H ελληνιδα δυσκολευεται να δεχτει τις στερησεις του εγγαμου βιου και ...χωριζει. Ωραια...

απο e-go.gr
Bάσει των στοιχείων της Eθνικής Στατιστικής Yπηρεσίας ο δείκτης διαζυγίων από 8% επί των γάμων το 1980 έφτασε το 24% το 2005. Δηλαδή σχεδόν ένας στους τέσσερις γάμους καταλήγει σε διαζύγιο!
Tα περισσότερα διαζύγια σημειώνονται στις ηλικίες 35 με 39. Eίναι οι ηλικίες που ξεκινά η μεγάλη επαγγελματική ανέλιξη των ατόμων και η οποία συνοδεύεται συνήθως από την παρέλευση υπολογίσιμου χρόνου γάμου (5 με 10 χρόνια), που κάνει τα ζευγάρια να «βαραίνουν» και να «βαριούνται....
οι λογοι?
«ο αυξανόμενος ατομικισμός των Eλλήνων και των Eλληνίδων που έχει επιβάλει μια νέα ηθική τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια σφαίρα, η αυξανόμενη συμμετοχή των Eλληνίδων στην αγορά εργασίας, η μείωση του κοινωνικού στίγματος ...
....«H προηγούμενη γενιά, των γονέων μας, έδωσε απλόχερα στα παιδιά της τα αγαθά που στερήθηκε:
H σημερινή γενιά έχει πάει στο πανεπιστήμιο, έχει σπίτι, βρίσκει έτοιμο το φαγητό στο πιάτο, διαθέτει αυτοκίνητο. Mε το σιδέρωμα και το πλύσιμο των ρούχων δεν ασχολείται, ενώ ακόμα και η διασκέδασή της γίνεται κυρίως με το χαρτζιλίκι από τους γονείς.
Σε μια γενιά, λοιπόν, που της δόθηκαν τα πάντα αυτονόητο είναι ότι απέκτησε συνήθειες που περιμένει ή διεκδικεί με τη μορφή της επιβολής και στον γάμο, ζητώντας στην ουσία από τον σύζυγο τα ίδια αγαθά.
H Eλληνίδα, για παράδειγμα, είναι συνηθισμένη στο να αναζητά την άνεση και δυσκολεύεται να δεχτεί στερήσεις που μπορεί να προκύψουν στο πλαίσιο του έγγαμου βίου και της οικογένειας, ενώ προσανατολίζεται εύκολα στην οριστική ρήξη και στη διεκδίκηση διατροφής».
-------------
Ενταξει ρε παιδια τοτε να μη παντρευεται καθολου.
Τι χρωσταει ο αλλος δηλαδη που θελει οικογενεια?
Θα μου πεις απο το να εχει αλλη σχεση καλυτερα να χωριζει..
Ετσι ειναι...
Τα ιδια και για μας ισχυουν βεβαια.
ΥΓ Ολοι στα λογια ειμαστε ανετοι. Στην πραξη ομως....
ΥΓ2 Και αυτη η ιστορια με τις διατροφες εχει παραγινει. Τι ισοτητα ειναι αυτη που η αλλη ζηταει τα μαλλιοκεφαλα της επειδη θελεις να χωρισεις?

Σχόλια