Ο Καραμανλης στη Μοσχα μετα απο προσκληση Πουτιν. Αυτα βλεπει ο Μπους και χαιρεται..


Πρόσκληση για επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία απηύθυνε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, την οποία ο πρωθυπουργός απεδέχθη, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Σημειώνεται πως κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από το Βουκουρέστι ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία τους για τη διεθνή σταθερότητα και ασφάλεια.
Αναφερόμενος στις περιπτώσεις της Γεωργίας και της Ουκρανίας, σημείωσε πως «κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει στο ΝΑΤΟ αν θα δεχθεί ή όχι νέα μέλη». «Αυτό είναι ζήτημα, πρώτον, της πραγματικής βούλησης ενός κράτους να γίνει μέλος της ευρύτερης οικογένειας και, δεύτερον, του αν πληροί τα κριτήρια» πρόσθεσε.
----------------
Στην επισκεψη αυτη που θα γινει μετα το Πασχα θα υπογραφει η συμφωνια για τον αγωγο southstream.
Το timing της επισκεψης δεν ειναι βεβαια τυχαιο.
Οι αμερικανοι πορευονται με την λεγομενη νεα Ευρωπη τα κρατη δηλαδη του πρωην ανατολικου μπλοκ που τωρα ειναι ολα υποχειρια των αμερικανων.
Η παλια Ευρωπη (?) σκεφτεται αλλιως.
Γαλλια Γερμανια Ιταλια Ελλαδα και ολα τα ανεξαρτητα κρατη στην Ευρωπη εχουν αλλη αποψη στη διενεξη αμερικης Ρωσιας.
Η Ελλαδα συνεχιζει την αυτονομη εξωτερικη πολιτικη της και δειχνει οτι δεν φοβαται τους αμερικανους οι οποιοι νομιζουν οτι επειδη ειναι η ισχυροτερη χωρα του πλανητη ολοι οι αλλοι ειναι μυρμηγκια.
Η κοντρα οδηγειται στα ακρα?

Σχόλια