Ενα στα δύο ακίνητα που πωλούνται σήμερα είναι παλαιά, ηλικίας άνω των 20 ετών, και ένα στα τέσσερα εμβαδού από 71 ως 90 τ.μ.

απο βημα.
Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές το τελευταίο διάστημα αναζητούν ασφαλή «καταφύγια» για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους και για τον λόγο αυτόν απευθύνονται σε επαγγελματίες της αγοράς, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες ώστε η απόκτηση μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου να εξασφαλίσει αξιόλογες αποδόσεις και μελλοντικές υπεραξίες. ...
.......Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, περίπου ένα στα δύο ακίνητα που πωλούνται σήμερα είναι παλαιά, ηλικίας άνω των 20 ετών, και ένα στα τέσσερα εμβαδού από 71 ως 90 τ.μ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι έλληνες αγοραστές αναζητούν κυρίως παλαιές κατοικία μεσαίου εμβαδού λόγω των σημαντικών διαφορών που υπάρχουν στις τιμές σε σύγκριση με τις νεόδμητες. ....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Πάγωσαν» οι τιμές στην αγορά ακινήτων
Υπάρχει και διόρθωση σε περιοχές όπου η προσφορά είναι υψηλή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Κ. ΣΙΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Πάγωσαν» οι τιμές των ακινήτων το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2008 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου σε ορισμένες περιοχές υπάρχει διόρθωση τιμών. Σύμφωνα με έρευνα του κτηματομεσιτικού δικτύου Re/Μax Ελλάς, σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομία μαστίζεται από έντονη οικονομική αβεβαιότητα τα ακίνητα στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούν την πιο ασφαλή τοποθέτηση κεφαλαίων σε σύγκριση με άλλες μορφές επένδυσης. Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές το τελευταίο διάστημα αναζητούν ασφαλή «καταφύγια» για να τοποθετήσουν τα χρήματά τους και για τον λόγο αυτόν απευθύνονται σε επαγγελματίες της αγοράς, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες ώστε η απόκτηση μιας κατοικίας ή ενός επαγγελματικού χώρου να εξασφαλίσει αξιόλογες αποδόσεις και μελλοντικές υπεραξίες. Σύμφωνα με στοιχεία της Re/Μax Ελλάς, οι τιμές πώλησης των ακινήτων το οκτάμηνο Ιανουαρίου- Αυγούστου 2008 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρουσιάζουν κατά μέσον όρο σταθεροποιητικές τάσεις με μικρές κατά περίπτωση αυξομειώσεις. Μείωση τιμών ενδέχεται να εντοπίσει κάποιος σε περιοχές όπου η προσφορά νεόδμητων ακινήτων είναι αρκετά υψηλή. Και σε αυτές όμως τις περιπτώσεις οι κατασκευαστές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε «γενναίες» διορθώσεις τιμών. Μεγαλύτερες εκπτώσεις μπορούν να απολαύσουν οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές στην περίπτωση που το ακίνητο έχει παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα απούλητο.

Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, περίπου ένα στα δύο ακίνητα που πωλούνται σήμερα είναι παλαιά, ηλικίας άνω των 20 ετών, και ένα στα τέσσερα εμβαδού από 71 ως 90 τ.μ. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι έλληνες αγοραστές αναζητούν κυρίως παλαιές κατοικία μεσαίου εμβαδού λόγω των σημαντικών διαφορών που υπάρχουν στις τιμές σε σύγκριση με τις νεόδμητες.