Ο Νίκολα Γκρούεφσκι γιος «Μακεδόνα του Αιγαίου» από την Αχλάδα Φλώρινας, μαχητή του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» που έφυγε με τη λήξη του εμφυλίου.

απο καθημερινη.
....Ο Νίκολα Γκρούεφσκι είναι ποτισμένος με το ιδεολόγημα του μακεδονισμού. Γεννήθηκε και ανδρώθηκε πολιτικά στο κλίμα του αλυτρωτισμού και τώρα που με όχημα τον εθνικισμό βρέθηκε στην κορυφή της πυραμίδας της εξουσίας στο νεόκοπο «κράτος των Μακεδόνων» βλέπει στον εαυτό του τον ηγέτη που θα υπερασπιστεί τα ιστορικά δίκαια του έθνους του.
Γιος «Μακεδόνα του Αιγαίου» από την Αχλάδα Φλώρινας, μαχητή του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος» που έφυγε με τη λήξη του εμφυλίου και σήμερα μπαινοβγαίνει κανονικά στην Ελλάδα με βίζα του ελληνικού κράτους, και εγγονός του Νικόλαου Γκρούγιου το όνομα του οποίου αναγράφεται σε επιτύμβια στήλη στην Αχλάδα μεταξύ των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην κατοχή για αντιστασιακή δράση κατοίκων του χωριού, ουδέποτε αγάπησε τους Ελληνες. Γι' αυτόν, οι νότιοι γείτονες δεν είναι παρά οι κάτοχοι του αιγαιάτικου τμήματος της «Μεγάλης Μακεδονίας», οι καταπιεστές ενός τμήματος του βίαια διαμελισμένου «μακεδονικού έθνους» που περίπου στενάζει κάτω από την μπότα του κατακτητή, ο λαός που επιβουλεύεται ακόμη και τώρα την ύπαρξη της χώρας του.
Αυτά έμαθε από το οικογενειακό του περιβάλλον, αυτά διδάχθηκε στα σχολικά εγχειρίδια, με αυτά γαλουχήθηκε πολιτικά στο κόμμα του, το εθνικιστικό VMRO και αυτή την «ιστορική αδικία» φιλοδοξεί να αποκαταστήσει ως πρωθυπουργός.
Εβγαλε τη μάσκα
Το πολιτικό του άστρο άρχισε να αναδύεται το 2003 όταν ανέλαβε την ηγεσία του VMRO, κληθείς να αντικαταστήσει τον Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι και να παίξει ρόλο... Κώστα Σημίτη στην πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ.
«Η χώρα χρειάζεται έναν νοικοκύρη, έναν τεχνοκράτη σαν τον Σημίτη στην Ελλάδα και αυτός είναι ο Νίκολα Γκρούεφσκι», είχε δηλώσει τότε στο συνέδριο του κόμματος προτείνοντας τον νεαρό υπουργό Εμπορίου και Οικονομικών στις κυβερνήσεις του για διάδοχό του, ο Γκεοργκίεφσκι.
Τρία χρόνια μετά, με σημαία την πάταξη της διαφθοράς και την ανόρθωση της οικονομίας ο Γκρούεφσκι έγινε πρωθυπουργός και σιγά-σιγά άρχισε να αποκαλύπτει ένα πρόσωπο διαφορετικό από εκείνο του τεχνοκράτη οικονομολόγου με το οποίο τον ήξερε και τον ψήφισε ο κόσμος. .....
.....Η ευέλικτη τακτική Γκλιγκόροφ, Γκεοργκίεφσκι και Τσερβένκοφσκι στην εκκρεμότητα της ονομασίας που είχε στριμώξει διεθνώς την Αθήνα και είχε αποφέρει την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία από 118 χώρες εγκαταλείφθηκε, και επελέγη η σκληρή γραμμή. Οι συνήθως προσεκτικές δηλώσεις των Σκοπίων, αντικαταστάθηκαν από ρητορική της εποχής του Γκότσε Ντέλτσεφ και άκομψη φρασεολογία -οι απαξιωτικές αναφορές του Σλαβομακεδόνα ΥΠΕΞ για τον Ελληνα πρωθυπουργό είναι ένα μόνο χαρακτηριστικό παράδειγμα αλαζονείας και πολιτικού ερασιτεχνισμού- ασυνήθιστη για τον πολιτικό πολιτισμό παλαιάς γιουγκοσλάβικης φουρνιάς πολιτικών. Τη μέχρι τότε αποχή από κινήσεις που θα επιβάρυναν το κλίμα διαδέχθηκαν προκλητικές -και άσκοπες σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας- για την ελληνική πλευρά ενέργειες όπως η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων, κ.ά.
Πριν από λίγες μέρες μάλιστα ο Νίκολα Γκρούεφσκι κουβάλησε από τα οροπέδια του Πακιστάν και υποδέχθηκε με μεγάλες τιμές κάποιον γραφικό φύλαρχο μιας φυλής ονόματι Χούσνα, τον οποίο περιέφερε σαν απόγονο του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε πόλεις και χωριά για να γνωρίσει την πατρίδα του πρόγονού του, προκαλώντας θυμηδία στους κόλπους της διανόησης των Σκοπίων.
Απογόνους του μεγάλου στρατηλάτη στους Καλάς του Αφγανιστάν, εμείς; Αλλους απογόνους, στους Χούσνα του Πακιστάν, ο Γκρούεφσκι, για να αποδείξει ότι ο Μέγας Αλεξανδρος του ανήκει!....

Σχόλια