O Πρετεντερης θα ψηφισει ΣΥΝ αν καταδεχτουν να του απαντησουν σε (ας πουμε) δυο σημεια του προγραμματος τους. Και εγω μαζι. Δυο ψηφοι ακομα...


....Ξεχωρίζω δύο παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ισάριθμα ζητήματα της επικαιρότητας:
Ζήτημα πρώτο, ΟΤΕ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Αλαβάνος δήλωσε ότι το Δημόσιο πρέπει να ανακτήσει το 50% συν μία μετοχή του Οργανισμού ώστε να έχει την πλειοψηφία.
Μάλιστα!
Πώς θα συμβεί αυτό; Προφανώς αγοράζοντας μετοχές του ΟΤΕ- υποθέτω ότι ο Αλαβάνος δεν προτείνει να δημευτούν οι μετοχές που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών... Με το Δημόσιο να κατέχει το 25% των μετοχών του ΟΤΕ (το άλλο 25% θα το έχουν μετά τη συμφωνία οι Γερμανοί) το «σχέδιο Αλαβάνου» επιβάλλει να αγοραστεί ένα 25% από τη χρηματιστηριακή αγορά, δηλαδή περίπου 125 εκατομμύρια μετοχές.
Θα δεχθώ ότι το Δημόσιο θα αγοράσει φθηνότερα από τον Βγενόπουλο (πράγμα δύσκολο) και ότι αγοράζοντας τόσες μετοχές δεν θα αυξηθεί η τιμή της μετοχής (πράγμα απίθανο). Ακόμη και υπό αυτές τις ακραίες προϋποθέσεις όμως, το Δημόσιο θα χρειαστεί για να υλοποιήσει το «σχέδιο Αλαβάνου» περίπου 3 δισ. ευρώ. Τρεις φορές ο προϋπολογισμός του υπουργείου Οικονομίας! Πού θα βρει το Δημόσιο 3 δισ. ευρώ;
Μυστήριο!
Από πού θα τα εξοικονομήσει;
Αγνωστο!
Και τότε πώς ο Αλαβάνος κόβει έναν λογαριασμό 3 δισ. ευρώ χωρίς να έχει ιδέα πού θα βρεθούν;
Να ένα υπέροχο μυστήριο, το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να λύσει!
Ζήτημα δεύτερο, εγκληματικότητα.
Ρώτησαν σε τηλεοπτική συνέντευξη τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλ. Τσίπρα πώς θα αντιμετωπίσει την εγκληματικότητα.
Ο Τσίπρας απάντησε ότι θα αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αιτίες που γεννούν την εγκληματικότητα, αλλά ότι δεν χρειάζονται μέτρα καταστολής ή/ και αστυνόμευσης. Είναι μια ωραία, γενναιόδωρη ιδέα, ευρύτατα διαδεδομένη στην παραδοσιακή Αριστερά, η οποία οδηγεί στο εξής πρακτικό αποτέλεσμα:
τη στιγμή που κάποιος τύπος θα απειλεί οδηγό λεωφορείου με πιστόλι, ο οδηγός θα του πει «στοπ! Κάνε λίγο υπομονή να διορθωθούν τα κοινωνικά αίτια που σε έφεραν εδώ,και βλέπουμε...» .
Προσωπικά δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του οδηγού. Ελπίζω ούτε ο Τσίπρας!
Ηθικόν δίδαγμα; Οταν πιάνεις διψήφιο στις δημοσκοπήσεις, οι ασκήσεις επί χάρτου δεν αρκούν.
Χρειάζεται και λίγη πολιτική.
----------------------------------------
Ο John οταν θελει γραφει καλα και πολιτικα.
Ωραια στα ερωτηματα που θετουμε εμεις (προηγουμενα ποστ) ο ΣΥΝ δεν καταδεχεται να απαντησει.
Στον Πρετεντερη δεν θα απαντησουν?
Στο βημα ρε αδερφε.
Αναμενουμε.
Ειναι τυχαιο οτι ολοι (καλοπροαιρετοι και κακοπροαιρετοι) ρωτανε τα ιδια?
Ωραια τα λετε αλλα αυτα που λετε δεν γινονται?
Να προτεινω και γω κατι?
Κατωτατος μισθος 3000ευρω κατωτατη συνταξη 3500ευρω.
Γιατι οχι?
ΥΓ και κατι για John. Φανταζομαι οτι σε καποια στιγμη θα οργανωσει μια συνεντευξη με Γιωργο (θα πεσει πολυ γελιο). Θα μπορουσε να την κανει κανονικα? Ο ιδιος θα το ηθελε πιο πολυ απο ολους, ξερω, αλλα θα την κανει κανονικη?

Σχόλια