Το αυριανο βημα την πεφτει σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ. Περιοδος χαριτος εληξε. Βαστατε τουρκοι τα αλογα...

γραφει το βημα
Οι αντιδράσεις της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ) στα αποτελέσματα της συνόδου ήσαν απολύτως συνεπείς τόσο με τις θέσεις των δύο κομμάτων όσο και με το ύφος τους. Δηλαδή άρνηση όσον αφορά τις πρώτες και μιζέρια ως προς το δεύτερο. Αλλωστε, οι θέσεις τους στο Μακεδονικό για αυτούς είναι το δευτερεύον. Το πρωτεύον είναι να διαλυθεί το ΝΑΤΟ, τότε μόνο θα δηλώσουν ικανοποίηση.
* * *
Στην πραγματικότητα η πολιτική τους στο Μακεδονικό (το οποίο θεωρούν υποσύνολο του νατοϊκού προβλήματος) δεν διαφέρει παρά επιφανειακά από την προσέγγιση που ακολουθεί το άλλο άκρο του πολιτικού φάσματος. Την ώρα, φέρ' ειπείν, όπου ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ φώναζαν ότι για όλα φταίει το ΝΑΤΟ, ο ΛΑΟΣ καλούσε την κυβέρνηση να διακόψει κάθε είδους επαφή με την πΓΔΜ, αν προηγουμένως η ηγεσία της χώρας δεν ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από την ελληνική κυβέρνηση για την υπόθεση της γελοίας αφίσας. Διότι, σύμφωνα με ένα επιχείρημα προσφιλές στους εθνικοπατριωτικούς κύκλους, «η αναγνώριση από πλευράς της Ελλάδος μετράει περισσότερο από την αναγνώριση όλου του υπόλοιπου κόσμου».
* * *
Και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο: η Ελλάδα να έχει επιλέξει ελεύθερα την ηρωική απομόνωση (διότι η Βόρεια Κορέα πέφτει μακριά για να έχουμε παρέα, ενώ το καθεστώς Μουγκάμπε στη Ζιμπάμπουε πνέει τα λοίσθια) και η πΓΔΜ αναγνωρισμένη ως Δημοκρατία της Μακεδονίας από όλον τον άλλο κόσμο θα ήταν μια χαρά. Το συμπέρασμα δεν είναι τίποτε καινούργιο, αλλά τον τελευταίο καιρό κοντεύαμε να το ξεχάσουμε: όταν ο δικομματισμός κάνει σωστά τη δουλειά του, η χρησιμότητα των άλλων κομμάτων εξαντλείται στην άσκηση του δικαιώματος της διαμαρτυρίας.
--------
Πολυ αγρια επιθεση.
Το οτι τα γραφει στην πανδωρα δεν υποβαθμιζει το γεγονος.
Ετσι ξεκιναει το βημα.
Με την πανδωρα...
Μετα θα αναλαβουν οι αλλοι οι πιο μεσα...
Βεβαια οπως γραψαμε (βλεπε 2 ποστ σημερα πανω στο θεμα) και εμεις εχει πατηματα πλεον το βημα... (αναμενομενη για πολλους η επιθεση)
Ηταν το δευτερο μεγαλο λαθος του ΣΥΝ.
Στα ποσα θα καει?

Σχόλια

Ο χρήστης stergios είπε…
Μα είμαστε σοβαροί;Πρώτη φορά το ΒΗΜΑ και ο ΔΟΛ χτυπάνε την Αριστερά;Δεν κατάλαβα πότε πήραν ανοιντή θέση υπέρ ΣΥΡΙΖΑ;Για βρήτε μου κάνα δημοσίευμα που είναι ανοικτά υπέρ της αριστεράς;Ο ΣΥΝ είναι συνηθισμένος σε αυτά τα κτυπήματα και ποτέ δεν επένδυσε στην υποστήριξη του συγκροτήματος.Αυτό του έλειπε
Ο χρήστης wolf είπε…
φιλε στεργιο αν εισαι κοντα σε αυτους που αποφασιζουν στον συν πες τους κατι. διοτι αλλο καποιος να σε χτυπαει γενικως και αλλο να του δινεις πατηματα και εσυ.