Ο Βουλγαρακης διχαζει. Οτι ειναι νομιμο ειναι και ηθικο;

απο Καθημερινη.
Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από υπουργούς και βουλευτές της Ν.Δ. αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Βουλγαράκης.
Πολλοί κορυφαίοι της Ν.Δ. επέκριναν, εμμέσως πλην σαφώς, τον υπουργό Ναυτιλίας. Oταν γίνεται υπουργός, τα κότερα πρέπει να μπαίνουν στο ράφι, σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος κ. Μιλτ. Εβερτ ενώ η κ. Αννα Ψαρούδα Μπενάκη ανέφερε ότι ο χειρισμός της υπόθεσης είναι θέμα πρωθυπουργού. Στο ίδιος μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις πολλών βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος. Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας την τακτική της μετωπικής αντιπαράθεσης με τον κ. Γ. Βουλγαράκη κατέθεσε νέα ερώτηση για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στη Βουλή. Ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας, υιοθετώντας επιθετική τακτική, απάντησε στις κατηγορίες που δέχεται, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι πράξεις του είναι σύμφωνες με το νόμο. Πάντως, ένα νέο στοιχείο που ήρθε χθες στη δημοσιότητα επιβαρύνει το κλίμα περαιτέρω:
Ο κ. Βουλγαράκης έχει διορίσει τον διαχειριστή της ΕΠΕ που είχε, στη θέση του προέδρου του ΝΑΤ.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από το ΦΕΚ με ημερομηνία 02/02/2008, διορίζεται ως πρόεδρος του ΝΑΤ ο κ. Π. Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος ως γνωστόν είναι διαχειριστής της ΕΠΕ, συμφερόντων Βουλγαράκη αλλά και επί έτη στέλεχος στο πολιτικό του γραφείο. Συνεργάτες του υπουργού Ναυτιλίας διατύπωναν χθες ερωτήματα ως προς το τι μεμπτό έχει ο διορισμός.
Παρά τον έντονο προβληματισμό που καταγράφεται στο κυβερνητικό στρατόπεδο για τις συνέπειες αυτής της υπόθεσης στην εικόνα της Ν.Δ., το Μέγαρο Μαξίμου παρείχε νέα κάλυψη στον υπουργό Ναυτιλίας. Ερωτηθείς σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος απάντησε ότι όλα τα αναφερόμενα στοιχεία (σ.σ. καταγγελίες της αντιπολίτευσης) περιλαμβάνονται στα πόθεν έσχες που έχει υποβάλλει από το 2002. Από την πλευρά του, ο κ. Βουλγαράκης, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής και τους συναδέλφους του από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ζητεί να καταδικάσουν «τις πρακτικές λάσπης και του ψιθύρου και να ασκήσουν την επιρροή τους ώστε τέτοια φαινόμενα να εκλείψουν».
Παρά την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου, τόσο επισήμως όσο και μέσω της θέσης ότι οι εξηγήσεις του κ. Βουλγαράκη ήταν επαρκείς, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη δεν απέκλειαν χθες το βράδυ την ανάληψη μίας δυναμικής πρωτοβουλίας εκ μέρους του πρωθυπουργού μέχρι και τη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής. Κάποιοι δε υπενθύμιζαν τις «Βρυξέλλες», όταν το Δεκέμβριο του 2007 ο κ. Καραμανλής είχε δείξει το δρόμο της εξόδου στον τότε υπουργό Απασχόλησης Β. Μαγγίνα.

Σχόλια