Το ΠαΣοΚ αναστενάζει. Κλίμα εσωστρέφειας και απαισιοδοξίας σε βουλευτές, στελέχη και οπαδους.Ο Βενιζελος δέχεται εισηγήσεις να δώσει δυναμικό «παρών».

απο βημα.
Μηνύματα απαισιοδοξίας και αποσάθρωσης της βάσης του κόμματος φθάνουν στην ηγεσία του ΠαΣοΚ από βουλευτές και τοπικά στελέχη......
....Τοπικοί βουλευτές ομολογούν ότι δεν τολμούν πλέον να πλησιάσουν σε καφενεία. «Ο,τι και να πούμε, μας απαντούν με το θέμα του Τσουκάτου και μας ακυρώνουν. Τους μιλάμε για την ακρίβεια και μας λένε "ακρίβεια έχουμε εμείς, όχι εσείς"» παρατηρούν.
Το ΠαΣοΚ δεν κατάφερε να γίνει «το αποκούμπι των Ελλήνων», όπως θα επιθυμούσε ο κ. Γ. Παπανδρέου, και η υφισταμένη κατάσταση δυσκολεύει πολύ τους χειρισμούς του καθώς μετά τον Δεκαπενταύγουστο ξεκινά μια κρίσιμη περίοδος ως τον Δεκέμβριο.
Οι τάσεις που θα αποκρυσταλλωθούν εντός του φθινοπώρου θα εκφραστούν και στην κάλπη.
* Απογοητευμένος ο κόσμος
Πολλά στελέχη παραδέχονται ότι μολονότι ο κόσμος είναι απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα και περιμένει κάτι νέο για να του δώσει ελπίδα, διατηρείται ένας πυρήνας ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ ο οποίος προσδοκά ακόμη να ξεπηδήσει το νέο από το δικό του κόμμα. Αυτός ο κόσμος αποτελεί ένα κεφάλαιο για τον κ. Παπανδρέου, όπως και για όσα στελέχη έχουν ηγετικές φιλοδοξίες.
Η πλειονότητα των ψηφοφόρων, όπως παρατηρεί έμπειρος βουλευτής του κόμματος, «αντιλαμβάνεται το πρόβλημα του ΠαΣοΚ ως πρόβλημα του Γιώργου».
Παράλληλα όμως δεν φαίνεται να έχει επενδύσει ελπίδες σε κανένα πρωτοκλασάτο στέλεχος, ούτε καν στον κ. Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος έχει αρχίσει να περιστρέφεται στη δίνη της κρίσης και δέχεται εισηγήσεις για να δώσει δυναμικό «παρών». Και άλλα στελέχη όμως με αρχηγικές φιλοδοξίες κινητοποιούν τις δικές τους δυνάμεις. Ο ορίζοντας των κορυφαίων στελεχών δεν είναι πλέον οι ευρωεκλογές αλλά το προσεχές τρίμηνο, και αναλόγως των εξελίξεων και της εικόνας που θα προκύψει από τις δημοσκοπήσεις θα εκδηλώνεται αμφισβήτηση για την ηγεσία. Ενδεχομένως να τεθεί και ευθέως το θέμα από πρόσωπα κύρους εκτός εσωκομματικών στρατοπέδων.
----------------------------------------
Αρα το Βημα επιμενει οτι η κινηση ανατροπης θα γινει τον Νοεμβριο. Αν δεν κανω λαθος ειναι η δευτερη φορα που το λενε ξεκαθαρα. Λενε και τον τροπο κλπ.
Πολυ ανησυχητικο....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ράβδος στη γωνία άρα βρέχει...ευσεβείς πόθοι wolf, και πάλι περαστικά σου.