Χαμος στην Γαλλια με τον γιο του Σαρκοζι. Οι Εβραιοι κυριαρχουν η οχι στη Γαλλια;

απο ελευθερο τυπο
Oλα άρχισαν στις 2 Ιουλίου, όταν ο παλαίμαχος γελοιογράφος αναφέρθηκε στο νεαρό Σαρκόζί, αρχηγό σήμερα της πολιτικής ομάδας του κυβερνώντος UMP στο προάστιο Νεϊγί.
Στο επίμαχο κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων: « Ο Ζαν Σαρκοζί δήλωσε ότι προτίθεται να ασπαστεί τον Ιουδαϊσμό προκειμένου να νυμφευθεί την Εβραία αρραβωνιαστικιά του Τζέσικα Σεμπούν - Νταρτί, κληρονόμο του ιδρυτή της αλυσίδας καταστημάτων Νταρτί. Θα πάει μπροστά αυτός ο μικρός!».Μεσολάβησαν μερικά εικοσιτετράωρα ηρεμίας, καθώς το σχόλιό του πέρασε απαρατήρητο ακόμη και απο τους συνεργάτες του στην εφημερίδα και η καταιγίδα τελικά ξέσπασε στις 8 Ιουλίου.
Ο δημοσιογράφος του «Nouvel Observateur» Κλοντ Ασκόλοβιτς κατήγγειλε τότε στο δίκτυο RTL «τη δημοσίευση ενός αντισημιτικού άρθρου από μια μη αντισημιτική εφημερίδα».Οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Ο Φιλίπ Βαλ κάλεσε τον Σινέ να απολογηθεί δημόσια, τονίζοντας πως «ο συσχετισμός ανάμεσα στον Ιουδαϊσμό και στην κοινωνική επιτυχία είναι ανεπίτρεπτος», εκείνος αρνήθηκε λέγοντας ότι «προτιμά να ευνουχιστεί» και ο Βαλ με τη σειρά του του έδειξε την έξοδο μετά από 16 ολόκληρα χρόνια. Εκτοτε δημιουργήθηκαν δυο στρατόπεδα, όχι μόνο εντός της εφημερίδας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Οι μεν υποστηρίζουν τον Σινέ, υπερασπίζονται το δικαίωμά του «να προκαλεί» και κάνουν λόγο για λογοκρισία και ενδοτισμό στη «φατρία των Σαρκοζί». Δημιούργησαν μάλιστα και σχετική ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, η οποία έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής περισσότερες από 7 χιλιάδες υπογραφές.Οι δε επικρίνουν έντονα τη στάση του. Με άρθρα τους σε εφημερίδες και δημόσιες τοποθετήσεις, ο δήμαρχος Παρισίων Μπερτράν Ντελανοέ, η υπουργός Πολιτισμού, Κριστίν Αλμπανέλ αλλά και ο Γάλλος φιλόσοφος Μπερνάρ Ανρί Λεβί, καταφέρθηκαν εναντίον του. Με σχόλιό του στη «Le Monde», ο τελευταίος κατήγγειλε ότι ο Τύπος και τα blogs μετέτρεψαν κατά ένα περίεργο τρόπο την «υπόθεση Σινέ» σε «υπόθεση Βαλ» και αντί να στιγματίσουν το ολίσθημα του πρώτου, κριτικάρουν την αντίδραση του δεύτερου.Απτόητος, ο ίδιος ο Σινέ υπενθύμισε ότι η πρώτη του γυναίκα και η κόρη τους είναι Εβραίες και εξήγησε ότι το μόνο που προσάπτει στον Ζαν Σαρκοζί είναι η πρόθεσή του να αλλάξει θρησκεία για λόγους «προσωπικής ανέλιξης». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός Ζαν Σαρκοζί απασχολεί τόσο έντονα τον Τύπο. Η απότομη άνοδός του στην πολιτική με την εκλογή του στο τοπικό συμβούλιο του Οτ Ντε Σεν προκάλεσε ρήγμα στο κόμμα του πατέρα του. Επιπλέον έγινε πρωτοσέλιδο όταν οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι τράκαρε με το σκούτερ του ένα αυτοκίνητο και δεν σταμάτησε να δώσει τα στοιχεία του.
--------------------------------
Απιστευτο παραδειγμα κρατους και εθνους οι Εβραιοι μας δειχνουν οτι τιποτα δεν ειναι αδυνατο.
Μια χουφτα ανθρωποι με δυσαναλογη δυναμη.
Ξερουν πως παιζεται το power game σε ολον τον πλανητη και ξερουν να πατανε τα σωστα κουμπια.
Οικονομια πολιτικη τα παιζουν στα δαχτυλα.
Στρατιωτικα? Μη το ψαχνουμε καθολου...
Οι μυστικες υπηρεσιες τους (δειγμα σοβαρου κρατους) ειναι υποδειγμα αποτελεσματικοτητας.
Στην αμερικη δεν κουνιεται φυλλο αμα δεν εχει την εγκριση τους...
ΥΓ Να σημειωσουμε επισης την τεραστια δυναμη των μπλογκς στην Γαλλια. Εγκυροι παρατηρητες θεωρουν πχ οτι το οχι στο ευρωπαικο συνταγμα το ξεκινησαν και το ολοκληρωσαν αποκλειστικα τα μπλογκς ενω η πλειοψηφια του υπολοιπου τυπου ηταν υπερ του ναι.

Σχόλια