Ολοι καταλαβαινουμε την πραγματικη και βαθεια επιθυμια του ΠΑΣΟΚ να βρεθουν οι ενοχοι του σκανδαλου Siemens...

Ειναι λογικο.
Το ΠΑΣΟΚ θελει πολυ να βρεθουν οι ενοχοι του σκανδαλου siemens.
Ολοι το καταλαβαινουμε αυτο.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Α ρε Λύκε, βλέπεις μόνο το αίσχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχει και η Νου Δου

ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ WESTIN ΤΗΣ ΛΕΙΨΙΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΗΤΑΝ ΕΤΑΙΡΙΚΟ

«Η Siemens έκανε την κράτηση για τον κ. Λιάπη»

Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ

«Η Siemens έκανε την κράτηση για τον κ. Μιχάλη Λιάπη για τις 16 Ιουνίου 2005». Αυτό, δεν είναι ούτε φήμη ούτε συκοφαντία ούτε λάσπη. Είναι η ακριβής μετάφραση της επιβεβαίωσης της κράτησης του δωματίου, που έστειλε χθες το ξενοδοχείο Westin της Λειψίας σε κάθε ενδιαφερόμενο.


Αυτή είναι και η ατράνταχτη απόδειξη ότι η Siemens αντιμετώπιζε ως εταιρικό της ταξίδι τη διοργάνωση της επίσκεψης, που εκπόνησε η θυγατρική της από την Αθήνα, σε Λειψία, Ζάλτσμπουργκ και Φρανκφούρτη, από τις 16 μέχρι τις 20 Ιουνίου 2005 με οργανωτή τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ως εταιρικό ταξίδι της Siemens αντιμετωπίζουν επίσης τις σχετικές κρατήσεις, τόσο τα ξενοδοχεία όσο και οι εταιρείες μίσθωσης λιμουζινών. Αυτά προκύπτουν από τα έγγραφα τα σχετικά με τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού ταξιδιού, το οποίο ο υπουργός Πολιτισμού (τότε Μεταφορών) Μιχάλης Λιάπης χθες χαρακτήρισε ως ιδιωτικό, για να δει τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας.

Από το Μόναχο

Το εταιρικό λοιπόν ταξίδι της Siemens, που στον προγραμματισμό του προέβλεπε και τη φροντίδα 6μελούς «υπουργικής συντροφιάς», εγκρίθηκε από το Μόναχο, ενώ οι λεπτομέρειες της φιλοξενίας της επίλεκτης παρέας του Μ. Χριστοφοράκου διευθετούντο ενάμιση μήνα πριν από τις αφίξεις.

Σύμφωνα με έγγραφο που έχει η «Ε» (υπάρχει και στη δικογραφία, που προχθές έκλεισε ο εισαγγελέας Π. Αθανασίου), το ξενοδοχείο «The Westin Leipzig» στις 3 Μαΐου 2005 απευθύνει επιστολή προς τη Siemens A.G. (Μόναχο), υπόψη του Corporate Mobility Services.

Μ' αυτήν επιβεβαιώνει ότι στο όνομα Χριστοφοράκος έχουν γίνει οι κρατήσεις για οκτώ grand-deluxe δωμάτια και για μία σουίτα για διαμονή από 16 έως 17 Ιουνίου 2005. Και για τις εννέα κρατήσεις, όπως αναφέρεται στην επιστολή του ξενοδοχείου, η πληρωμή χρεώνεται στον ίδιο τον Χριστοφοράκο.

Και μια λεπτομέρεια: Τα οκτώ από τα εννέα δωμάτια έχουν τον ίδιο κωδικό κράτησης (reservation number). Το ένατο δωμάτιο χρεώνεται με το ίδιο ποσόν στη Siemens, αλλά καταχωρίζεται σε ξεχωριστό κωδικό. Είναι η αναβαθμισμένη από grand-deluxe δωμάτιο σε σουίτα.

Η κράτηση λοιπόν του δωματίου του Μιχάλη Λιάπη στο «Westin» έγινε από τη Siemens Αθήνας, διά Μονάχου, όμως ο ίδιος την αναφέρει ως ιδωτική υπόθεση! Επομένως, ο υπουργός δεν συναντήθηκε τυχαία στο ξενοδοχείο της Λειψίας με το group Siemens - Χριστοφοράκου, όπως θέλει να πείσει η κυβέρνηση και ο ίδιος την κυβέρνηση.

Χθες το διόλου τυχαίο της φιλοξενίας επιβεβαίωσε και ρεπορτάζ του Alter. Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού εμφανίστηκε e-mail, με το οποίο η υπεύθυνη κρατήσεων του «Westin» επιβεβαίωσε ότι «η Siemens έκανε την κράτηση του δωματίου για τον κ. Μιχάλη Λιάπη».

Κατά σύμπτωση η Julia Otto, που έστειλε τη σχετική επιβεβαίωση στο Alter, είναι η ίδια που υπογράφει και το έγγραφο (στις 3-5-2005) που απηύθυνε στη Ζίμενς, επιβεβαιώνοντας στο Μόναχο τις κρατήσεις Χριστοφοράκου!

*Αλλο έγγραφο που έχει σταλεί από την Ζίμενς Αθήνας στις 9-6-2005 (το υπογράφει η κ. Καλλίρη, γραμματέας του Μ. Χριστοφοράκου τότε) επιβεβαιώνει τις μετά το Westin κρατήσεις στο Intercontinental, στο Ζάλτσμπουργκ.

Και αυτές γίνονται στο όνομα Μ. Χριστοφοράκος και αφορούν πέντε στούντιο με θέα στο βουνό για το διήμερο από 17-19 Ιουνίου 2005.

Το πρόγραμμα της Ζίμενς Αθήνας, που παρουσίασε χθες η «Ε», αναφέρει ότι η 9μελής συντροφιά του Μ. Χριστοφοράκου έφτασε στον δεύτερο προορισμό της με ιδιωτικό αεροπλάνο, μπορεί όμως και με δύο. Και πάλι, η παρέα έμεινε... τυχαία μαζί.

Μάλιστα, για τον «Minister» (με συνοδεία 5 ατόμων), το πρόγραμμα της Ζίμενς γράφει ότι αυτός και η παρέα του θα πρέπει να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσουν από το Ζάλτσμπουργκ με ιδιωτικό αεροσκάφος στη Φραγκφούρτη. Εκεί θα καταλύσουν στο Kempinski και το Theo's Taxi, που είχε μισθωθεί από τη Ζίμενς, θα έπρεπε να μεταφέρει την υπουργική παρέα στο γήπεδο για τον αγώνα της Ελλάδας, να περιμένει και να επιστρέψει τους φιλάθλους στο ξενοδοχείο.

Τη Δευτέρα 20-6-2005, το γραπτό πρόγραμμα αναφέρει, τι η υπουργική συντροφιά θα πρέπει να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Φραγκφούρτης για να πετάξει με ιδιωτικό αεροσκάφος για την Αθήνα, δίχως τον Μ. Χριστοφοράκο, που βάσει του προγράμματος θα έφευγε από την προηγούμενη ημέρα από το Μόναχο για την Αθήνα με πτήση της Lufthansa.

Συμπέρασμα: Πλήρωσε-δεν πλήρωσε από την τσέπη του ο κ. Λιάπης, έκανε-δεν έκανε ιδιωτικό ταξίδι, για τη Ζίμενς, εταιρεία προμηθευτή του Δημοσίου την περίοδο που ήταν υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, το ταξίδι ήταν εταιρικό.

Κι αυτό, για έναν υπουργό, είναι ανεπίτρεπτο να το δέχεται. Ακόμα περισσότερο, να δίνει το δικαίωμα να γίνεται. *