Βίας Λειβαδάς: Άγνωστε φίλε Νίκο


Άγνωστε φίλε Νίκο
Του Βία Λειβαδά*
Σε πρόσφατη ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο του ΛΟΓΟΥ, αναλύαμε το θέμα του εποικισμού από την Τουρκία των κατεχομένων αλλά και των ελεύθερων περιοχών της Κυπριακής Δημοκρατίας με λαθρομετανάστες. Στο πρόγραμμα μπορούσαν οι ακροατές να πάρουν τηλεφωνικώς μέρος και να παραθέσουν την άποψή τους. Ένας ακροατής, που λέγεται Νίκος, είπε ότι επαινεί τις προσπάθειές που καταβάλλουμε αλλά δήλωσε με απογοήτευση ότι δεν θα επιτύχουμε γιατί η πολιτική των κυβερνώντων σήμερα είναι οι ηττοπαθείς υποχωρήσεις που θα παραδώσουν την Κύπρο στην Τουρκία. Επιπλέον η προσπάθεια αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας, ο εποικισμός, η στήριξη από ορισμένες ομάδες του εποικισμού από τους λαθρομετανάστες και η σαφής από μέρους του κράτους επιδίωξη αλλαγής της δημογραφικής δομής, οδηγούν σε μια κατάσταση κατάργησης της εθνικής συνείδησης.
Εγώ είμαι Έλληνας και με τίποτε δεν θέλω να γίνω ένας άνθρωπος χωρίς ταυτότητα. Για χιλιάδες χρόνια αυτό ο τόπος υπήρξε ελληνικός, δεν μπορούμε τώρα να τον εγκαταλείψουμε στους ξένους. Ας με συγχωρήσει ο φίλος Νίκος, αν δεν απέδωσα ακριβώς αυτά που είπε, νομίζω όμως ότι αποδίδουν την ουσία. Συμφώνησα με όλα εκτός από το ότι δεν θα επιτύχουμε τίποτε με την προσπάθειά μας.
Υπενθυμίζω ότι όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο Ανάν, κανένας δεν πίστευε στην αντίδραση του κυπριακού λαού που παρακολουθούσε για τρεις δεκαετίες «αδιάφορος» τα σκαμπανεβάσματα των ηττοπαθών ηγετών του, μερικοί από τους οποίους εξυπηρετούσαν τα ξένα συμφέροντα σε βάρος των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού. Κι όμως η αντίδραση του λαού, που με το αισθητήριο του κινδύνου διέγνωσε τον κίνδυνο, απάντησε με ένα ηχηρό ΟΧΙ στο σχέδιο που παρέδιδε την πατρίδα του στην Τουρκία.
Συμφωνώ ότι η σημερινή πορεία με τον «πρόεδρο λύσης» μάς οδηγεί κατ΄ευθείαν στον όλεθρο και παραδίδει την πατρίδα μας στην Τουρκία. Ευτυχώς που θα υπάρχει και Δημοψήφισμα για να εκφράσει και ο λαός, ανεξάρτητα από τις θέσεις των κομμάτων, τις δικές του θέσεις. Θα ασχοληθώ με τις άλλες θέσεις που υποστήριξε.
Θα υπενθυμίσω, σε συντομία, τη δήλωση του Κίσινγκερ: οι Έλληνες είναι λαός ατίθασος. Για να τον κάνουμε να υπηρετήσει τα συμφέροντά μας πρέπει να του κτυπήσουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πολιτισμικά του αποθέματα, την Ιστορία, ώστε να πάψει να νιώθει περήφανος για τα επιτεύγματά του...
Αυτός, φίλε Νίκο, είναι ο στόχος της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας. Να μαθαίνει ο μαθητής μια διαστρεβλωμένη ιστορία όχι όπως γράφτηκε, αλλά με στόχο τη «συμφιλίωση». Δηλαδή θα απαλείψουν την εισβολή και θα τη μετατρέψουν σε «ειρηνευτική επιχείρηση» όπου δεν υπήρχαν νεκροί, ούτε αγνοούμενοι αλλά που πέτυχε την ειρήνη στην Κύπρο.
Θα μας πουν ακόμα ότι η Οθωμανική αυτοκρατορία εκπαίδευε τούς Έλληνες σκλάβους, τούς έδωσε παιδεία, τούς ανέπτυξε την οικονομία και την ελευθερία. Και άλλα παρόμοια, όπως περιείχαν και τα βιβλία της Ιστορίας όπου έγραψαν στην Ελλάδα καθηγητές της Νέας Αριστεράς, όπως ο Λιάκος, ο Ηρακλείδης, η Σία Αναγνωστοπούλου και άλλοι που διαστρέβλωσαν την ελληνική Ιστορία, μη φειδόμενοι ούτε της πρόσφατης κυπριακής που ζήσαμε. Γι' αυτούς, η Τουρκία αποτελεί υπόδειγμα δημοκρατίας, πολιτισμού, φιλίας των λαών και αναιρούν ως ψευδή προπαγάνδα τη γενοκτονία των Αρμενίων, του Μικρασιατικού Ελληνισμού, των Ασσυρίων, τον εποικισμό της Αλεξανδρέττας, της Ιμβρου και Τενέδου, της Καρπασίας και τόσων άλλων κρατών και περιοχών. Νομίζουν οι αργυρώνητοι, ότι έτσι θα πείσουν τους νέους. Ασυνείδητοι υποτακτικοί των ξένων συμφερόντων, «αγωνίζονται» για την εθνική αποδόμηση των Ελλήνων, παριστάνοντάς μας όπως μας θέλουν οι Τούρκοι και οι σύμμαχοί τους για να μη νιώθουμε περήφανοι για την ιστορία μας. Μα εμείς δεν θα μετατραπούμε σε «λινοπάμπακους» νεοκύπριους χωρίς ταυτότητα. Έχουμε ταυτότητα την ελληνική καταγωγή μας, τον πολιτισμό μας, τη γλώσσα μας και τόσα άλλα που επιβεβαιώνουν την ελληνική μας ταυτότητα.
Φίλε Νίκο, τα συγχαρητήριά μου που δηλώνεις ότι είσαι Έλληνας και θέλεις να παραμείνεις Έλληνας. Δυστυχώς έχουμε ανάγκη να αγωνιστούμε ακόμη και για τα αυτονόητα.
Τα εκατομμύρια δολάρια που για χρόνια, όπως και επίσημα αποκαλύπτεται, σκορπά η Αμερική εξαγοράζοντας ελαστικές συνειδήσεις των ερμαφρόδιτων υπηρετών της όποιας μεγάλης δύναμης για να νιώθουν δυνατοί στη μικρότητά τους, δεν μας πτοούν.
"Φιλελεύθερος"
(http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=474&id=573936)
* Βίας Λειβαδάς- Ένα σύντομο βιογραφικό του, εδώ:(http://www.nikosklitsikas.gr/livadas.html)
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/08/blog-post_941.html

Σχόλια