Τα ρετιρε που νικησαν τον Ανδρεα επιτιθενται ξανα....

Συνδικαλιστες.
Τα συνδικάτα επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση με την προτεινόμενη ρύθμιση όχι απλά παρεμβαίνει αλλά στην ουσία επιχειρεί να καταργήσει τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις στις ΔΕΚΟ και κατά συνέπεια να απαξιώσει το ρόλο των αντίστοιχων συνδικαλιστικών οργανώσεων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
ΠΑΣΟΚ.
«Οι εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα μπαίνουν στο γύψο. Μπαίνουν στο γύψο, με μια τροπολογία την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση στη Βουλή και η οποία πραγματικά παραβιάζει το Σύνταγμα, παραβιάζει ομόφωνα ψηφισμένους νόμους, τον Κοινωνικό Χάρτη της Ευρώπης και τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας»
Καθημερινη.
Είναι τοις πάσι γνωστόν, προπαντός δε στους εναλλασσόμενους, διαχρονικά, πολιτικούς τους προϊσταμένους, ότι τα άτομα αυτά διαμοιράζουν τις εξουσίες του οργανισμού ή της δημοσίας επιχειρήσεως, ανάλογα με το κόμμα που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Οτι συνδιοικούν με τους εκάστοτε διοριζόμενους επικεφαλής. Οτι έχουν τον πρώτο λόγο για τις αμοιβές, τις προαγωγές, τις ευμενείς μεταθέσεις, κ.λπ. των εργαζομένων, οι οποίες «αποφασίζονται», με ποσοστώσεις και ανάλογα με την εκλογική δύναμη των κομμάτων τους. Το απόστημα ξεκίνησε από τις διαβόητες κλαδικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες ο Α. Παπανδρέου είχε αναδείξει σε ελεγκτές της κρατικής λειτουργίας και «μετερίζια» της σοσιαλιστικής αλλαγής.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ούστ τεμπέληδες και διεφθαρμένοι δημόσιοι υπάλληλοι που μας πίνετε το αίμα δεκαετίες τώρα. Έχετε μονιμότητα, ψηλούς μισθούς, κρυφά επιδόματα, εφάπαξ και ψηλές συντάξεις. Ως πότε θα πληρώνουμε τα γαμησιάτικα του Αντρέα και του κοντού, έλεος πιά!
Αν τολμάτε, βγείτε να δουλέψετε μία εβδομάδα στον ιδιωτικό τομέα και θα καταλάβετε τί πάει να πεί εργαζόμενος.