μετα την οριστικη επικρατησι της νεας θρησκειας τοτε, Εθνικης συνεισφορας αξιων λειτουργων της (οπως Κοσμας ο Αιτωλος,ο Δικαιος Παπαφλεσσας και αλλοι ων ουκ εστιν αριθμος με ελληνικη συνειδησι ομως πρωτα και μετα ο,τι αλλο) δεν μπορω να κατανοησω και να δικαιολογησω την ανανδρη επιθεσι κατα του θανοντος Αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου.Τωρα που ο Θανων, εκ των πραγματων αδυνατει να απαντηση.

Βεβαιως δεν ισχυει και δια τους φιλους του, τις ημερες δοξης, που θα πρεπει να δωσουν τις αυτονοητες εξηγησεις.Οτι δηλαδη ησαν ή δεν ησαν δωρα, οτι ειναι περιουσια της Εκκλησιας, οτι ο Θανων Αρχιεπισκοπος ισως να προκαλεσε με τον λογο του, αλλα δεν προκαλεσε με τον βιο του.

Κατα την γνωμη μου, περαν των όποιων διαφωνιών δια τις εκαστοτε αποψεις, που εχων καθε δικαιωμα διατυπωνε ως ελληνας πολιτης και ως ελευθερος ανθρωπος ο θανων Αρχιεπισκοπος ( αυτο εξ αλλου κανουμε κι αυτη τη στιγμη στον φιλοξενο χωρο του διαδικτυου ) αποτολμω να σκεφθω φωναχτα και να δηλωσω,οτι:

Ειναι αναξιοπρεπεια πιθηκου, γενναιοτης ποντικου ισως, φθηνος λαικισμος σιγουρα , ασεβεια το λιγοτερο προς ενα νεκρο, να μετρουν τα μανικετοκουμπα και τα υποδηματα του Θανοντος, ή τα μαυρα παντελονια δια να μειωσουν την ηγετικη παρουσια του. Οχι τοσο την θρησκευτικη, οσο την Πολιτικη...Στο Αχανες Πολιτικο κενο της Βαλκανοταλιμπανιας μας

ΙΑΣΩΝ

Eς εδαφος Φερειν:Διαταγμα της 13ης Ιουλιου 399 μ.χ, του Αρκαδιου αυτοκρατορος του Βυζαντιου

"si qua in agris templa sunt, sine turba ac tumultu diruantur. His enim deiectis atque sublatis omnis superstitioni materia consumetur" ("αν υπάρχουν εισέτι στην ύπαιθρο όρθιοι Ναοί, να ισοπεδωθούν χωρίς θόρυβο και ταραχές. Γιατί μόνο όταν θα έχουν γκρεμισθεί και εξαλειφθεί από προσπώπου γής, θα έχει καταστραφεί η υλική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η δεισιδαιμονία των Εθνικών").