1997 -2002: Σε εφοριακούς 1 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του «μαύρου Tαμείου»

Του Τασου Tελλογλου
Eνας από τους υπαλλήλους της Siemens Hellas, που εξετάστηκε από την αμερικανική δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton LLP είχε παραδεχθεί, αλλά μόνο ενώπιον των πολύ σκληρότερων ερωτήσεων των Αμερικανών δικηγόρων, ότι είχε «λαδώσει» υπαλλήλους της εφορίας στην προσπάθεια να δικαιολογήσει χρήματα της εταιρείας, τα οποία διακινούνταν χωρίς παραστατικά ή για σκοπούς άσχετους με εκείνους που ανέγραφαν τα παραστατικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο εν λόγω υπάλληλος, καταθέτοντας για πρώτη φορά ενώπιον των Αμερικανών δικηγόρων το φθινόπωρο του 2007, είχε υποστηρίξει ότι είχε διαθέσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ «σε δημοσιογράφους». Οταν όμως εκλήθη να απαντήσει στα ερωτήματα σχετικά με το σε ποιους δημοσιογράφους, πότε, πού και γιατί έδωσε τα χρήματα, είπε την αλήθεια: Δηλαδή ότι η διαχείριση της Siemens Hellas τον είχε αναγκάσει, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα «κλεισίματα» στην εφορία, να διαθέσει ένα ποσό που προσέγγιζε το 1 εκατομμύριο ευρώ για την «τακτοποίηση» του ελέγχου των χρήσεων από το 1997 ώς το 2002.
-------------------------------------------------
Eπειδη μεχρι τωρα εχουμε εστιαστει στους πολιτικους να μην ξεχναμε οτι και αλλοι παραγοντες ενδεχεται να εχουν παρει λεφτα.
Ο Τελλογλου ανοιγει την ερευνα πανω σε αυτο το σημειο.
Αρα οταν λεμε οτι ταδε λεφτα δοθηκαν σε μια συγκεκριμενη περιοδο δεν σημαινει απαραιτητα οτι πηγαν ολα σε πολιτικους.
ΥΓ τελικα το βιντεο Τελλογλου δεν θα ανεβει. ΟΚ. Απλα θα βλεπαμε αυτα που γραφει σημερα εδω....(παντως ο υπευθυνος βιντεο θα απολυθει...)

Σχόλια