Δηλωση Ρουσοπουλου για το θεμα της γυναικας του Μαρας Ζαχαρεα.

πριν απο λιγο.

Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ελπίζω η σημερινή δήλωση του Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Και αυτό για να μάθουν όλοι οι Έλληνες και κυρίως οι Ελληνίδες πως, στον 21ο αιώνα, το δήθεν προοδευτικό ΠΑΣΟΚ πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να είναι παρακολούθημα των ανδρών τους, να ζουν στη σκιά τους, χωρίς εργασία, χωρίς πρωτοβουλίες, χωρίς αυτονομία δράσης, εν τέλει δηλαδή χωρίς προσωπικότητα.

Επιπλέον, αναπαράγοντας αθλιότητες, συνειδητά ψεύδεται ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ως προς τα διεθνή παραδείγματα τα οποία αναφέρει, διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα.

Η απάντηση σε όλα αυτά είναι η συνολική στάση και το δημόσιο ήθος του καθενός μας. Αυτό τελικά κρίνεται».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θοδωρή ασ'τα αυτά που θα κλαφτείς κιόλας ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι... σεξιστές.

Εξήγησέ μας καλύτερα σε ποια άλλη δυτική δημοκρατία. η γυναίκα του υπουργού που εποπτεύει τα ΜΜΕ, νομοθετεί για τη λειτουργία τους και μοιράζει κρατική διαφήμιση, μπορεί να διατηρεί επιτελική θέση σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να (συμ)παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων και να σχεδιάζει την έκδοση εντύπων!

Είναι τεράστιο το θράσος και η κουτοπονηριά του κ. Ρουσόπουλου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θοδωρή, από τη Sarah Palin εμπνεύστηκες γι' αυτές τις αστειότητες; Ποιος σου μετάφρασε όσα λένε οι Ρεπουμπλικάνοι; Ο Wolf;

Θλιβερή δήλωση. Δεν περίμενε μάλλον να τελειώσει η ασυλία του.
Ο χρήστης wolf είπε…
ενημερωση παπακωνσταντινου.
Δημοσιογραφος: Ζητάτε δηλαδή κ. εκπρόσωπε να εγκαταλείψει η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας κάθε επαγγελματική δραστηριότητα που έχει σχέση με τα ΜΜΕ;

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Ζητούμε από τον πρωθυπουργό να λάβει υπ' όψιν του τα θέματα δεοντολογίας και ηθικής τάξης και το κοινό αίσθημα, θα μου επιτρέψετε να πω, και να λάβει τις αποφάσεις του.

Τελικα τι ζηταει το πασοκ? να παραιτηθει η ζαχαρεα? πιθανοτατα θα εγκαταλειψει το εντυπο. αλλα να μη δουλευει καθολου?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ψεύτης σαν τον εργοδότη σου τον Θόδωρο είσαι. Και πανικόβλητος επίσης.

Την απάντηση στην έχει ήδη δώσει ο Τατούλης. Αυτός που πρέπει να παραιτηθεί είναι ο Θοδωρής σου, ο οποίος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη σύγκρουση συμφερόντων μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Και αν δεν έχει τη τσίπα, αυτός που πρέπει να τον αποπέμψει είναι ο πρωθυπουργός που τον διόρισε σε αυτή τη θέση και ανέχεται την κατάσταση.

Για μια ακόμη φορά, είναι ανήθικο και προκλητικό η γυναίκα του υπουργού τύπου να είναι κορυφαίο στέλεχος ομίλου ΜΜΕ.
Ο χρήστης wolf είπε…
τοσα χρονια αυτη τη δουλεια δεν εκανε η ζαχαρεα? μεγκα, αλφα? για τωρα ο τατουλης το κανει θεμα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εντάξει λοιπόν,

ας κάνουμε και τη γυναίκα του Σουφλιά διευθύντρια στην κατασκευαστική του Μπόμπολα. Τη γυναίκα του Μεϊμαράκη στέλεχος αντιπροσωπείας οπλικών συστημάτων. Τον άντρα της Μπακογιάννη εργαζόμενο σε ξένη πρεσβεία. Τη γυναίκα του Στυλαινίδη ιδιοκτήτρια δικτύου φροντιστηρίων. Την κ. Αβραμοπούλου μέλος του δ.σ. ιδιωτικού νοσοκομείου, κλπ.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, ε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν απαντουσες και μια φορα wolf θα ηταν καλυτερα.
Αλλά τι να πεις και συ...
Ο χρήστης wolf είπε…
υπαρχει μια κρισιμη διαφορα. αν η γυναικα του αλλου ηταν ηδη στο επαγγελμα και ειχε μια καριερα πριν ο ανδρας της παρει αξιωματα το να της κοβεις αυτη την καριερα λογω συζυγου δεν ειναι σωστο. στο κατω κατω μπορει αυριο να χωρισουν. αλλο ομως ειναι ΜΕΤΑ τα αξιωματα του συζυγου να μπηκε στο χωρο ευθυνης του. το θεμα ειναι λεπτο και ο ρουσοπουλος το θετει σωστα. καθε ανθρωπος (ακομα και αν ειναι συζυγος υπουργου) εχει αυτονομη προσωπικοτητα και καριερα . Που ομως δεν πρεπει σε καμμια περιπτωση να επηρεαζεται η να συνδεεται με το αξιωμα του συζυγου.
Ο χρήστης El Greco είπε…
Κάνεις λάθος wolf. Η καριέρα που είχε η Ζαχαρέα (και οι μισθοί που έιχε) δεν έχουν καμία σχέση με την καριέρα της αφού ο σύζηγός της έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Από απλή δημοσιογράφος του MEGA που έκανε το ρεπορτάζ του Μαξίμου, έγινε παρουσιάστρια ειδήσεων λίγο πριν τις εκλογές του 2004, έμεινε στο δελτίο του Alpha χρόνια και κατάφερε να το απαξιώσει ανεπανόρθωτα. Και έφτασε τώρα πέρα από τη θέση της "ουδέτερης σχολιάστριας" σε δελτίο ειδήσεων να έχει ραδιοφωνική εκπομπή και αθλητική εφημερίδα.

Εκτός αυτού έχτισε/αγόρασε με το συζηγό της, σπίτια σε Ψυχικό, Καπανδρίτι, Πάρο ενώ ο σύζηγός της απέκτησε επί υπουργίας του πτυχίο και διδακτορικό από τον ελληνικό ανοικτό πανεπιστήμιο μέσα σε 4 χρόνια ενώ ήταν υπουργός (κατά τα πρότυπα της Νατάσας).

Αν όλα αυτά δε σου φαίνονται αποδείξεις κατάχρησης εξουσίας και δε σου φαίνονται κατακριτέα, λυπάμαι γιατί δεν καταλαβαίνεις ότι προκειμένου να υπερασπιστείς μία κυβέρνηση, επικροτείς μία καταστροφική για τη χώρα νοοτροπία. Εκτός και αν δουλεύεις σε κάποιο γραφείο τύπου οπότε δικαιολογήσαι, αλλά καλό θα ήταν να το ανέφερες στο blog σου.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρώτον, δεν υπάρχει καμία διαφορά. Η κ. Ζαχαρέα ήταν μια απλή συντάκτρια προν αναλάβει ο άνδρας της πολιτική θέση. Μετά από αυτό το γεγονός, η καριέρα της είχε μια μετεωρικά ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να γίνει παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων ειδήσεων, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα να ετοιμάζεται να εκδώσει δικό της έντυπο!

Δεύτερο -και ίσως σημαντικότερο- είναι το γεγονός πως από τη στιγμή που η κ. Ζαχαρέα εργαζόταν στα ΜΜΕ προτού ο άνδρας της αναλάβει την εποπτεία τους, τότε η επιλογή του άνδρα της γι' αυτή τη θέση ήταν απόλυτα λανθασμένη. Άρα, εάν ακολουθήσουμε το συλλογισμό σου, ο κύριος υπεύθυνος είναι εκείνος που διόρισε τον κ. Ρουσόπουλο υπουργό Τύπου και τον διατηρεί σε αυτή τη θέση εδώ και τεσσεράμισι χρόνια. Ο Κώστας Καραμανλής, δηλαδή.
Ο χρήστης wolf είπε…
παντως ολη αυτη η ανοδος που περιγραφεις εγινε σε ιδιωτικες επιχειρησεις οχι σε κρατικες. ρωτα αυτους που της εδωσαν τις δουλειες γιατι το εκαναν. ουτε ειναι τιποτα παιδακια του δημοτικου. ουτε ειναι της ΝΔ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καραμπινάτη δηλαδή περίπτωση διαπλοκής και σκανδαλώδης η επαγγελματική ανέλιξη της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου.

Χαίρομαι που συμφωνούμε.
Ο χρήστης wolf είπε…
δεν αποκλειεται (χωρις να γνωριζω κατι συγκεκριμενο) καποιοι που νομισαν οτι παει ετσι οπως λες να εισεπραξαν αρνηση συνεργασιας.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Να'σαι καλά Wolf, μας διασκέδασες και απόψε. Το γέλιο είναι φάρμακο.
Ο χρήστης El Greco είπε…
Τι δεν είχε η Ζαχαρέα τόσα χρόνια ως ρεπόρτερ στο Mega που το απέκτησε ξαφνικά όταν ο συζηγός της έγινε κυβερνητικός εκπρόσωπος?

Είναι αφελές να λες ότι η ραγδαία άνοδος της Ζαχαρέα είναι άσχετη με την άνοδο στην κυβέρνηση του συμβίου της. Όταν αυτά τα δύο γεγονότα είναι ταυτόσημα χρονικά. Μπορείς να επιχειριματολογήσεις ότι δεν ανέβηκε μόνο λόγω της θέσης του Ρουσόπουλου και ότι είναι άξια, αλλά σίγουρα ανέβηκε και γι' αυτό το λόγο.

Το πρόβλημα είναι πως τα υψηλόβαθμα στελέχη μίας κυβέρνησης πρέπει να δίνουν το παράδειγμα σε μία χώρα. Και όταν αυτά δε το δίνουν είναι επόμενο η διαφθορά και η διαπλοκή να είναι τόσο συνηθισμένα φαινόμενα.

Και επιμένω ότι είναι λυπηρό ακόμα και για τα γραφεία τύπου στελεχών ενός κόμματος αυτά τα φαινόμενα να τα επικροτούν.
Ο χρήστης ΠΡΕΖΑ TV είπε…
Οχι αλλο καρβουνο βρε Θοδωρη...Ελεος λεμε...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
δηλαδή θέλει το εκ κυπαρισσίας ορμώμενο ζεύγος ρουσσόπουλου κατέληξε στο ψυχικό διά μέσου του μισθού τους;

τότε γιατί εγώ ξέρω τρεις χιλιάδες δημοσιογράφους που παίνονται..
μαλάκες είναι;

ναι γιατί μεταξύ αυτών ξέρω και αρκετούς που τον έχουν ψηφίσει!!!!

τόσο μαλάκες!!!!

ο τσαντίλας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καραμανλή ξύπνα! Η Ν.Δ. πάσχει απελπιστικά στην επικοινωνία και φταίει ο Ρουσόπουλος και οι αριστερές καταβολές του. Εάν η Ν.Δ. δεν επικοινωνήσει με καθαρότητα στο λαό τί θέλει να πετύχει και γιατί, είναι θέμα χρόνου πότε θα τη ροκανίσουν τα νταβατζοκάναλα, πουλώντας στο λαό φρούδες προσδοκίες και ανεφάρμοστες φαντασιώσεις.