Μου ζητούσαν χρήματα για την αγορά διαμερίσματος στη θυγατέρα του υπουργού, αλλά και για να “εξασφαλίσουν τα γεράματά τους”


απο βημα.
«Πλήρωνα τον υπουργό για προστασία»
Τι καταθέτει ο εφοπλιστής κ. Φ. Μανούσης σχετικά με τη διεκδίκηση των άγονων γραμμών


▅ «Ο κ. Παυλίδης γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τα χρήματα ύψους άνω των 800.000 ευρώ που έδωσα συνολικά στον κ. Ζαχαρίου»
▅ «Τι άλλο μου έμενε να κάνω όταν ο υπουργός με παρέπεμπε στον διευθυντή του για να επιλυθούν τα προβλήματα της εταιρείας μου;»
▅ «Ο διευθυντής είναι απόλυτα κατευθυνόμενος από τον υπουργό Αιγαίου. Οι όποιες ευθύνες βαραίνουν αυτόν και όχι τον κ. Π. Ζαχαρίου»
«Ε δινα χρήματα στον υπουργό Αιγαίου κ. Αρ.Παυλίδη για να έχω προστασία! Μου ζητούσαν χρήματα για την αγορά διαμερίσματος στη θυγατέρα του υπουργού, για παλιά χρέη του κ.Ζαχαρίου αλλά και για να “εξασφαλίσουν τα γεράματά τους”,όπως χαρακτηριστικά έλεγαν».

Αυτά ανέφερε ο εφοπλιστής κ. Φ.Μανούσης στην κατάθεσή του στις 29 Οκτωβρίου 2007 στον εισαγγελέα κ. Ισίδωρο Ντογιάκο σε σχέση με την εκβίασή του από τον κ. Π. Ζαχαρίου, διευθυντή του γραφείου του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αρ. Παυλίδη, «προκειμένου να έχει καλύτερη μεταχείριση στην επιδότηση των άγονων γραμμών». Εναντίον του κ. Ζαχαρίου έχει ασκηθεί ήδη από την Εισαγγελία Εφετών δίωξη για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος.

Σύμφωνα με την αποκαλυπτική κατάθεση του κ. Μανούση που παρουσιάζει «Το Βήμα» ο εφοπλιστής δηλώνει βέβαιος ότι «ο κ.Παυλίδης γνώριζε από την πρώτη στιγμή για τα χρήματα ύψους άνω των 800.000 ευρώ που έδωσα συνολικά στον κ.Ζαχαρίου». Επιπλέον ο κ. Μανούσης αναφέρει ότι μίλησε για την «εκβίαση» στον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Ζαχαράκη για να ενημερώσει τον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Ι.Αγγέλου γιατί δεν μπορούσε να τον συναντήσει παρά τις προσπάθειές του. Από την άλλη πλευρά ο κ. Ζαχαρίου στα τρία συνολικά απολογητικά υπομνήματα που παρέδωσε στον κ. Ντογιάκο αρνείται ότι παρέλαβε χρήματα από τον εφοπλιστή και χαρακτηρίζει τις σχετικές καταθέσεις κατασκευασμένες. Ο κ. Ζαχαρίου στα υπομνήματά του υποστηρίζει ότι γνώριζε τον κ. Μανούση από κομματικές οργανώσεις της Νέας Δημοκρατίας και ότι επισκεπτόταν το γραφείο του εφοπλιστή «είτε επ΄ ευκαιρία των εγκαινίων των εγκαταστάσεων της εταιρείας τουείτε γιατί ήταν Χριστούγεννα...».

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην επιστολή που απέστειλε στις 27 Απριλίου 2007 ο πρώην υπουργός Αιγαίου κ. Παυλίδης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η οποία αποτέλεσε το έναυσμα της δικαστικής έρευνας, προχωρεί σε σειρά δυσμενών σχολίων για τις ενέργειες του συνεργάτη του κ. Ζαχαρίου, τις οποίες χαρακτηρίζει «απαράδεκτες και επιπόλαιες».

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά τα λαμόγια ολκής στηρίζεις wolf...σαν wolf έχουν πέσει στο μεγάλο φαγοπότι