Καλιφορνια και Ιαπωνια (σεισμογενεις περιοχες) εχουν πυρηνικα. Η Ελλαδα στην πρωτοπορια της σαχλαμαρας φοβαται τους σεισμους...


Στην αίθουσα του συνεδρίου ο καθηγητής του ΕΜΠ κ. Π. Κάπρος και ο κ. Λ. Δρόλλας από το Κέντρο Διεθνών Ενεργειακών Σπουδών δεν είπαν όχι στο ενδεχόμενο κατασκευής πυρηνικών εργοστασίων παραγωγής ρεύματος, «μακροπρόθεσμα, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες»....
......Ο κ. Λεωνίδας Καμαρινόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, που εν γένει θεωρεί υπερβολικό το θόρυβο, δήλωσε στον ΕΤ τα εξής: «Αν θεωρήσουμε ότι πράσινη είναι η ενέργεια που χαρακτηρίζεται από χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, τότε ο κ. Σουφλιάς είπε το αυτονόητο......Πάντως το ζήτημα της σεισμικότητας δεν αποτελεί κίνδυνο. Κοιτάξτε την Καλιφόρνια και την Ιαπωνία, δύο κατ’ εξοχήν σεισμογενείς περιοχές»...
----------------------------------
Ελλαδα η χωρα της σαχλαμαρας που περνιεται για πολιτικος λογος.
Σοβαρα πολιτικα κομματα μιλανε για σεισμους.
Οποτε αμερικανοι και ιαπωνες ειναι χαζοι ενω εμεις πονηροι.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Τυχαίνει, λόγω εξειδικευμένης τεχνικής κατάρτισης, να γνωρίζω σε βάθος το θέμα της πυρηνικής ενέργειας και τί μπορεί να προσφέρει στον κόσμο.
Όλες ανεξαιρέτως οι μεγάλες χώρες (ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία, Ινδία, κλπ)έχουν σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα ανάπτυξης εκατοντάδων πυρηνικών σταθμών την επόμενη δεκαετία.
Οι ασφαλείς τεχνολογίες υπάρχουν από εικοσαετίας αλλά ειδικά τα τελευταία χρόνια οι τεχνικές εξέλίξεις κάνουν την πυρηνική ενέργεια τη μόνη πραγματική εναλλακτική λύση απέναντι στη σίγουρη καταστροφή του περιβάλλοντος που φέρνουν τα ορυκτά καύσιμα, κυρίως το πετρέλαιο και ο λιγνίτης. Δυστυχώς, τα ανωτέρω δεν συμφέρουν κάποιους, που προσπαθούν να μας ληστέψουν είτε κερδοσκοπώντας στις τιμές (πετρελαϊκές εταιρίες) είτε μειώνοντας τεχνητά την παραγωγή (Αραβικές χώρες), παρόλη την αύξηση της ζήτησης από την Κίνα και την Ινδία.
Όσοι (πχ. πολιτικοί, ΜΜΕ ή απλά καλοπροαίρετοι πολίτες) παραμένουν ενάντιοι στη χρήση της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς είτε δεν ξέρουν το αντικείμενο, είτε είναι γραφικά δογματικοί, είτε πληρώνονται για τις υπηρεσίες τους.
Ειδικά για την Ελλάδα δεν υφίσταται κανείς πραγματικός λόγος να μην προχωρήσουμε μπροστά διότι ούτε το σεισμογενές έδαφος παρουσιάζει τεχνικούς κινδύνους, ούτε εξασφαλιζόμεαστε από την έστω μηδαμινή πιθανότητα κάποιου ατυχήματος αφού, μετά τα σχέδια και της Τουρκίας, θα υπάρχουν πυρηνικοί αντιδραστήρες σχεδόν σε όλες τις γειτονικές μας χώρες.
Καλή η πολιτιστική κληρονομιά και το ένδοξο παρελθόν αλλά κάποια στιγμή πρέπει να σκεφθούμε και το μέλλον μας, όπου η καθαρότητα και η επάρκεια της ενέργειας θα παίζει καθοριστικό ρόλο.