Καραμανλης - Ντορα με Μπους οπως Ανδρεας με Ρηγκαν;


Ο Ιγνατιου στο e-go.gr
Την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό «με ταχύτατους ρυθμούς» αναμένεται να επιδιώξουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρότι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δεν κρύβουν την οργή τους για το ελληνικό βέτο, το οποίο εκτροχίασε τη διαδικασία της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ, σκέφτονται σοβαρά να στηρίξουν την καταγγελία της ενδιάμεσης συμφωνίας, όπως ζήτησαν «εν βρασμώ ψυχής» οι Σκοπιανοί.
Η αμερικανική υποστήριξη της εισήγησης του κ. Τσερβενκόφσκι αναμένεται να οδηγήσει σε κρίση τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι «θα θυμηθούμε την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου και του Ρόναλντ Ρίγκαν». Βετεράνος Αμερικανός διπλωμάτης προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δεν πρόκειται να επισκεφθούν την Ουάσιγκτον μέχρι την αλλαγή του προέδρου και της κυβέρνησής του.
Με βάση το δόγμα του πρώην υπουργού Αμυνας, Ντόναλντ Ράμσφελντ, η Ελλάδα ανήκει στους μη συνεργάσιμους συμμάχους της «παλαιάς Ευρώπης», αντίθετα από τα Σκόπια, που είναι τμήμα της «νέας Ευρώπης», την οποία αποτελούν πρώην κομουνιστικές και σοσιαλιστικές χώρες, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε υποχείρια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Παρά την απογοήτευση και την οργή τους, που δεν κρύβεται, οι συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου επιχείρησαν να μειώσουν το μέγεθος της ήττας του στο Βουκουρέστι, όπου ανέμενε να κλείσει με θρίαμβο η τελευταία του παρουσία σε σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Ο κ. Φριντ έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση επειδή πρόσφερε υποσχέσεις στους Σκοπιανούς που δεν μπόρεσε να τηρήσει, ενώ, από την άλλη πλευρά, όλες οι εισηγήσεις του προς τον κ. Μπους και την Ράις -έγιναν δεκτές και από τους δύο- αποδείχθηκε ότι δεν στηρίζονταν από τα γεγονότα.
Βετεράνος διπλωμάτης, που υπηρέτησε και στην Ελλάδα δήλωσε στο «Εθνος» ότι «οι Αμερικανοί θα επανέλθουν όταν ξεπεράσουν το σοκ. Και στην περίπτωση αυτή είναι υποχρεωμένοι να το ξεπεράσουν γρήγορα».
-------------
Το καλο ειναι οπως εχουμε πει οτι αυτη η αμερικανικη κυβερνηση φευγει.
Παρα τη συνεχεια του αμερικανικου κρατους αυτοι εδω το εχουν παρει προσωπικα..
Και οπως λεγαμε σε προηγουμενο ποστ μερικοι (Φριντ) οντως θα εχουν επιπτωσεις προσωπικες στην καριερα τους...

Σχόλια