Το Mega παιζει τα δημοσιευματα της εφημεριδας Πρωτο Θεμα. Το ιδρυμα Μητσοτακη απανταει...

Η απαντηση του ιδρυματος Μητσοτακη. (απο καθημερινη)
«Είναι προφανές ότι η αδικαιολόγητη αυτή επίθεση στηρίζεται σε επιλεκτική διοχέτευση πληροφοριών, ανακριβειών και φημών και εντάσσεται σε μια ευρύτερη επιχείρηση αποπροσανατολισμού με συγκεκριμένους στόχους και επιδιώξεις».
Αυτά αναφέρει το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», σε ανακοίνωσή του, ως απάντηση σε δημοσίευμα στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» περί σχέσεων του Ιδρύματος με την εταιρεία Siemens.
Στην ανακοίνωσε αναφέρεται ότι τον Νοέμβριο του 2004 το Ίδρυμα εντάχθηκε, όπως και πολλοί άλλοι φορείς, στο ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας» του Γ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Το έργο το οποίο περιελάμβανε προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου και δημιουργία ιστοσελίδας, χρηματοδοτήθηκε με 450.000 Ευρώ». Ακόμη προστίθεται ότι:
«Το Ίδρυμα δεν ανέθεσε το έργο (όπως ανακριβώς αναφέρεται στο δημοσίευμα) αλλά σύμφωνα με τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, προχώρησε στην προκήρυξη δύο ανοικτών διαγωνισμών οι οποίοι δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο και στην επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Ο πρώτος διαγωνισμός κατακυρώθηκε έναντι 309.500 Ευρώ για προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου. Ο δεύτερος διαγωνισμός, αφορούσε τη δημιουργία και τεχνική υποστήριξη νέας ιστοσελίδας. Στους διαγωνισμούς προσήλθαν πέντε (5) εταιρείες. Στον πρώτο δύο εταιρείες μεταξύ αυτών και η Siemens και στον δεύτερο τρεις. Οι προσφορές των εταιρειών αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητη τριμελή Επιτροπή αποτελούμενη από εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίoι βαθμολόγησαν ως συμφερότερη προσφορά και κατακύρωσαν τον μεν πρώτο διαγωνισμό στην εταιρεία Siemens και τον δεύτερο στην εταιρεία Hypertech
------------------------------------
Εχει ενδιαφερον οτι το Mega μπαινει στο χορο...
Οπως ενδιαφερον εχουν και αποψεις Ψυχαρη - Πρετεντερη σημερα.
Μαλιστα του Πρετεντερη εχει ακομα πιο μεγαλη σημασια...

Σχόλια