Το ΠΑΣΟΚ αποπνεει συγχυση. Και κομματα σε συγχυση ποτε δεν πειθουν κυβερνητικα.


Γραφει ο Γιαννης Λουλης.
........Το μεγάλο πρόβλημα του Γιώργου Παπανδρέου είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν διαμόρφωσε μια σταθερή και συγκροτημένη στρατηγική που να κατευθύνει το ΠΑΣΟΚ.
Αλλοτε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία πυξίδα.
Αλλοτε έχει τη λάθος πυξίδα.
Συχνά έχει πολλαπλές και αντιφατικές πυξίδες. Για να πάμε στις πρόσφατες εξελίξεις, το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 2007 υιοθέτησε μια «αριστερή στροφή». Τις τελευταίες ημέρες διαρρέεται επίμονα από το κόμμα πως αυτή η στροφή εγκαταλείπεται και πως το ΠΑΣΟΚ στρέφεται πλέον στο μεσαίο χώρο.............
.........Το πρόβλημα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πως, χάνοντας απογοητευμένους ψηφοφόρους του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, σπασμωδικά απεμπολεί το στοιχείο της υπευθυνότητας και της στιβαρότητας. Η στάση του στον ΟΤΕ είναι κλασικό παράδειγμα του πώς η πρόσφατη υποτιθέμενη στροφή του στο μεσαίο χώρο υπονομεύεται στην πράξη.
Διότι το ΠΑΣΟΚ σύρεται από το μαξιμαλισμό ανεύθυνης οξύτητας του Αλέκου Αλαβάνου.
Το κόμμα που δρομολόγησε την ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ δεν είναι, στο μεσαίο χώρο, αξιόπιστο κυβερνητικά όταν προσπαθεί να υπερκεράσει τον Αλαβάνο στο πεδίο ενός ξεπερασμένου αριστερόστροφου λαϊκισμού. Αρα το ΠΑΣΟΚ μόνο στρατηγική «του μεσαίου χώρου» δεν ακολουθεί.
Χωρίς συνεπή στρατηγική, κάνει σπασμωδικές και αντιφατικές κινήσεις.
Αποπνέει σύγχυση.
Και κόμματα σε σύγχυση ποτέ δεν πείθουν κυβερνητικά.

Σχόλια