Τι σας ενοχλει στη δραστηριοτητα της συζυγου του Ρουσοπουλου; Μηπως φοβαστε τις επικοινωνιακες ικανοτητες του Ρουσοπουλου;

Δημοσιογραφος: Δεύτερον, τι είναι αυτό που σας ενοχλεί στη δραστηριότητα της συζύγου του κ. Ρουσόπουλου; Ότι είναι σχολιάστρια στο κεντρικό δελτίο, ότι έχει εκδοτική δραστηριότητα; Η ίδια είπε από την εκπομπή τη ραδιοφωνική ότι δεν έχει καμία κρατική διαφήμιση και αυτό θα ήταν το μεμπτό. Δεν έχει κρατική διαφήμιση στην εκδοτική προσπάθεια. Ποιο είναι το μεμπτό δηλαδή που εσείς καταλογίζετε στη σύζυγο του κ. Ρουσόπουλου;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
: Μου κάνει τρομερή εντύπωση η ανάγκη να απαντήσουμε στα αυτονόητα. Και το αυτονόητο είναι ότι, σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κοινωνία, όπου υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, δεν είναι δυνατόν ο υπουργός Τύπου να έχει ως σύζυγο μία καταξιωμένη, επαναλαμβάνω, δημοσιογράφο, η οποία όμως σχολιάζει το βράδυ στο δελτίο τις κυβερνητικές κινήσεις της ημέρας. Και ταυτοχρόνως, έχει επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από τις δραστηριότητες του συζύγου της.
Για μας, αυτό είναι αυτονόητο. Είναι απολύτως αυτονόητο. Εκτός εάν θέλουμε όλοι μας να πιστέψουμε ότι κάθε ένας σχολιαστής, ο οποίος βρίσκεται στο κανάλι, υπηρετεί μία κομματική γραμμή. Εγώ δεν θέλω να το πιστέψω αυτό. Θέλω να πιστέψω ότι οι δημοσιογράφοι, τους οποίους παρακολουθούμε το βράδυ, μπορεί να έχουν απόψεις, αλλά εκφράζουν αυτές τις απόψεις.
Είναι δυνατόν να πιστέψει Έλληνας πολίτης ότι, μπορεί μία δημοσιογράφος, η οποία τυχαίνει να είναι παντρεμένη με τον υπουργό Τύπου, να εκφράζει κάτι άλλο απ' τη γραμμή της κυβέρνησης στο κανάλι; Νομίζουμε ότι αυτό είναι λάθος. Όπως και λάθος είναι να δημιουργείται η εντύπωση στην κοινωνία ότι, είναι δυνατόν οι επαγγελματικές δραστηριότητες -εγώ δεν λέω ότι έχει συμβεί αυτό, να είμαστε ξεκάθαροι- στο χώρο των ΜΜΕ, να επηρεαστούν από τις πολιτικές του κυβερνητικού εκπροσώπου και υπουργού για τα ΜΜΕ.
Επαναλαμβάνω, είναι τόσο αυτονόητο, που δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάνουμε αυτή τη συζήτηση.
Δημοσιογραφος: Η κα Ζαχαρέα, η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας, υποστήριξε ότι ο κ. Τατούλης με αυτή την «καταγγελία» επιδιώκει να μην πάει στις εκλογές ο κ. Καραμανλής έχοντας δίπλα του τον κ. Ρουσόπουλο. Μήπως αυτό φοβάται και το ΠΑΣΟΚ έχοντας επίγνωση των επικοινωνιακών ικανοτήτων του υπουργού;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
: Το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται κανέναν συγκεκριμένα πηγαίνοντας στις εκλογές. Όσο για το εάν αυτό ήταν ή δεν ήταν πρόθεση του κ. Τατούλη, ας τα βρουν μεταξύ τους αυτά. Δεν αφορούν εμάς.
Δημοσιογραφος: Κύριε εκπρόσωπε, θεωρείτε ότι η σύζυγος του υπουργού Επικρατείας, οι σχολιασμοί της κάθε βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, έχουν και μία κομματική χροιά;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Νομίζω πως απάντησα ήδη πολύ καθαρά σε αυτό. Θέλετε να επαναλάβω αυτό που είπα;
Θέλω να αναρωτηθούμε όλοι μαζί, εάν είναι εύκολο για μία δημοσιογράφο, να δώσει την αίσθηση στον πολίτη που παρακολουθεί, ότι εξακολουθεί να διατηρεί πλήρως τη δημοσιογραφική της ελευθερία να διατυπώνει και να κάνει κριτική στην κυβέρνηση, όταν τυχαίνει να είναι σύζυγος του υπουργού Τύπου.
Δημοσιογραφος: Αυτό είναι θέμα δεοντολογίας αν μου επιτρέπετε, θα το αποφασίσει ο κόσμος αν θέλει να επιλέξει το συγκεκριμένο κανάλι ή όχι. Εσείς γιατί παρεμβαίνετε;
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
: Θέμα δεοντολογίας θα έπρεπε να είναι για μία κυβέρνηση, η οποία έχει θέσει πολύ υψηλά, υποτίθεται -θεωρητικά πάντα- τον πήχη, σας θυμίζω με τη νομοθεσία περί βασικού μετόχου, λέγοντας ότι για συγγενή μέχρι και γ' βαθμού, δεν πρέπει να υπάρχει καμία αθέμιτη επιρροή. Τα θυμάστε όλα αυτά. Καμία αθέμιτη επιρροή και, άρα, συγγενής γ' βαθμού δεν μπορεί να είναι ταυτοχρόνως σε ΜΜΕ και σε εταιρείες που παίρνουν έργα απ' το Δημόσιο.
Μου κάνει τεράστια εντύπωση, πώς είναι δυνατόν να λέγεται κάτι τέτοιο για τα ΜΜΕ και τις εταιρείες και, να μην υπάρχει τέτοιου είδους ασυμβίβαστο ανάμεσα στα ΜΜΕ και στην κατοχή μιας κυβερνητικής θέσης. Πώς γίνονται αυτά τα πράγματα;
----------------------------------------------
Μεσα απο αυτο τον διαλογο ο πολιτης μπορει να καταλαβει αν η συζυγος του Ρουσοπουλου αποτελει κορυφαιο θεμα αξιωματικης αντιπολιτευσης. Ο κοσμος τα φερνει δυσκολα βολτα,τα εθνικα θεματα ειναι σε κρισιμο σημειο και η αξιωματικη αντιπολιτευση (δηλαδη η εναλλακτικη κυβερνηση του ελληνικου λαου) ασχολειται με το αν η κ. Ζαχαρεα εχει ελευθερη αποψη η αν εκφραζει την αποψη του συζυγου της σε ενα καναλι.
Κανονικα ειναι θεμα μεσημεριανων εκπομπων και αν...

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε ποια άλλη δυτική δημοκρατία. η γυναίκα του υπουργού που εποπτεύει τα ΜΜΕ, νομοθετεί για τη λειτουργία τους και μοιράζει κρατική διαφήμιση, μπορεί να διατηρεί επιτελική θέση σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να (συμ)παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων και να σχεδιάζει την έκδοση εντύπων;
Η κ. Ζαχαρέα ήταν μια απλή συντάκτρια πριν αναλάβει ο άνδρας της πολιτική θέση. Μετά από αυτό το γεγονός, η καριέρα της είχε μια μετεωρικά ανοδική πορεία, με αποτέλεσμα να γίνει παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ειδήσεων ειδήσεων, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και τώρα να ετοιμάζεται να εκδώσει δικό της έντυπο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έσπευσες βλέπω να προσθέσεις ότι το πολιτικό ήθος, η διαπλοκή και η λειτουργία της Δημοκρατίας "είναι θέμα μεσημεριανών εκπομπών".
Επιβεβαιώνεις όσα λέγονται για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το κράτος και το πολίτευμα η κυβέρνηση Καραμανλή. Το αστείο είναι ότι νομίζεις πως της προσφέρεις και υπηρεσία με όσα γράφεις.
Ο χρήστης wolf είπε…
ο πολιτης θα ηθελε μια αντιπολιτευση να ασχολειται με τα ΔΙΚΑ του προβληματα. οχι με τη συζυγο του υπουργου...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο τρόπος με τον οποίο οι υπουργοί της κυβέρνησης εκλαμβάνουν το κράτος ως λάφυρο, καταχράζονται τις θέσεις τους, προσβάλλουν τους θεσμούς και υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για κάθε Έλληνα και πηγή των δεινών που αντιμετωπίζει.

Χαίρομαι πάντως που αναγνωρίζεις ότι οι πολίτες βρίσκονται σε δύσκολη θέση μετά από σχεδόν πέντε χρόνια Νέας Δημοκρατίας. Και ελπίζω, ενθυμούμενος και τη χθεσινή σου ανάρτηση για την Τουρκία, να μην σχεδιάζετε παιχνίδια με τα εθνικά θέματα, προκειμένου να συγκαλύψετε τη σημερινή, δύσοσμη κατάσταση.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καπου τα εχεις μπερδεψει WOLF. Η κυβερνηση πρεπει να ασχοληθει με τα προβληματα του λαου, και οχι η οποια αντιπολιτευση.
(συμπερασμα απο το σχολιο σου βγαζω)

Σιγα μην απαντησεις. Φαινεται οτι δεν σου αρεσει ο διαλογος αλλωστε
Ο χρήστης wolf είπε…
ακριβως αυτο λεω. ο Καραμανλης θα μιλησει στη δεθ για πραγματικα προβληματα του κοσμου και οχι για τα κουτσομπολια του πασοκ οπως αναμενουν ολοι. συντομα ολο αυτο θα γυρισει αναποδα στο πασοκ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το θεμα δεν ειναι να μιλησει, αλλά να δωσει και καμια λυση...
Ο χρήστης wolf είπε…
αυτο φοβουνται. διοτι καποιες λυσεις θα δοθουν στη θεσσαλονικη. και προσπαθουν να φερουν την κουβεντα στα μετρα τους . στα επουσιωδη...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εδω θα ειμαστε και απο βδομαδα. Και τοτε θα ηθελα μια αναρτηση με τις λυσεις που θα δωσει ο πρωθυπουργος στη Θεσσαλονικη.

Αληθεια, τα πιστευεις αυτα που λες;
Ο χρήστης wolf είπε…
ναι εδω θα ειμαστε. παρα τα λεγομενα παροχες θα γινουν. αλλα θα ειναι στοχευμενες για να πιασουν τοπο τα λεφτα. να αναμενεις λυσεις σε ολυμπιακη, οσε κλπ. μονο τη γαγγραινα που λεγεται ολυμπιακη να λυσει φτανει. αν λυναμε ενα προβλημα καθε χρονια τωρα δεν θα ειχαμε αυτα τα χαλια...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τοσα χρονια μπορεις να πεις ενα προβλημα που ελυσε;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Για την Ολυμπιακή δεν είχε εξαγγείλει "λύση" στη ΔΕΘ του... 2005;
Ο χρήστης wolf είπε…
αυτη ειναι και η πρωτη σοβαρη πολιτικη κουβεντα που ακουω εδω και μερες. αλλα τολμαει το πασοκ να θεσει τετοια θεματα? οχι βεβαια. ελεγχεται απο τους συνδικαλιστες. που και αυτοι να αναμενουν χτυπημα στη θεσσαλονικη.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
γιατι δεν απαντας στην ερωτηση αλλά το γυριζεις στο τσαμικο;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ετοιμάζετε προβοκάτσια με επεισόδια, Wolf και πετάς στο άσχετο για "συνδικαλιστες. που και αυτοι να αναμενουν χτυπημα στη θεσσαλονικη";

Στήνετε πλεκτάνη για να γλυτώσει ο "καταλληλότερος" την έκθεσή του στον λαό;

Και για να επανέλθουμε στο αρχικό θέμα (που καίει το αφεντικό σου), σε ποια άλλη δυτική δημοκρατία. η γυναίκα του υπουργού που εποπτεύει τα ΜΜΕ, νομοθετεί για τη λειτουργία τους και μοιράζει κρατική διαφήμιση, μπορεί να διατηρεί επιτελική θέση σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, να (συμ)παρουσιάζει δελτίο ειδήσεων και να σχεδιάζει την έκδοση εντύπων;
Ο χρήστης wolf είπε…
δεν εχω καλη απαντηση φιλε μου. δεν τα καταφερε η κυβερνηση. με τον οτε τα καταφερε ομως. παρα τη λυσαλεα αντιδραση του πασοκ να μεινει ως εχει. και τωρα αυτο γινεται. η κυβερνηση προσπαθει να δωσει λυσεις πχ σε ολυμπιακη σε οσε κλπ και το πασοκ (και οι αλλοι) δεν το επιτρεπουν. αλλα στη δεθ θα παμε μπροστα...
Ο χρήστης wolf είπε…
οταν λεω χτυπημα εννοω ασφαλως πολιτικο χτυπημα. χτυπημα σε νοοτροπιες κλπ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μιας και δεν σε πειράζει η αναδημοσίευση αποσπασμάτων από το μπρίφινγκ του ΠΑΣΟΚ, επέτρεψε μου να παραθέσω και το παρακάτω:

Εγώ αυτό που θα ήθελα σήμερα να σας αποκαλύψω είναι τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του κ. Καραμανλή αύριο, για να ξέρουμε όλοι μας, ένα 24ωρο πριν, τι θα μας πει.

Ο κ. Καραμανλής θα δηλώσει αποφασισμένος να συνεχίσει τις «μεταρρυθμίσεις», με άλλα λόγια, την ιστορία εκποίησης της δημόσιας περιουσίας σε βάρος του Έλληνα πολίτη, εκποίηση με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο κ. Καραμανλής θα κηρύξει πόλεμο στις συντεχνίες και στα ρετιρέ, που θέλουν να κρατήσουν τη χώρα στο παρελθόν και, θα εννοεί, προφανώς, τους «φοροφυγάδες» της γενιάς των 700 ευρώ, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, που με το ζόρι βγάζουν το μήνα. Θα επιχειρήσει να διαιρέσει την ελληνική κοινωνία, να διαιρέσει τους εργαζόμενους.

Ο κ. Καραμανλής θα εξαγγείλει για πέμπτη, αν δεν κάνω λάθος, συνεχόμενη χρονιά, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο. Θα εξαγγείλει μία διοικητική μεταρρύθμιση, θα εξαγγείλει έναν δεύτερο Καποδίστρια, για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα, για τον οποίο δεν υπάρχουν σαφείς κατευθύνσεις.

Θα εξαγγείλει για δεύτερη χρονιά το Ταμείο κατά της Φτώχειας. Σας θυμίζουμε, ότι το Ταμείο κατά της Φτώχειας ψηφίστηκε τον Ιανουάριο. Έχουμε Σεπτέμβριο και, όχι απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί, όχι απλώς δεν έχει πάρει ούτε ένας πολίτης, ούτε ένα ευρώ, αλλά δεν υπάρχει καν Διοικητικό Συμβούλιο, δεν υπάρχουν καν οι κανονιστικές αποφάσεις, δεν έχει προχωρήσει καθόλου.

Μας μιλούσαν για δισεκατομμύρια που θα πάνε σ' αυτό το Ταμείο. Ο προϋπολογισμός έγραψε 100 εκατομμύρια ευρώ, τελειώνει η χρονιά και κανένας δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής θα μας εξαγγείλει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά της αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Με λίγα λόγια, το γνωστό χρονικό του προαναγγελθέντος θανάτου, το οποίο γνωρίζουμε εδώ και χρόνια.

Και είναι πολύ πιθανό να μας πει και κάποια πράγματα για το επίδομα θέρμανσης, δηλαδή, αυτό που αρνήθηκε, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, να κάνει τα προηγούμενα χρόνια.

Να θυμίσουμε στον κ. πρωθυπουργό ότι, η πρόταση για το επίδομα θέρμανσης, η πρόταση νόμου που είχε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, προέβλεπε ένα επίδομα που θα έφτανε μέχρι τα 400 ευρώ στις ορεινές περιοχές της χώρας μας, εκεί όπου πραγματικά το χρειάζονται οι άνθρωποι.

Και βέβαια, στο τέλος, για να τα δέσει όλα αυτά, ο κ. Καραμανλής θα επαναλάβει τα γνωστά. Θα μας πει περί μηδενικής ανοχής στη διαφθορά, θα μας πει ότι «εμείς τα στέλνουμε όλα στη δικαιοσύνη», ότι η σεμνότητα και η ταπεινότητα παραμένει στη σημαία της κυβερνητικής παράταξης.

Αυτά θα ακούσουμε αύριο στη ΔΕΘ από τον κ. πρωθυπουργό. Αυτό που περιμένει, όμως, ο Ελληνικός λαός να ακούσει είναι μια απολογία. Περιμένει να ακούσει μια απολογία για το χαμένο του εισόδημα. Περιμένει να ακούσει μια απολογία για τις χαμένες αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας, για την απογοήτευση που έχει κυριεύσει τους Έλληνες πολίτες.

Περιμένει να ακούσει εξηγήσεις γι' αυτά που βλέπει εμβρόντητος κάθε βράδυ στα κανάλια και αφορούν υπουργούς, αφορούν διαδικασίες στη Βουλή, αφορούν μείζονα ζητήματα σκανδάλων, διαφθοράς, τα ζητήματα που αυτή η κυβέρνηση κουκουλώνει εδώ και καιρό. Περιμένει να δει φως και ελπίδα. Δυστυχώς, αυτά δεν θα τα δει αυτό το Σαββατοκύριακο.
Ο χρήστης El Greco είπε…
Μ' αρέσει το "στοχευμένες παροχές που θα πιάσουν τόπο".Έτσι βαφτίστηκαν τώρα τα μικρορουσφετάκια αλά Ηλεία.
Η Ελλάδα πλέει σαν καράβι χωρίς πυξίδα με μία οικονομία χωρίς καμία προοπτική και αντί ο πρωθυπουργός σχεδόν 5 χρόνια να κάνει κάτι, το μόνο που έχει είναι να εξαγγείλει ρουσφέτια! Τι πιο παλαιοκομματικό από κάποιον που επαγγέλθηκε την καινοτομία;

Θα συμφωνήσω wolf με το να βρει μία λύση για την Ολυμπιακή. Αλλά χωρίς να την ξεπουλήσει στην aegean! Χώρις να χαθεί το know how στον τομέα επισκευής!
Αλλά δεν έχω εμπιστοσύνη σε αυτή την κυβέρνηση ότι θα το κάνει. Μακάρι...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μου φαίνεται (και δεν είμαι ο μόνος) ότι η κυβέρνηση κρατά στην "κάβα" τα 170 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι πολίτες για τους πυρόπληκτους και τα χρήματα που δεσμεύτηκαν για το ταμείο κατά της φτώχειας, ως "χρυσές εφεδρειες" για τις εκλογές.

Αντί να τα δώσει εκεί που πρέπει άμεσα, περιμένει τις κάλπες για να τα μοιράσει, μήπως εξαγοράσει ψήφους.