Oι Τουρκικες μυστικες υπηρεσιες καταγραφουν ακομα και τον τροπο που αναπνεει ο Πατριαρχης Βαρθολομαιος.


απο ελευθερο τυπο.
Υπό παρακολούθηση είχε τεθεί το 2005 κατά την επίσκεψη του στη Σμύρνη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Η Ραντικάλ φέρνει στο φως έγγραφα από τα οποία προκύπτει ότι άνδρες της Στρατιάς του Αιγαίου κατέγραφαν τις κινήσεις του Πατριάρχη από την στιγμή της άφιξης του στις 16 Ιουνίου 2005 ως τη στιγμή που απογειώθηκε το αεροσκάφος που τον μετέφερε πίσω στην Κωνσταντινούπολη.
Στις πληροφορίες υπάρχει ως και το όνομα ενός ρουμάνου μουσικού καθώς επίσης και η παρουσία της υπουργού Πολιτισμού της Ρουμανίας. Μόνικα Οκτάβια Μούσκα.
Τα έγγραφα που δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα βρέθηκαν στην κατοχή ανταποκριτή τηλεοπτικού σταθμού στη Σμύρνη, ο οποίος μάλιστα έχει συλληφθεί στα πλαίσια της υπόθεσης «Εργενεγκόν».
Μάλιστα η Στρατιά του Αιγαίου είχε συνεργαστεί για την παρακολούθηση και με την χωροφυλακή.
Η εφημερίδα δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική για το γεγονός, κατηγορώντας το στρατό για «τα έξοδα γι’ αυτή την παρακολούθηση». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να βρεθούν ευκολότερα είτε από την αφίσα της εκδήλωσης είτε από το γραφείο τύπου του Πατριαρχείου.
---------------------------------------
Σχέδιο δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου φαίνεται ότι είχε η τρομοκρατική - παρακρατική οργάνωση Ergenekon στην Τουρκία.
Σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που βρέθηκε σε υπολογιστή στα κεντρικά γραφεία του εθνικιστικού συνδέσμου Kuvva-i Miiliye (Δυνάμεις Εθνικής Αντίστασης) στην Αγκυρα, προτείνονταν τρεις δολοφονικές επιθέσεις σε περίπτωση που πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας εκλεγόταν ο Ταγίπ Ερντογάν ή κάποιο άλλο μέλος του Κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Η υπ’ αριθμόν ένα «δολοφονία σοκ», όπως κατονομάζεται στην 37η σελίδα του κατηγορητηρίου, σχεδιαζόταν κατά της ζωής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. «Θα ξεσηκωνόταν η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται λεπτομερέστερα στην 638η σελίδα του κατηγορητηρίου, γεγονός που θα προκαλέσει «παρέμβαση στα εσωτερικά της Τουρκίας» ενώ «θα έρχονταν στο προσκήνιο η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής και η χρηματοδότηση των ιεραποστολικών έργων και εκκλησιών από τα κονδύλια της Διεύθυνσης Θρησκευμάτων». Η έναρξη της δίκης για τους κατηγορουμένους στην οργάνωση «Εργκενεκόν» έχει οριστεί για τις 20 Οκτωβρίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Σηλυμβρίας.
-------------------------------------------
Δεδομενο πρεπει να θεωρειται οτι οι μυστικες υπηρεσιες της Τουρκιας καταγραφουν τα παντα οτι εχει σχεση με τον Πατριαρχη.
Απλα τωρα αποδεικνυεται οτι τον παρακολουθουν παραπανω απο μια υπηρεσιες οι οποιες ισως και να ειναι ασυντονιστες μεταξυ τους.
Καποιοι λενε οτι η Ελλαδα εχει καλες πιθανοτητες σε ενα πολεμο με την Τουρκια αρκει να δειξει θαρρος. Δεν αποκλειεται το τουρκικο κρατος να ειναι ακομα πιο πολυ διαλυμενο απο το ελληνικο. Ακομα και ο στρατος τους.

Σχόλια