H παγκοσμια οικονομικη κριση, ο πραγματικος κοσμος, τα παιδια και οι ανωριμοι ανθρωποι.


Στην Ελλάδα δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε τί σημαίνει Πακόσμια Οικονομική κρίση. (πχ. το ΑΕΠ της Γερμανίας έπεσε 0,5% σε ένα μόνο μήνα, τον Ιούλιο).
ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ γι'αυτό μα σταματήσουμε να παραπονιόμαστε μονίμως.
Πετρελαιοπαραγωγός χώρα δεν είμαστε. Αφού χρειαζόμαστε το πετρέλαιο είναι λογικό να το πληρώνουμε ακριβότερα, όταν ο παραγωγός του ανεβάζει τις τιμές.
‘Οταν ανεβαίνει το πετρέλαιο ανεβαίνει το κόστος λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, άρα υποφέρουν οι τζίροι, οι κερδοφορίες και η απασχόληση.
Αυτά είναι αξιώματα που τα μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της ΑΣΟΕΕ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ είναι να μειώσεις τα έξοδά σου Περικοπές δημοσίων δαπανών), να αυξήσεις έσοδά σου (αύξηση φορολογική βάσης όσο πιό δίκαια γίνεται) και να περιμένεις να περάσει η μπόρα.
Οτιδήποτε άλλο θα είναι επιζήμιο για τη χώρα σου.Μόνο τα παιδιά και οι ανώριμοι άνθρωποι μονίμως διαμαρτύρονται και θέλουν να τους γίνονται τα χατήρια συνεχώς, προφανώς διότι δεν μπορούν να καταλάβουν πως λειτουργεί ο πραγματικός κόσμος.
Δεν θέλω να πολιτικοποιήσω τη συζήτηση γιατί νομίζω ότι τα οικονομικά θέματα δεν αντιμετωπίζονται με λαϊκισμό. Για να θέσω όμως το θέμα σε συγκριτική βάση σου θυμίζω ότι από το 1995 έως και το 2001 η μέση τιμή βαρελιού ήταν τα 14 δολάρια, με ισοτιμία ευρώ δολαρίου 0,82 το 2001.
Με απλά λόγια ΣΕ ΟΡΟΥΣ ΕΥΡΩ η τιμή του πετρελαίου από το 2002 έως τον Ιούλιο 2008 έχει υπερτριπλασιαθεί.
Απο σχολιο αναγνωστη.

Σχόλια