Σκληρή μάχη για τα μερίδια στην αγορά συνδέσεων ADSL. Ποιοι νικανε;


απο ναυτεμπορικη.
Σκληρή όσο και ενδιαφέρουσα για τον καταναλωτή αναμένεται η μάχη των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών το επόμενο διάστημα για την κατάκτηση μεγαλύτερου μεριδίου αγοράς στις συνδέσεις ADSL (γρήγορη πρόσβαση στο Ιnternet) και τη σταθερή τηλεφωνία.
Στο πεδίο της μάχης για τη σταθερή τηλεφωνία ολοένα και πιο δυναμικά μπαίνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, ενώ όπως φάνηκε από τα νέα της πακέτα Cosmote [COSr.AT] at home και Cosmote at Office, θέση διεκδικεί και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του ομίλου ΟΤΕ. Η Cosmote «απάντησε» ευθέως στη Vodafone όσον αφορά το πακέτο της για τη σταθερή τηλεφωνία και αυτό παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά ανταγωνίζεται ευθέως και την ίδια τη μητρική της εταιρεία.
Με βάση τα σχετικά στοιχεία στις 16 Ιουλίου 2008, η πρόβλεψη του ΟΤΕ [OTEr.AT] ότι στο τέλος του έτους θα έχουν συνολικά απελευθερωθεί (σύνδεση του τηλεπικοινωνιακού παρόχου στο τελευταίο άκρο του δικτύου) περί τις 670.000 τηλεφωνικές γραμμές φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Ο ανταγωνισμός αφαιρεί μερίδιο από τον Οργανισμό με ρυθμό περίπου 40.000 συνδέσεις το μήνα.
Ο ανταγωνισμός του ΟΤΕ
Σύμφωνα πάντα με τα σχετικά στοιχεία το μεγαλύτερο μερίδιο συνδρομητών ADSL (συνήθως σε συνδυασμό με σταθερή τηλεφωνία) με σύνδεση όπου ο συνδρομητής παύει να καταβάλλει το πάγιο στον ΟΤΕ, αλλά πληρώνει το «πακέτο» του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που επιλέγει, έχει αποσπάσει η Forthnet [FORr.AT] με 152.400 συνδρομητές.
Ακολουθούν η Tellas με 133.500 συνδρομητές, η On Telecoms με 85.300, η hellas online με 75.000 (συμπεριλαμβάνονται και αυτοί των Αττικών Τηλεπικοινωνιών), η Vivodi με 23.300, η Teledome με 10.650 και η Net One με 6.700. Πρόκειται για ενεργές συνδέσεις στα μέσα Ιουλίου, με το ανεκτέλεστο -συνδέσεις σε αναμονή- να είναι περίπου 23.000. Συνολικά, μαζί με αυτές του ΟΤΕ, οι ευρυζωνικές συνδέσεις ADSL κατά το ίδιο διάστημα ήταν 1.370.637.
Από το επόμενο διάστημα, η μάχη αναμένεται να δοθεί με νέα δεδομένα. Εκτιμάται ότι εντός φθινοπώρου θα αναλάβουν συστηματικότερα τη διοίκηση του ΟΤΕ οι Γερμανοί, η Vodafone θα ξεπεράσει την εσωστρέφειά της η οποία εν πολλοίς ήταν και αναγκαία μετά από την αλλαγή διοίκησης και η Wind θα εφορμήσει έχοντας το πλεονέκτημα της πλήρως αναδιοργανωμένης Tellas.

Σχόλια