Τι κανουν οι αλλες χωρες με την πυρηνικη ενεργεια;

απο in.gr.
Στη γειτονιά της Ελλάδας, η Βουλγαρία ξεκινά την κατασκευή και δεύτερου πυρηνικού σταθμού, η Τουρκία έχει αποφασίσει την κατασκευή τουλάχιστον μίας μονάδας, η Αλβανία ανακοίνωσε τα δικά της σχέδια τον Οκτώβριο και η Αίγυπτος στρέφεται στην ίδια επιλογή. Σε ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση, Γαλλία, Φινλανδία και Βρετανία θα κατασκευάζουν νέους σταθμούς, ενώ στη Γερμανία το θέμα εξετάζεται.....
......Τα πυρηνικά εργοστάσια προσφέρουν μεγάλη ισχύ χωρίς να απαιτούν απέραντες εγκαταστάσεις όπως τα αιολικά και ηλιακά πάρκα. Εκπέμπουν ελάχιστο διοξείδιο του άνθρακα και το υλικό με το οποίο λειτουργούν δεν κινδυνεύει να εξαντληθεί τις επόμενες δεκαετίες, όπως τα ορυκτά καύσιμα.....
.......Φέτος τον Ιανουάριο ανακοινώθηκαν τα νέα πυρηνικά σχέδια της Βρετανίας, με τον υπουργό Βιομηχανίας Τζον Χάτον να δηλώνει ότι οι αντιδραστήρες είναι μια «δοκιμασμένη και ασφαλής» πηγή ενέργειας που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλες καθαρές τεχνολογίες. ....
.....Νωρίτερα από το Λονδίνο είχε ανακοινώσει τις πυρηνικές της φιλοδοξίες η Ουάσινγκτον: «Η πυρηνική ενέργεια καλύπτει περίπου το 20% των αναγκών σε ηλεκτρικό στις ΗΠΑ χωρίς ατμοσφαιρική μόλυνση, ούτε εκπομπές αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου» δήλωνε το 2005 ο Μπους, ανακοινώνοντας σχέδια για κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών.
---------------------------------
Τα στοιχεια ειναι αρκετα.
Η Ελλαδα απορριπτει βεβαια χωρις καμμια συζητηση καθε σκεψη.
Αν μη τι αλλο μια συζητηση θα πρεπει να γινει.
Δεν μπορει ολες οι μεγαλες χωρες του πλανητη να κανουν λαθος και μονο εμεις να ειμαστε οι σωστοι.
Oπως λεει και ο Ψωμιαδης πρεπει να γινουμε σοβαροι. Οχι μονο χαβαλε και φραπε (καπως ετσι τελος παντων)

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
wolf
εχεις αυταπατες..
για την αριστερα ,που δεν εχει σοβαρο προγραμμα, το "αντιπυρηνικο
κινημα" θα ειναι μανα εξ ουρανου.
θα υστεριασει...
ειναι απλο
θα καταληξουμε να εισαγουμε "φτηνο"
πυρηνικο ρευμα απο αλβανια,βουλγαρια,σκοπια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
η μονη λυση ,για να μην περιμενει
η χωρα τους καθυστερημενους.
ειναι να κατασκευασουμε απο κοινου με τους βουλγαρους ενα πυρηνικο εργοστασιο στην βουλγαρια.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει τις τρομακτικές επιπτώσεις που θα έχει η αλλαγή του κλίματος σε όλο τον κόσμο τα επόμενα 10-20 χρόνια.

Αφού ο σύγχρονος άνθρωπος δεν είναι διατεθειμένος να θυσιάσει το σημερινό ενεργοβόρο τρόπο ζωής του και ΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ (ΚΥΡΙΩΣ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ)θα καταστρέψουν όλο τον πλανήτη σε μερικά χρόνια, μας μένει μία μόνο επιλογή, η χρήση της πυρηνικής ενέργειας το συντομότερο δυνατό.

Τα σύγχρονα εργοστάσια σχάσης είναι εξαιρετικά ασφαλή και παράγουν τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικού ρεύματος χωρίς να ρυπαίνουν καθόλου την ατμόσφαιρα. (Τέσσερα σύγχρονα εργοστάσια μπορούν εύκολα να καλύψουν τις ανάγκες της Ελλάδας).

Οι "ανανεώσιμες" μορφές ενέργειας ηλιακή, αιολική, γεωθερμία, κλπ έχουν χαμηλή απόδοση, εξαρτώνται από μη ελεγχόμενους από τον άνθρωπο παράγοντες και μπορούν μόνο επικουρικά να δράσουν.

Πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε στην Ελλάδα και να σταματήσουμε να είμαστε πρώτοι στην παραγωγή "νέων ιδεών / αμπελοφιλοσοφιών" και ουραγοί στις διεθνείς εξελίξεις.

Εάν κάποιος έχει τεχνικές γνώσεις και δεδομένα στο θέμα μπορούμε να το συζητήσουμε σε καθαρά τεχνικο-οικονομικό επίπεδο. Καμμία σχέση με πολιτική διότι κανείς τους δεν έχει ιδέα (οι περισσότεροι είναι άσχετοι δικηγόροι).