Ανοικτή Επιστολή στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών.





Ανοικτή Επιστολή στον κ. Ανδρέα Λοβέρδο,
πολιτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εξωτερικών
Αθήνα, 10 Αυγούστους 2008
Κύριε Ανδρέα Λοβέρδο,με την ιδιότητα του απλού πολίτη αυτής της χώρας, παρακολουθώ – όσο έχω τη δυνατότητα – τις διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
Επειδή έχετε την υπευθυνότητα της πολιτικής εκπροσώπησης του ΠΑΣΟΚ σε θέματα Εξωτερικών, είστε ο «σκιώδης» υπουργός των Εξωτερικών του κόμματος, προσπαθώ να αναζητήσω μια δήλωσή σας, μια Ερώτηση, ή Επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, αναφορικά με τα «Μαύρα δολάρια των ΗΠΑ που χρηματοδότησαν αδρά την επιχείρηση “ναι” στο Σχέδιο Ανάν για την Κύπρο».
Προσπαθώ να κατανοήσω και αναρωτιέμαι γιατί δεν βρίσκω, μια δική σας παρέμβαση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όχι μόνον Εξωτερικής πολιτικής, αλλά για τη θέση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή και τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ, που μας φέρνουν στη μνήμη άλλες «εποχές».
Αυτός ο προβληματισμός μου εντείνεται από το γεγονός του ότι έχετε προνομιακή συμμετοχή στα ΜΜΕ της χώρας μας (ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεοράσεις), αλλά και από το γεγονός πως το θέμα των «μαύρων δολαρίων» εκμαυλισμού συνειδήσεων, πολιτικών, δημοσιογράφων κ.α., ήταν πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», 3 Αυγούστου 2008, άρθρο του κ. Μιχάλη Ιγνατίου.
Αυτό το αναφέρω, διότι δεν «απαιτώ» να έχει τη δυνατότητα ένας πολιτικός να ενημερώνεται για τα πάντα και από όλα τα ΜΜΕ (μπλογκς, ραδιόφωνα, εφημερίδες, τηλεοράσεις).
Έτσι, αναζήτησα τόσο στα ΜΜΕ, όσο και στις ιστοσελίδες http://www.loverdos.gr/ και http://www.pasok.gr/, μια δική σας "παρέμβασή" στο θέμα αυτό.
Οι τελευταίες σας επίσημες παρεμβάσεις σας με την ιδιότητα του «σκιώδους» υπουργού, χρονολογικά τον μήνα Αύγουστο, είναι:
1. (09.08.2008), Δήλωση Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την εικόνα του τέως ως εκπροσώπου της χώρας μας κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων
2. (07.08.08), ΔΗΛΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
3. (05.08.08), Δήλωση σχετικά με την πρόσκληση του κ.Νίμιτς προς τους διαπραγματευτές Ελλάδας-ΠΓΔΜ στις 14-15 Αυγούστου
4. (04.08.08), Αποσπάσματα συνέντευξης στον Ρ/Σ 9,84 και στους δημοσιογράφου Γ.Κουρτάκη και Χρ.Ράπτη για τα θέματα των συνεργασιών
5. (03.08.08), ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και στη δημοσιογράφο κ.Κ.Μακρή
6. (01.08.08), O ΠΡΩΤΟΣ ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Κι όμως, απουσιάζει μια δική σας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, επίσημη δήλωση, ερώτηση, ή επερώτηση, για την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του κ. Μ. Ιγνατίου (03/08/2008), των επεμβάσεων των ΗΠΑ στα εσωτερικά της Ελλάδας και της Κύπρου.
Γιατί;
Νίκος Κλειτσίκας
(http://www.nikosklitsikas.gr/)
Υ.Γ.Με πλήρη σεβασμό στον πολιτικό σας ρόλο ως «σκιώδης» υπουργός των Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ και την πανεπιστημιακή σας καριέρα, για την ενημέρωσή σας, παραθέτω σχετικό δεσμό του πρωτοσέλιδου του «Έθνους», 3 Αυγούστου 2008:
(http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1370668).

Σχόλια