Τεχνητή η ακρίβεια σε πετρέλαιο και τρόφιμα, λέει από τη Ρώμη ο Αχμαντινετζάντ. Κατα περιεργο τροπο εχει δικιο και στα δυο.

απο in.gr
Η παγκόσμια αγορά είναι γεμάτη πετρέλαιο και η άνοδος του αργού είναι τεχνητή, δηλώνει ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ από το βήμα της διάσκεψης του FAO στη Ρώμη, λέγοντας ταυτόχρονα ότι πίσω από την επισιτιστική κρίση βρίσκονται «δυνάμεις» που κερδοσκοπούν.
Περιστοιχισμένος από ένοπλους φρουρούς ο Ιρανός πρόεδρος ανέβηκε στο βήμα της Συνόδου του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, δηλώνοντας «ότι αν και η αύξηση της κατανάλωσης είναι χαμηλότερη από αυτή της παραγωγής και η αγορά είναι γεμάτη πετρέλαιο, οι τιμές συνεχίζονται να αυξάνονται και η κατάσταση είναι προϊόν χειρισμών».
Για την επισιτιστική κρίση ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε -μη κατονομαζόμενες- «δυνάμεις» ότι κερδοσκοπούν από τις υψηλές τιμές των τροφίμων μέσω της πολιτικής επιβολής δασμών και «χειρισμούς» της αγοράς.
---------------------------
Για το πετρελαιο το εχουμε ξαναγραψει.
Η ανοδος των τιμων ειναι πολιτικη αποφαση.
Κατα βαθος ειναι μια σωστη πολιτικη αποφαση.
Εχει να κανει με την εξαρτηση, με τη μολυνση του πλανητη και με την σπαταλη απο τις δυτικες κοινωνιες πολυτοπαραγωγικων πηγων που κατα βαση ανηκουν σε ολους.
Τα αυτοκινητα πχ σε ενα βαθος χρονου θα πρεπει να καταργηθουν εντελως.
Και με τα τροφιμα εχει δικιο.
Τα τροφιμα εχουν μπει στο στοχαστρο των χρηματιστων.
Βεβαια υπαρχουν και αλλες αιτιες αλλα αυτη ειναι βασικη.

Σχόλια