Επιτελους, εξυπνη οικονομικη πολιτικη....


Δεν μπαινω στο θεμα αν και κατα ποσο ειναι επιτυχημενη η οχι η οικονομικη πολιτικη της κυβερνησης.
Καποιοι που ξερουν βεβαια λενε οτι δεν μπορεις να κανεις οχι οικονομικη πολιτικη αλλα ουτε πολιτικη στον αθλητισμο αν το βασικο σου εργαλειο (κρατικη μηχανη) θελει ολο πεταμα και χτισιμο απο την αρχη.
Με δεδομενο λοιπον οτι δεν εχεις κρατος στα χερια σου αλλα χρειαζεσαι λεφτα για να κινηθεις οτροπος που μαζευεις αυτα τα λεφτα ερχεται να κανει τη διαφορα υπερ Αλογοσκουφη.
Ειναι λενε καποιοι η πρωτη φορα που το ελληνικο κρατος (?) μαζευει εξυπνα τα λεφτα που χρειαζεται (ευτυχως εγκαταλειφθηκαν καποιες ηλιθιες ιδεες για κεφαλικους φορους κλπ) και η πρωτη φορα επισης που κανει εξυπνες παροχες.
Στοχευμενες παροχες που θα φερουν φηφους αλλα και που τα λεφτα που θα δοθουν θα πιασουν τοπο.
Για να δουμε....
ΥΓ Και ας κανουν διαφοροι σχολια οτι η οικονομια θελει καποιον με καλυτερη ψυχολογια και αλλα τετοια....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Αλογοσκούφης είναι ο μόνος υπουργός Οικονομίας που αγνοεί το πολιτικό κόστος και νοικοκυρεύει τη ρημαγμένη από το σοσιαλισμό οικονομία. Εκτός όμως από τις περικοπές των άσκοπων δημόσιων δαπανών πρέπει ΑΜΕΣΑ να δώσει ουσιαστικά κίνητρα ανάπτυξης του υγιή ιδιωτικού τομέα. Μόνο με τη μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση του ελεγκτικού ρόλου του κράτους, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από τον ιδιωτικό τομέα και θα αυξηθεί ο πλούτος της κοινωνίας (όπως ακριβώς έχει γίνει σε όλες τις σοβαρές οικονομίες τα τελευταία τριάντα χρόνια, πχ. Ιρλανδία).
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
καλά η μαλακία σας σπάει καρύδια..φασιστάκια