Υπογράφουμε και ζητούμε την αφαίρεση της προπαγάνδας από τα σχολικά βιβλία

ΠΡΟΣ ΤΟ: Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων
Σε εφημερίδα των Σκοπίων , στις 30 Οκτ 2006 απάντηση αρ.6),
η υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κα.Μπακογιάννη δηλώνει ρητά ότι :
«Δενυπάρχει καμία επονομαζόμενη «Μακεδονική μειονότητα»καθώς και ότι :
«…η Ελλάδα έχει μόνο μία μειονότητα:
τους Μουσουλμάνους τηςΔυτικής Θράκης.»
Προς μεγάλη μας έκπληξη κι απογοήτευση, στο βιβλίο Νεοελληνικής Γλώσσας τηςΓ’ Γυμνασιου σελίδα 116), παρατίθεται περίεργο κείμενο του κ.ΝίκουΔήμου , που έχει εγκρίνει προφανώς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας καιΘρησκευμάτων, με υπουργό τον κ.Στυλιανίδη. Στο κείμενο αυτό γίνεται αναφοράστις καταγγελίες για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Παρατηρητηρίουτου Ελσίνκι στο οποίο ανήκει ο ίδιος ο κ.Δήμου, και ειδικότερα στην
«…καταπίεση των Σλαβόφωνων στην Ελλάδα»!
Υπάρχει και σχετική συνέντευξη του κ.Νίκου Δήμου που αναφέρεται στηνύπαρξη λογοκρισίας (!) και ότι δεν μπορεί να γράψει κανείς για την«Μακεδονική» μειονότητα»!
Δεδομένου ότι το κείμενο του κ.Νίκου Δήμου έχει την έγκριση του ΥπουργείουΕθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και συμπεριλαμβάνεται σ’ ένα σχολικόβιβλίο , είναι λογικό να εκλαμβάνεται από τους μαθητές αλλά κι από εμάς ωςκείμενο που αναφέρεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΑΛΗΘΗ ΓΕΓΟΝΟΤΑ.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν...
ΠΟΙΑ είναι τελικά η επίσημη θέση του κράτους και
ΠΟΙΑ σχέση έχει με την «πραγματικότητα» που προωθεί μέσω των σχολικώνβιβλίων σχετικά με τις μειονότητες;;;
Με την παρούσα συλλογή υπογραφών καθιστούμε σαφή την αντίθεσή μας στηνύπαρξη του προκλητικού κειμένου του κ.Νίκου Δήμου σε σχολικό βιβλίο διότικαθιστά πραγματικό γεγονός την «καταπίεση» των Σλαβόφωνων (!) κάτι που είναιψευδές , αβάσιμο και προπαγανδιστικό. Θυμίζουμε ότι τα δεκαπεντάχρονα παιδιάΔΕΝ είναι σε θέση να κρίνουν ουσιαστικά την αξία, την αλήθεια και τις αιτίεςγια τις οποίες ο κ.Νίκος Δήμου αναφέρεται στην δήθεν καταπίεση τωνΣλαβόφωνων.
Επίσης, λόγω του ότι ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας ζει στηνπρωτεύουσα, η οποία απέχει 500 χλμ από την Μακεδονία, ακολούθως οι μαθητέςτων μισών σχολείων στην Ελλάδα δεν έχουν δυνατότητα ούτε καν της πρακτικήςκι εμπειρικής επαλήθευσης των όσων διαβάζουν για τη Μακεδονία.
Υπενθυμίζουμεότι η δήθεν ύπαρξη καταπιεσμένης σλαβόφωνης μειονότητας αποτελεί πάγιοπροπαγανδιστικό ισχυρισμό της Σκοπιανής αλυτρωτικής προπαγάνδας και ΔΕΝκατανοούμε που αποσκοπεί η διάδοση μίας ψευδούς πληροφορίας μέσω τωνσχολικών βιβλίων που απευθύνονται σε μικρά παιδιά.
Για τους παραπάνω λόγους υπογράφουμε και ΖΗΤΟΥΜΕ την ΔΙΟΡΘΩΣΗ του βιβλίουτης Γ’ Γυμνασίου του οποίου τα κείμενα διαψεύδονται από την ΥπουργόΕξωτερικών , διαψεύδονται από την απογραφή της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, διαψεύδονται απ’ όλες τις δημοσκοπήσεις μέχρι στιγμής, και κυρίωςδιαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα που γνωρίζουν πολύ καλά όσοιζουν στη Μακεδονία.

Το εγχείρημα είναι μία πρωτοβουλία του http://macedonia-greece.blogspot.com/


Παρακαλούμε διαδώστε το με κάθε τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουμε ναφθάνει σε παιδιά Γυμνασίου προπαγάνδα που δεν είναι σε θέση να αντιληφθούνκαι να κρινουν.

Σχόλια