Παραλειπομενα και ευτραπελα απο την επισκεψη του Γιωργου στο Αγιον Ορος. Μετανοειτε....

απο το αυριανο βημα.
Περιμένουν το θαύμα στο ΠαΣοΚ. Ο κ. Γ. Παπανδρέου μετέβη την Παρασκευή στη Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Ορους. Ξεναγήθηκε στο Μουσείο της Μονής. Ξαφνικά άνοιξαν οι ουρανοί. Ο ηγούμενος τον οδήγησε στον αναρτημένο στον διάδρομο πίνακα με τους ευεργέτες της μονής και του έδειξε τα ονόματα τριών πρώην υπουργών: Κ. Λαλιώτης, Ευ. Βενιζέλος, Χρ. Πάχτας. Σημάδι από τον Θεό. Μετανοείτε κύριε πρόεδρε!
***
Τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ ακολουθούσαν στη μονή οι ξένοι προσκεκλημένοι του. Μεταξύ άλλων ο νομπελίστας οικονομολόγος κ. Τζόζεφ Στίγκλιτζ και ο Γραμματέας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα.
***
Ο κ. Αγιάλα ήρθε στην Ελλάδα για το Συνέδριο της Διεθνούς στο Grand Resort και δεν λέει να φύγει. Μου λένε ότι Γιώργος και Λουίς μιλούν την ίδια γλώσσα. Επισημαίνω ότι το κόμμα τού κ. Αγιάλα διατηρεί ασήμαντη επιρροή στη Χιλή. Οπως έχω ξαναπεί, πάμε γι' άλλα με Αγιάλα!
***
Γιώργος και καλεσμένοι επισκέφθηκαν το ξυλουργείο της μονής. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ διαρκώς μετέφραζε στα αγγλικά όλες τις «πρωτόγνωρες εμπειρίες». Ξέχασε όμως την αγγλική λέξη για το «ξυλουργείο» και άφησε μετέωρη τη φράση του. «Wood laboratory» (εργαστήριο ξύλου) παρενέβη ο ξυλουργός καλόγερος.
***
Ο κ. Παπανδρέου εντυπωσιάστηκε. «Εσύ από πού είσαι;» τον ρώτησε. «Από το Texas» του απάντησε. «Ονομάζομαι Ιερεμίας». Σίγουρα θα έχουμε ανταλλαγή e-mail.
***
Ακόμη και στο Αγιον Ορος ο Γιώργος δεν ξέχασε τις γυναίκες. Φυσικά δεν πρότεινε «ποσόστωση γυναικών» στις μονές. Φρόντισε όμως να οργανώσει περιήγηση με πλοιάριο γύρω από την Αθωνική Πολιτεία για όσες γυναίκες συμμετείχαν στο Συμπόσιο της Σύμης.
***
Αμέσως μετά τις αποτέλειωσε με την ομιλία του στο Βελλίδειο. Ευχάριστος ύπνος. Η ομιλία άργησε να ξεκινήσει δύο ώρες και κράτησε μιάμιση! Πολλοί θυμήθηκαν τον Κάστρο. «Μας "Κάστρωσε" ο πρόεδρος» σχολίασε βουλευτής.

Σχόλια