Οι Δαιμονισμενοι...

Ανημερα παραμονη της Κοιμησεως της Θεοτοκου διαβασα και εμαθα για την υπαρξι ενος γιδοβοσκου και γεωργοκτηνοτροφου, που τη θεια επινευσει αγραμματος ων με την γραφιδα και τον λογο του κατεφερθη, {τελικως αυτο ητο και η πεμπτουσια του ευαγγελικου κυρηγματος} κατα των «αρχιερεων του αμοραλισμου , του ιμπεριαλισμου», και παντοτε μα παντοτε «κατα του καπιταλισμου»

Δεν προλαβε να καταφερθη μολονοτι Προφητης κατα του «ΣΑΤΑΝΑ» δηλαδη των ΗΠΑ..

Βεβαια μολονοτι η Παλαια Διαθηκη δεν υπηρξε ποτε το αγαπημενο μου αναγνωσμα, στα παιδικα μου χρονια φανταζε σαν προνογραφημα.. Θυμαμαι δυο περιπτωσεις που ητο αδυνατο να τις εξηγησω..Ισως πρεπει να διαβασω περισσοτερα κυρηγματα για τον κακο καπιταλισμο και τον καλο σοσιαλισμο μηπως και ξεστραβωθω.

Επιτερεψτε μου λοιπον καλοι μου φιλοι εσεις που ψαχνεσθε και εξεταζετε τα παντα με το γονιμο μιαλο σας και πεστε μου..

Μετα την καταστροφη των Σοδομων και Γομορων ο Πατηρ Λωτ γλυτωσε με τις δυο κορες του σ΄ενα σπηλαιο και... αλλα γιατι να μην σας το μεταφερω αυτουσιο?. Εξ αλλου και η Παλαια Διαθηκη στα ελληνικα μετεφρασθη.

«ειπε δε η πρεσβυτερα προς την νεωτερα.Ο πατηρ ημων ο πρεσβυτερος και ουδεις εστιν επι της γης , ος εισελευσεται προς ημας».. [Παρενθεσις καταλαβαινετε τι σημαινει το «εισελευσεται», σημαινει να μας το βαλη, }Αλλα ας συνεχισω την αντιγραφη απο το θεοπνευστο αυτο εργο..

«δευρο και ποτισωμεντον πατερα ημων οινον και κοιμηθωμεν με αυτου και εξαναστησομεν εκ του πατρος ημων σπερμα. Εποτισαν δε τον πατερα αυτων οινον και εισελθουσα η πρεσβυτερα εκοιμηθη μετα του πατρος..» Για να μην μεινη ομως παραπονεμενη η νεωτερα ( αυτο ειναι διδαχη-εφαρμογη πατερικου σοσιαλισμου) εχομε συνεχεια. Αντιγραφω παλι

«εγενετο δε εν τη επαυριον και ειπεν η πρεσβειτερα προς την νεωτερα ιδου εκοιμηθην χθες μετα του πατρος ημων, ποτισωμεν αυτον οινον και εν τη νυκτι ταυτη και εισελθουσα κοιμηθητι με αυτου και εξαναστησομεν εκ του πατρος σπερμα..»

Το αποτελεσμα .Παραδοξως, ισως θειο θαυμα, εγεννηθησαν δυο παιδια.Το ενα της μεγαλης και το αλλο της μικρης τα οποια ονομασθησαν αντιστοιχως Μωαβ και ΑΜΜΑΝ

Ομως.Επειδη συγχρονοι αναλυτες, θεωρουμενοι εκπαιδευτικοι, ιστορικοι, διανοούμενοι, οι λεγόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, προσπαθουν σημερα ειτε να ξαναγραψουν την ιστορια στα μετρα και τα σταθμα της αριστερας ή ακομη και να δικαιολογησουν τρομοκρατικες επιθεσεις, καταστροφες εν ονοματι μιας λαικιστικης ψευτοδιανοησης, αξιζει να διαβασουμε μια μεγαλοφυια εναν πραγματικο προφητη τον Ντοστογιέφσκι, που στους «Δαιμονισμενους», προφητευει με αφορμη μια δολοφονία το 1869 ενός σπουδαστή-μέλους ενός τρομοκρατικού πυρήνα, την σημερινη καταστασι..Ο ηρωας ( τρομοκρατης) του εργου του Ντοστογιεφσκι, ο Βερχοβενσκι επιβεβαιωνει αυτο που βλεπουμε καθημερινα σε ολα τα μισητικα κυρηγματα αγαπης.Απροσμενους συμμαχους....

Παρακαλω την προσοχη σας στα λεγομενα του τρομοκρατη .:

«-Aκούστε, στην αρχή θα ξαμολήσουμε φασαρίες,- βιαζόταν τρομερά ο Bερχοβένσκι. Σας το'χω ξαναπεί, θα τρυπώσουμε μέσα για μέσα στο λαό. Tο ξέρετε πως από τώρα κιόλας είμαστε τρομερά δυνατοί! Δικοί μας δεν είναι μονάχα κείνοι που σφάζουν και καίνε, ούτε κείνοι που πυροβολούν όπου τους καπνίσει ή εκείνοι που δαγκώνουν. Kάτι τέτοιοι μας είναι εμπόδιο και τίποτ' άλλο. ...Aκούστε, τους έχω κιόλας μετρήσει: ο δάσκαλος που περιγελάει μαζί με τα παιδιά το Θεό τους και το λίκνο τους, είναι κιόλας δικός μας. O δικηγόρος που υπερασπίζεται τον μορφωμένο δολοφόνο λέγοντας πως είναι πιο ανεπτυγμένος απ' τα θύματά του και πως δεν είχε άλλο τρόπο ν΄αποκτήσει λεφτά παρά σκοτώνοντας, είναι κιόλας δικός μας. (...) Oι ένορκοι που αθωώνουν τους δολοφόνους, είναι δικοί μας. O εισαγγελέας που τρέμει στη δίκη μη τυχόν και δεν φανεί αρκετά προοδευτικός, είναι δικός μας, δικός μας.
Oι διοικητικοί υπάλληλοι, οι λογοτέχνες, ω, είναι πολλοί οι δικοί μας, πάρα πολλοί, κι ούτε οι ίδιοι δεν το ξέρουν».

Δηλαδη το προβλημα της τρομοκρατιας, της βιας, της αναρχιας, ειναι πρωτιστως πολιτικο και κοινωνικο.Οχι αστυνομικο.Οταν η πολιτεια , η κοινωνια, θα παψη να λαικιζη να κανακευη να χαιδευη αυτια και να επαινη αντι να καταδικαζη Οταν θα παψη να διακαιολογη ενιοτε και με την παλαια διαθηκη οδηγο τα αδικαιολογητα ως απαντησι στην αδικια που συνανταμε στη ζωή μας,

Οταν επιλεξουμε την γλωσσα της νουθεσιας και της ειλικρινειας, απο εκεινη της μισητικης αγαπης, ισως ο κοσμος γινει καλλιτερος.

ΙΑΣΩΝ

Σχόλια