Ο στρατηγος παιρνει θεση. Πρεπει να τρεξει αιμα για την Siemens.


..........Ακόμη περισσότερο που ακούω τον τελευταίο καιρό ένα σαθρό (και προσβλητικό...) επιχείρημα. Οτι η πρακτική είναι γενικευμένη, εντός και εκτός Ελλάδας. Οτι πολλοί επωφελήθηκαν από αυτήν. Αλλά ότι προέχει η σταθερότητα του πολιτικού συστήματος. Οτι η διερεύνηση της υπόθεσης έχει τη μορφή «εκκαθάρισης λογαριασμών». Και ότι «δεν θα διαλύσουμε τώρα τα κόμματα επειδή έτυχε να πάρουν μερικές εισφορές για τις εκλογικές ανάγκες τους».
Είναι ένα επιχείρημα το οποίο θεωρώ προσβλητικό. Οχι για λόγους ηθικής. Αλλά για λόγους δημοκρατίας. Κανένα σύστημα διακυβέρνησης που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη του λαού δεν μπορεί να λειτουργήσει αν ο λαός αισθάνεται ότι οι εκπρόσωποί του κρύβουν σκελετούς στο ντουλάπι τους. Αν αυτή η σχέση εμπιστοσύνης διαρραγεί, τότε αμφισβητείται η εκπροσώπηση και η συγκεκριμένη δημοκρατία μετράει μέρες.
Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο η υπόθεση Siemens χρειάζεται και φως και αίμα. Χρειάζεται και αποκάλυψη και ενόχους. Διότι αν δοθεί, για άλλη μία φορά, η αίσθηση του κουκουλώματος, της ατιμωρησίας και της συγκάλυψης, τότε δεν θα πληγούν μόνο μερικοί πολιτικοί ή μερικά κόμματα, αλλά και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Και αυτό το κόστος είναι και περιττό και δυσβάσταχτο.
----------------------------
Πολυ σημαντικη η θεση του στρατηγου.
Μεχρι τωρα εκανε το χαζο και το ειχε γυρισει στα καλαματιανα.
Οχι οτι δεν ηξερε.
Ηξερε βεβαια..
Αλλα περιμενε να δει..
Αρα ..
Πρεπει να τρεξει αιμα..
Δεν γινεται αλλιως.
Διοτι παρα τις προσπαθειες βγηκαν τελικα τα στοιχεια.

Σχόλια