Μεγαλωσε η διαφορα, στα ιδια ο ΣΥΝ λεει η GPO ...

Ιδια βασικα εικονα με αυτην του προηγουμενου μηνα απο την GPO στην ανατροπη του στρατηγου.
3,5% η διαφορα (απο 2,9%) και στα ιδια ο ΣΥΝ (λιγο παρακατω).
Η εικονα του Γιωργου πολυ κακη.
Ο Καραμανλης ψηλα.
Η παρασταση νικης συντριπτικη υπερ ΝΔ
Η ακριβεια το βασικο προβλημα της κυβερνησης .
Ο ΣΥΝ απο τους κυριους υπευθυνους για τη βια στα πανεπιστημια.
Οτι λεγαμε δηλαδη τις τελευταιες μερες αλλα και σημερα.
Εννοειται χωρις αναγωγες παντα.
Αναμενουμε την παμπλικ ισου.
Βεβαια καθε δημοσκοπηση συγκρινεται με την προηγουμενη της ιδιας εταιρειας...
Αρα το συμπερασμα ειναι σταθερη η διαφορα και ο ΣΥΝ σταθερος...
Οι εκπροσωποι του πασοκ (σημερα ηταν ο Λοβερδος) σε λιγο θα εχουν προβλημα να σταθουν σε αυτες τις συζητησεις παντως...
Σημερα ο ανθρωπος ηταν να τον λυπασαι..
Αξιοπρεπης ο Βουτσης.
Ο Βοριδης στον κοσμο του (σταθερα στο 5% το λαος)
Καταλληλοτητα πρωθυπουργου.
1ος Καραμανλης
2ος κανενας
3ος Γιωργος
Τον Απριλιο ο Γιωργος ηταν 2ος και 3ος ο κανενας.
Ειχε και συγκριτικο κρασ τεστ Καραμανλη-Γιωργου.
Ειχε 11 σημεια που τους συγκρινε.
Ικανοτητα επιλυσης προβληματων , εντιμοτητα κλπ.
Το σκορ 10-1 υπερ Καραμανλη.
Ο Γιωργος νικησε στη συμπαθεια. Ειναι δηλαδη πιο συμπαθης απο Καραμανλη.
Σε ολα τα αλλα που ηταν ικανοτητες και ηγετικο προφιλ εχασε.
Στα περισσοτερα εχανε συντριπτικα.
Απο δημοτικοτητες στελεχων πασοκ
1ος Benny
2oς Διαμαντοπουλου
3ος Λοβερδος (οπως τον Απριλιο δηλαδη).
Εκτιμηθηκε απο τον υπευθυνο της GPO οτι η κουβεντα για συνεργασια με συν εφερε το πασοκ παρακατω απο τον προηγουμενο μηνα.
Επισης το θεμα του οτε ειναι αδιαφορο για τον πολιτη.
Πρωτο θεμα για τους πολιτες η ακριβεια.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γράψτε βρε παιδιά και τα ποσοστά των κομμάτων, εκτός από τη διαφορά, για μας που δεν είδαμε την "Ανατροπή". Έχει και αυτό σημασία...
Ο χρήστης wolf είπε…
εδωσε 30,8% σε νδ , 27,3% πασοκ , 12,7% συν καπου εκει αλλα δεν ειμαι σιγουρος. η ουσια ειναι αυτη που σου λεω ιδια εικονα με τον απριλιο. ισως λιγο χειροτερη για πασοκ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Thanks wolf!

Άρα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έχουμε:

ΝΔ +0,4 %
ΠΑΣΟΚ -0,2 %
ΣΥΡΙΖΑ -1,0 %

Οπότε, αν θυμάσαι καλά το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, τότε δε μένει σταθερός, αλλά χάνει μια ολόκληρη μονάδα μέσα σε ένα μήνα και συνολικά 2,8% από το Μάρτη.

Το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο ανεβασμένο από το ιστορικό χαμηλό του Μαρτίου, αλλά παραμένει πολύ πίσω από τη ΝΔ.

Αντίθετα, η ΝΔ από το 29,7% του Μαρτίου και το 30,4% του Απριλίου, φτάνει τώρα το 30,8%. Κερδίζει δηλαδή 1,1% μέσα σε 2 μήνες, στη δυσκολότερη ίσως περίοδο της τετραετίας.

Ίσως αυτό να σημαίνει κάτι. Ο χρόνος θα δείξει. Βέβαια, και εγώ ανήκω σε αυτούς που εμπιστεύονται σχεδόν αποκλειστικά την Public Issue. Ας περιμένουμε και αυτή λοιπόν.

Btw, συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά. Σχολιάζετε σοβαρά θέματα με εξαιρετικά έξυπνο και πολλές φορές διακεδαστικό τρόπο, ενώ φαίνεται ότι ούτε εξαρτήσεις έχετε, ούτε παιχνίδια παίζετε. Συνεχίστε έτσι!

Ο 1:55 - Β.Δ.
Ο χρήστης wolf είπε…
ναι αυτη ειναι η εικονα. οι διαφορες απο απριλιο ειναι στα ορια του στατιστικου λαθους και δεν εχουν μεγαλη σημασια αλλα ολα τα ποιοτικα ηταν χειροτερα για το πασοκ και τον γιωργο, και ιδια για τους αλλους. εντυπωση εκανε οτι η εικονα του τσιπρα παραμενει καλη (3ος καταλληλοτερος για πρωθυπουργος μα καλο ποσοστο)
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστά επισημαίνεις ότι οι διαφορές είναι στα όρια του στατιστικού λάθους. Όμως σημασία έχει η ανάλυση της χρονοσειράς και η αναζήτηση τάσεων σε αυτήν. Γι'αυτό παρέθεσα τα αποτελέσματα των 2 προηγούμενων δημοσκοπήσεων της ίδιας εταιρίας. Φαίνεται λοιπόν ότι η ΝΔ εμφανίζει ελαφρά ανοδική τάση, ο ΣΥΡΙΖΑ καθαρά πτωτική, ενώ το ΠΑΣΟΚ μένει περίπου στάσιμο.

Να προσθέσω ακόμα ότι αυτό ακριβώς κάνει και η Public Issue. Ανάλυση χρονοσειρών με τη μέθοδο εξομάλυνσης Kalman και χρησιμοποιώντας στατιστικά υποδείγματα ARIMA. Δεν κάνει την παντελώς ανυπόστατη επιστημονικά αναγωγή που κάνουν ορισμένες φορές οι υπόλοιπες εταιρίες.

Πρόσεξέ το αυτό, γιατί σε ορισμένες αναρτήσεις βλέπω ότι αναφέρεις ως αναγωγή τη μέθοδο που εφαρμόζει η Public Issue.

Για περισσότερες πληροφορίες, παραθέτω ένα απόσπασμα από κείμενο του Γ. Μαυρή.

"...στηρίζεται στην ανάλυση της διαχρονικής εξέλιξης της δύναμης των κομμάτων συνδυάζοντας τις βραχυχρόνιες και τις μακροχρόνιες τάσεις της εξέλιξης αυτής. Για τις βραχυχρόνιες τάσεις χρησιμοποιούνται όλες οι μετεκλογικές έρευνες του Βαρόμετρου της VPRC και για τι μακροχρόνιες τάσεις το σύνολο των ερευνών της VPRC από το 1995 ως σήμερα. Για την ανάλυση των χρονολογικών σειρών εφαρμόζονται οι τεχνικές της εξομάλυνσης του Kalman, η loess regression και ARIMA υποδείγματα. Επίσης χρησιμοποιείται η σύγκριση των δημοσκοπήσεων με τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα προκειμένου να μετρηθεί και να διορθωθεί η μεροληψία των ερευνών. Για την εφαρμογή των τεχνικών αυτών στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων υπάρχει τεράστια βιβλιογραφία. Ενδεικτικά μόνο αναφέρουμε τα άρθρα «Tracking opinion over time» των D.Green, A.Gerber και S.DeBoef στο Public Opinion Quartely Volume 63:178-192(1999) και «The Political Economy of U.K Party Support,1997-2004: forecasts for the 2005 general elections» του D.Sanders (2004)."
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εγώ περιμένω να ομιλήσει η Public issue. H εγκυρότερη όλων. Αυτό που βλέπω όμως και είμαι βέβαιος, είναι πως το ΠΑΣΟΚ θα πάθει πανωλεθρία. Για ένα τέτοιο κόμμα η ηττοπάθεια και η παράσταση ήττας είναι καταστροφικές την ώρα της κάλπης. Οι συμφεροντολόγοι θα τραβήξουν για ΝΔ και οι ρομαντικοί για ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά υπέρ ΝΔ στην κάλπη θα είναι της τάξης του 6-7%.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έχει ιδιαίτερη σημασία για την πλήρη κατανόηση της πρόθεσης ψήφου να αναφερθεί κάποιος στην αργολαβία διάφορων δημοσιογραφίσκων και δημοσιογραφικών λαμόγιων "να κοντύνουν" τον Συνασπισμό, πριμοδωτώντας (έτσι πιστεύουν οι αστείοι) τον Γιωργάκη.
Το έργο που εξελίχθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν έχει προηγούμενο στη νεώτερη πολιτική ιστορία της χώρας.
Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν ο μεγάλος κερδισμένος, καθώς ο καιρός περνάει, είναι ο ΣΥΝ, που σταθεροποιείται σε διψήφιο ποσοστό, δεν έχει παρά ελάχιστες απώλειες και η αναγωγή (θα τη δείτε να έρχεται) τον κρατάει σταθερά στο 17%.
Λίγη υπομονή χρειάζεται.