Κυριε Ρουσοπουλε θα παραιτηθειτε; Εχουμε γινει ρομπες, σας παρακαλουμε παραιτηθειτε κυριε Ρουσοπουλε, δεν εχουμε τι αλλο να γραψουμε πια....

Δημοσιογραφος: Κύριε Υπουργέ, ο κ. Κακλαμάνης σήμερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», λέει ότι θα πρέπει να παραιτηθείτε για λόγους αυτοπροστασίας. Πώς κρίνετε την άποψή του;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν κάνω κανένα σχόλιο. Ο κ. Κακαλής από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», την περασμένη εβδομάδα, με είχε ρωτήσει ακριβώς το ίδιο, αν θυμάστε καλά, και είχε πάρει απάντηση. Δηλαδή, ο κ. Κακαλής προηγήθηκε κατά μια εβδομάδα.

Δημοσιογραφος: Επ` αυτού. Παρόλα αυτά, εκτός από τον κ. Κακλαμάνη και ο κ. Λούλης ο οποίος είναι άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού, ουσιαστικά ρίχνει τα βέλη εναντίον σας και εναντίον του κ. Βουλγαράκη, ότι εν πάση περιπτώσει για τη φθορά της Νέας Δημοκρατίας ευθύνεστε εσείς. Σας ανησυχούν, σε προσωπικό επίπεδο, οι επιθέσεις που δέχεστε από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Είμαι στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου. Δεν θα μιλήσω και δεν μίλησα, παρά σε σπάνιες περιπτώσεις, για πιο προσωπικά ζητήματα. Η πολιτική την οποία ακολουθώ και εγώ -όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί- κρίνεται, και βεβαίως, υπάρχουν απόψεις επ` αυτής. Τις απόψεις εγώ τις σέβομαι.

Δημοσιογραφος: Είπατε προηγουμένως ότι λαμβάνετε τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις. Το ίδιο λένε και αρκετά κυβερνητικά στελέχη που ακούω, αλλά δεν μας λένε ποια ακριβώς μηνύματα λαμβάνετε. Γιατί τα ίδια ακριβώς έλεγε και η κυβέρνηση Σημίτη. Επί κυβερνήσεως Σημίτη τα ίδια ακριβώς ακούγαμε: Λαμβάνουμε τα μηνύματα. Αλλά αποδείχθηκε ότι δεν λάμβαναν κανένα μήνυμα μέχρι που έφυγαν.

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει μια τεράστια ειδοποιός διαφορά. Επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ υπήρχαν διαρκώς σχολιασμοί επί των δημοσκοπήσεων και από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο. Οι δημοσκοπήσεις όπως σχολιάζονταν πάντοτε από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, ανάλογα αν πίστευαν ότι τους συμφέρει ή όχι, τις θεωρούσαν σωστές ή λάθος. Από μένα δεν το ακούσατε ποτέ αυτό, όλα αυτά τα χρόνια που είμαι ενώπιον σας. Σας έχω πει την άποψή μου για τις δημοσκοπήσεις. Είχα την ευκαιρία να την επαναλάβω νωρίτερα σε ερώτηση του κ. Χιώτη. Σε ό,τι αφορά την ουσία του ερωτήματός σας περί των μηνυμάτων, οι δημοσκοπήσεις όντως στέλνουν κάποια μηνύματα. Και αυτά τα μηνύματα προβληματίζουν κάθε σοβαρό πολιτικό, κάθε κυβέρνηση. Δεν μένει, δηλαδή, απαθής η κυβέρνηση απέναντι στα προβλήματα και στα ζητήματα. Η πολιτική πράξη, τα πραγματικά πολιτικά προβλήματα και η αντιμετώπισή τους, είναι ο τρόπος, η μέθοδος, την οποία εμείς έχουμε επιλέξει να κινηθούμε και σε αυτή την τετραετία.

Δημοσιογραφος: Γιατί πρέπει να αδημονεί ή να αγωνιά ο ελληνικός λαός για τις πολυδιαφημιζόμενες πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού; Μήπως πρόκειται να αλλάξει κάτι επί της πολιτικής της η κυβέρνηση ή μήπως πρόκειται να σταματήσουν τα σκάνδαλα που αφορούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από την πλευρά της κυβέρνησης δεν διαφημίστηκε -πολύ περισσότερο δεν πολυδιαφημίστηκε- τίποτε από αυτά τα οποία λέτε. Προφανώς, συγχέετε δημοσιεύματα ή απόψεις σχολιαστών με άποψη της κυβέρνησης η οποία όμως, δεν διατυπώθηκε ποτέ έτσι.

Δημοσιογραφος: Στο δεύτερο σκέλος, αν έχει αλλάξει κάτι;

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: Η κυβέρνηση προχωράει. Σας παραπέμπω και θα σας παραπέμπω σταθερά στην ομιλία του Πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν από λίγες ημέρες, ο οποίος αναφέρθηκε με πολύ συγκεκριμένο τρόπο στα πραγματικά πολιτικά προβλήματα τα οποία και αντιμετωπίζουμε αποφασιστικά. Από εκείνη τη συνεδρίαση έως σήμερα, είδαμε ότι αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά ένα μείζον θέμα, το θέμα της Ολυμπιακής, το οποίο ως «καυτή πατάτα» είχε περάσει στα χέρια της Νέας Δημοκρατίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που δεν έπραξαν ή μάλλον ότι έπραξαν, ήταν εις βάρος της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι φωνάζετε βρε? Έχει λάβει και αυτός το μύνημα! τι άλλο θέλετε?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
o νεπλουτος δημοσιογραφισκος...ο τάφος του Καραμανλή..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
xa xaxa ... βρε τον wolf τι τραβαει..

Φιλε wolf, ενα θα σου πω... ο,τι κι αν γινει, ο,τι κι αν γεννησει η καλπη, ευχομαι σε σενα (και σε μενα) να μη ξανασυναντησουμε γαλαζια, πρασινα ή οτι αλλο, παιδια...

Ευχομαι απο δω και περα, ολα τα παιδια του κοσμου, να γεννιουνται ροζ, μαυρα, κιτρινα ή κοκκινα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γραφική σε όλη την Ελλάδα έχει γίνει η πράσινη εμπάθεια απέναντι στο Ρουσόπουλο. Τον κατηγορούν ότι πήρε δάνεια για τα ακίνητά του (όπως και εκατομμύρια άλλοι Έλληνες), τον κατηγορούν ότι πήγε στο Άγιο Όρος (όπως και χιλιάδες άλλοι πολιτικοί όλων των κομμάτων), τον κατηγορούν ακόμη και ότι η γυναίκα του θέλει να εργάζεται σαν δημοσιογράφος (τι να κάνουμε αυτό το επάγγελμα έκανε και πριν τον γνωρίσει, να μείνει υποχρεωτικά στο σπίτι να πλένει πιάτα;).
Όταν η Ζαχαρέα όμως δούλευε στο Mega και στον Alpha ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ κ.κ. Πρετεντέρη, Τσίμα, Τρέμη, Καψή, Σπυράκου, Ευαγγελάτε, Βερύκιε, Κύρτσο, Δελατόλα; Τότε δεν ήταν Υπουργός Επικρατείας ο Ρουσόπουλος;
ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ γελάει με τις ανακολουθίες σας, συνάρτηση των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ των αφεντικών σας, Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κυριακού και Κοντομηνά.
"Πουλημένοι τηλε-ηθοποιοί στην υπηρεσία αδίστακτων επιχειρηματιών" και οι χαζοχαρούμενοι φανατικοί πασόκοι επιχαίρουν για τις δημοσκοπήσεις, τόσο μυαλό έχουν τόσο λένε.
Όταν έλθει η ώρα να εκβιάσουν και το Γιωργάκη, όπως εκβιάζουν σήμερα τον Καραμανλή, οι καναλάρχες απλά θα αλλάξουν στόχο και θα τον ξεφτιλίσουν είτε με προσωπικές επιθέσεις είτε με μαιμού δημοσκοπήσεις.
Εκτός βέβαια εάν έλθει σε συμφωνία μαζί τους, πράγμα σίγουρο εάν κρίνουμε από το παρελθόν.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Η Ελλάδα στα καφενεία δεν γελάει.
Βρίζει!

ΥΓ. Και κάτι καλό που άκουσα για να γελάσουμε:
Ελέχθη μετά την παραίτηση της Μάρας από τις επιχειρηματικές και άλλες δραστηριότητες της...
"Τουλάχιστο τώρα μπορεί να βρίσκει και ο Θοδωρής κανένα πιάτο φαγητό σε κάποιο από τα τρία σπίτια του"!